• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISJung - život, dílo, souvislosti, přesahy, ...
    Oslovilo vás něco z Junga? Projevují se jungiánské motivy nějak ve vašem životě? Je pro vás užitečná teorie archetypů? Doporučíte knihu s Jungem či jungiánstvím související?

    Který prezidentský kandidát je nejvíc fuj?

    83 hlasy od 83 respondentů
    • 34.9% / 29 hlasů
    • 8.4% / 7 hlasů
    • 3.6% / 3 hlasy
    • 6.0% / 5 hlasů
    rozbalit záhlaví
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    REVAN: pěkný zrcadlo, imho... takže říkáš, že podléháš své zaujatosti a nemáš rád moji virutální osobu, hm... co už no, jestli tím chceš říct, že se Tě nemám příště ptát, až budu potřebovat poradit ohledně tcm nebo v jiných záležitostech ve kterých Tě mám za odborníka, tak ok, beru to... ale o tom jaké sympatie nebo antipatie k Tobě chovám jsem nemluvil a na základě virtuálního kontaktu bych je ani netvořil... halt nyx je slušný zrcadýlko pro každýho z nás..

    Ty stránky jsou http://www.czso.cz/, promiň, popletl jsem písmenka a mohl jsem napsat aspoň, že se jedná o český statistický úřad...
    Tam jsou totiž přehledný tabulky o mnoha věcech... a to co jsi psal prostě bylo napsané syntakticky jinak, než jsi (jak jsem od Ymladris pochopil) měl v úmyslu aby to vyznělo + je k tomu to, že imho není studie, která by ukazovala, proč se kdo rozvádí a z jakého popudu, respektive možná je, ale pochybuji, že to je text na kterém stavíš svoje fabulování o ženských s dvěma děckama...
    YMLADRIS: ne pochopil jsem to ještě jinak, ale to neva, zbytečná energie na nějakou nesmyslnou informaci...
    REVAN: "být poháněn pudem a na něco věřit je jako černá a bílá". Jako máš tu teorii pěkně poskládanou, ale pro mě stojí trochu na vodě... osobně bych si netroufl říct, že víra nemůže vycházet z pudu (kdyžtak rozvedu proč) a vztah sociálního a biologického je taky dost nejasný a problematický, co člověk to názor a v podstatě se není moc o co opřít, žádný axis mundi tady nelze nalézt.
    YMLADRIS: no právěžě spousta zvířat taky dělá dost ulítlý a pudově "zbytečný" věci a srovnávání psychologie a etologie bylo vždy takové, ehm, ...většinou účelné. (Tím nechci říct, milý Revane, že Tě nemám rád ,)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    REVAN: Koukni, starat se o dvě děti (tzn. vydělávat na ně, uklízet na ně, řešit jejich hádky, vařit jim, hrát si s nimi atd.) je dost náročné i tehdy, když má člověk manžela, a to i tehdy, když ten manžel plně spolupracuje. Věř mi, že ženská se dvěma dětmi, která uvažuje o rozchodu, si to rozmyslí padesátkrát tak dlouho, než sexy svobodná roštěnka, co ještě jede na "pudu plodit" a která si může dovolit odkopávat chlapy, jak se jí zachce, protože i když zůstane sama, nic (z hlediska praktické náročnosti života) hrozného se nestane. Osobně bych se v situaci rozvedené matky se dvěma dětmi fakt VELMI nechtěla octnout, a troufám si hádat, že většina normálních žen taky ne (a možná ještě míň než já, protože já pracuju na volné noze a vím, že bych ty děti uživila, což spousta ženských v domácnosti z čtyřtisícového rodičáku prostě nemá šanci udělat). Ergo bych musela mít k rozvodu opravdu zatraceně vážné důvody, podstatně vážnější než nějaké "teď už tě [na plození] nepotřebuju. Věř mi, že v celoživotní perspektivě péče o děti je samotné zplození to nejjednodušší a nejtrapnější ze všeho a v podstatě to v nejhorším může obstarat i nějaký anonymní trouba na diskošce.

    (Bavíme se samozřejmě o té tvé preferované ekonomické úrovni, zcela z toho vynechávám tu drobnou otázku, že mám svého muže ráda. ;))
    REVAN
    REVAN --- ---
    DARJEEL: Už jsem dříve říkal, že to není nic, co bych si vysmrknul z nosu, že jsem na údaje o tom narazil i jinde než v mém pozorování. Naopak jsem se na to začal v okolí vyptávat až po tom podnětu. Ale tobě to nevysvětlím, protože dáváš přednost podléhání své zaujatosti vůči mé virtuální osobě. A propos, taky tě nemám rád.

    YMLADRIS: to jsem tak říci nechtěl (ve smyslu lehkomyslnosti), ani v tom původním postu. Spíš jsem chtěl říci, že po dvou dětech jim dotikají biologické hodiny ve smyslu puzení k mateřství. A ačkoli to před každým tím rozvodem bylo vždycky špatné už dříve, teprve po tomto mezníku sáhnou k rozvodu, když už mají pocit, že od muže nic dalšího nechtějí - ale myslím, že to není cíleně sobecké, že v tom má roli ten pud plodit potomky, který se už oslabil.
    A hlavně na tenhle pud bych chtěl upozornit tou částí o rozvodu po dvou dětech.
    WHOOOSH
    WHOOOSH --- ---
    :D
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MIRA_VAVROCH: pan ma konstelovane superego, ne? :)
    MIRA_VAVROCH
    MIRA_VAVROCH --- ---
    Jung by chcípnul při pohledu na tuto diskusi. Myslím, že by nám každému doporučil, abychom se každý den věnovali svým vnitřním představám a obrazům a vedli si o tom deník ;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    a co na to Jung?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: ... cili je otazka zda zena setrvavajici v manzelstvi s infantilnim muzem skutecne dela to nej pro svoje deti: dcera tak pobira program "muzi jsou infantilni a ukolem mne jako zeny je o ne se starat" a syn pobira "byt muz znamena resit predevsim svoje picoviny, zodpovednost a namaha neni potreba".

    Ale to je samozrejme ohromne obecne, pisu jen v ramci argumentace :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    REVAN: no ten puvodni tvuj post vyzniva jako ze zeny lehkovazne hazarduji s manzelstvim a s vyrovnanym rodicovstvim (pritomnost otce u deti), aniz by mely nejaky poradny duvod; ze jsou lehkomyslne az blbe. Pritom ale (mozna, asi) NEVIS, jake ty pomery v manzelstvi byly, vis teda jen, ze navrh na rozvod podala zena.

    Muze to byt naopak: lehkomyslni jsou muzi, kteri chteji zustat detmi i kdyz maji uz svoje deti a tech nekolik let, co manzelstvi jeste prezije, je presne tak ta doba, nez se manzelka definitivne nasere s tim, ze starat se o dve deti a JESTE o manzela uz je moc. Proc by manzel podaval navrh na rozvod, kdyz jemu nic moc nechybi - hraje si svoje PC hry a chodi do hospody jako zamlada, nebot zena doma stejne furt mrmla jak je unavena.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    REVAN: to že se v Tvém okolí vyskytují takové ženy (respektive že ve svém okolí pozoruješ takové ženy), ještě neznamená, že je to nějaké pravidlo, nebo seš snad jeden z těch, co si myslí, že se planeta země točí kolem jejich zadnice?
    REVAN
    REVAN --- ---
    YMLADRIS: Ty plusy jsem nepochopil. Ptal jsem se většinou žen. A ptal jsem se jen na to, jak a kdy došlo k jejich rozvodu. Převážná většina rozvedených případů byla nedlouho po dvou dětech ze strany ženy. Pouze jeden jediný případ byl jinak. Chápu že ve starší generaci by se těch jiných případů našlo větší procento, ale to neřeším. Já tvrdím, že v mladé generaci tento typ rozvodů zaujímá příliš vysoké procento, než aby to byla náhoda.
    Ty plusy jsem fakt nepochopil... Neptal jsem se jich na emoce, ale na případnost, takže to asi pochopitelně neformulovaly takto.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    REVAN: A ptal ses zen a ony ti potvrdily ze "po dvou detech co s nim, odpal" jo? Nebo ses ptal muzu, kteri "nechapou co je spatne".
    REVAN
    REVAN --- ---
    DARJEEL: Jo, myslel jsem to jak pise Imladris, jak to ctu, asi jsem to nenapsal stastne. To cislo jsem jen nekde zachytil, nemam ho nijak podlozene. Co jsem se ptal rozvedenych lidi se dvema detmi ve svem okoli, vychazelo mi daleko vyssi, asi 90%.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    YMLADRIS: a-ha, to napsal ale syntaticky vadně...
    no to pochopitelně cso neeviduje, podobně jako něco takového delikátního neeviduje ani žádný pořádný sociologický výzkum, možná tak sekundárně by to šlo vykopat z nějakých primárních dat nebo něco, ale kdoví, kde to zase vzal...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DARJEEL: On mysli z 100 % rozvodu je 60 % je v te situaci co popsal. Co cszo neeviduje.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    REVAN: 60% párů?? Znáš stránky www.cszo.cz? Doporučuju pročíst předtím, než tu budeš (bohužel opět) plácat kraviny.
    Jinak názor o nedostatku kvalitních mužských vzorů je dobrej, taky si to myslím.
    STEPNI_VLK: protože fenomén viny je primárně ex post racionalismus a ne reálná entita, která utváří dynamiku vztahů...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    REVAN: Cim to ale je, ze te nenapadlo zakoncit svuj puvodni prispevek vyzvou: Muzi, zamyslete se! Meli byste byt takovi, aby zena s vami chtela byt dele nez 5 let, i ve spolecnosti kde vas jiz ekonomicky nepotrebuje.

    A hazes problem na zeny :)
    REVAN
    REVAN --- ---
    ARGANNAH: Na tomhle take neco bude. Jenze se tim dostavame do dalsiho zacarovaneho kruhu: chlapci vyrustaji bez muzskeho vzoru, vychovavani zenami a obklopeni dalsimi stejne nezralymi muzi, a vyrustaji z nich bud radoby tvrdaci nebo zzenstilci.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    STEPNI_VLK: Jo, proto jsem to přesně psala. Těžko připisovat vinu pouze jedné straně barikády.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ARGANNAH: Klasická problematika dialektického charakteru vztahu žena-muž. Ženy něco dělají, protože muži něco (ne)dělají, popř. dělají jinak než v minulosti. Ovšem muži to něco (ne)dělají, protože ženy něco (ne)dělají, popř. dělají jinak než v minulosti. A tak dále ad infinitum a do zblbnutí. Jinými slovy, těžko připisovat vinu pouze jedné straně barikády..
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    jn, nedospělý otec si alespoň s dětmi může alespoň dobře hrát, co je imho lepší, než když se jim nevěnuje vůbec
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    REVAN: No, jestli ony ty rozvody "z ženské strany" nebudou taky trochu motivované tím, jak se (ne)dá s tím chlapem v praxi žít. Spousta dnešních mužů jaksi odmítá přecvaknout z mládí do odpovědného středního věku, což se projeví právě hlavně po těch dětech, a taky bych se osobně radši rozvedla, než jen kvůli potomstvu přežívat ve vztahu s někým, kdo vlastně funguje jen jako další dítě. A možná je lepší nemít otcovský vzor vůbec, než mít otcovský vzor negativní v podobě nedospělého trubce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam