E2E4: Ježkovy zraky, ježkovy zraky, to je pořád dokola. Jak to víš, že to "pořád není"? Jak to panenko skákavý teď dokážeš říct?
Jo, a moc nechápu, proč zaměňuješ Blackout za Searching for Miracle.
Druhá demagogie: "těžit ropu z písků je fakt nemožné - natolik nemožné, že dnes tvoří většinu stále stoupající produkce kanadské ropy :))" Nic takového jsem tady nepsal, psal jsem že je těžba z ropných písků je náročná a kdyby sis klikl na ten první odkaz, tak se tam dozvíš: "What’s a reasonable forecast for tar sands oil production? Under favorable economic conditions the industry could maintain the annual growth rate that they achieved during 1995-2005, about 65,000 b/d per year. But they’ll need a growing supply of natural gas for fuel. Eventually the rate-limiting bottlenecks of natural gas, water, and diluent will place a ceiling on synthetic oil production. My view is that the industry will have difficulty sustaining production much beyond 2 million b/d, and will not likely reach that lofty level until 2020." No, a kolik je 2 miliónů ropy barelů denně stávající světové produkce? Asi tak 1/42...
ITCHY: Já opravdu miluji, když si někdo výhledy do budoucna dokáže představit pouze podle průběhu svého dosavadního života. A taky velmi pěkné a konejšivé úsloví praví, trh vyřeší vše.
Co to tady plácáš, prosím tebe? "mě přijde že zastánci peak oilu prostě myslí že okamžité drakonické úspory prostě něco vyřeší,tzn musíme nechat nerostné bohatství našim potomkům" Cožpak ty něco o zastáncích peak oilu víš? Horuješ tady proti vlastním projekcím. Jsou to bojůvky proti větrným mlýnům, přinejmenším trapné, nemyslíš?
Kdyby sis aspoň ten Nejasný plamen od Cílka a Kašíka přečetl, ušetřil bys nám tu některým spoustu zbytečných vypisování.
Ad ekonomie. Výborně, tys konečně vzal v potaz argument, na který jsem tě tu upozorňoval v souvislosti s Petrobrasem? Takže ses konečně dopracoval alespoň k jednomu vyslechnutí si druhé strany? Takových pokroků bych se od tebe byl nenadál.
"Z hlediska definice peak oilu jako pojmu je EROI NEPODSTATNÉ." - Jak se to veme.
-----
Sorry, pánové, ale končí s vámi debatu, jelikož ta je veškerá žádná. Neustále tady někomu něco podstrkujete, překrucujete, vystupujete proti vlastním přeludům, chimérám a větrným mlýnkům, což je sice úsměvné, ale mě nebaví porát a dokola na to reagovat, neboť je to porát a dokola a vy navíc ani nemáte potřebu se tím poctivě prokousat.