ITCHY: Ad eroie a peak oil, argumenty nemá smysl udávat, protože vás z valné části nezajímají. Proto jsem to nerozváděl.
Fráze "že ti něco přijde", "podle mého soudu", "zdá se mi", "podle mého názoru", "domnívám se", nejsou než vycpávací fráze, které říkají to, co je přece naprosto a zcela implicitně jasné, totiž, že zde vystupuješ sám ze sebe, necháváš zaznívat svůj vlastní postoj. Pokud se máš zapotřebí věnovat v diskusi nějakým svým dojmům, o nichž sám jsi přesvědčen, že to jsou tak možná dojmy jen velmi mrzce podložené, tak tím akorát již tak zaplevelenou diskusi zapleveluješ ještě víc.
"Tom Standing is an engineer with 44 years of experience in the energy sector in both chemical and civil disciplines. He continues to use his background to assess many developments taking place in the energy sector. He has contributed numerous Commentaries to Peak Oil Review." - Ale nejde o to, kdo si co myslí, přece.
"Faktem je, že netradiční ropa plynule nahrazuje tradiční, a proto liquids nepeakují. To se ovšem peakařům nelíbí, tak předpovídají, že netradiční ropa taky dojde. To že předtím předpovídali že dojde lehká ropa a že to bude problém, se nějak zapomnělo.." - Pořád dokola, z předchozího ti neulpělo nic.
"A trh efektivně alokuje zdroje, to je všechno. Když je něco drahé, tak se ti vyplatí investovat do výroby něčeho alternativního. To samozřejmě neříká, že to vyřeší vše, ale pořád je to něco, co nemůžeš ignorovat.. " - Nic takového neignoruju, to bys ale musel pořádně číst, co jsem psal např. u subsalt.
"Ale to úplně překrucuješ a vsouváš chudákovi ITCHYmu do úst něco co neřekl.. Právě delší historie ti budiž inspirací - Podívej se na využití energie z různých zdrojů - dřevo, uhlí, ropa, jádro, renewables.. Nic? Předpovědi že dojde uhlí a že nedošlo, protože bylo nahrazeno něčím ještě lepším.. Nic? No tak nic." - Ano, podsouvám nepodloženosti, ačkoliv v podobné duchu se nesla jeho argumentace. Právě delší historie mi budiž inspirací. Těší mě, že něco takového připouštíš. -
http://www.dokoran.cz/index.php?p=book.php&id=469 http://www.ekolist.cz/recenze.shtml?x=2180829
E2E4: Psal jsi "furt nějak není".
"Jo a kdy podle tebe nastane peak oil podle libovolné definice kterou si určíš?" - Odpověď by byla než spekulace o téměř nulové hodnotě. - Takže samozřejmě, že význam to má, ale nemá moc smyslu spekulovat o tom, kdy přesně to bylo. Ačkoliv i v tomto se mohu plést, hovořím samozřejmě že úzce za sebe rozhodně ne z pozice tiskového mluvčí peak oilerů, ať už jsou kýmkoliv (to platí pochopitelně pro vše, co tady píšu).