• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    STEPNI_VLK: Zajimavy, mne fakt chutna. Nicmene - zadna voda!!! Ani kapicku malinkou, je to fakt dulezity, pak zkysne a neni dobra. A dej ji cas na vydychnuti.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    SAMOUT: Tu Glencadam 15yo jsem teď ochutnal v rámci brněnského Whisky festivalu a musím říct, že tentokrát jsem rád, že jsem na Ralfyho slepě nedal a nekoupil si láhev stejně, jako v případě Glen Scotia 15yo. Glencadam mě prostě nebavila a porazil by ji i F.E.W bourbon, který jsem ochutnával hned po ní. A to bourbon whiskey jinak zrovna dvakrát moc nemusím. Tahle byla ovšem parádní.

    Nicméně část vzorku Glencadam jsem si odlil a ještě jí dám druhou šanci...

    SAMOUT: Jo, a tohle opatření má bohužel ten negativní důsledek, že se týká i aukcí. Ceny lahví tak nezačínají na nule, nýbrž dle obsahu alkoholu, resp. toho blbého koeficientu. Nepotěší. I když, poslední dobou se ty ceny v aukcích šplhají do takových výšin i za obyčejné OB, že to vlastně nakonec asi nemá nějak extra velký vliv. Blíží se prasknutí bubliny či nikoli?

    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---

    Anonce na degustace v brněnském Whiskey baru

    11 hlasy od 11 respondentů
      STEPNI_VLK
      STEPNI_VLK --- ---
      DARKRAZOR: Však v pohodě. Věc názoru. Pro mne tam nic přínosného nebylo. A dík za tu zmínku ohledně "reklamní série". Přivedla mne na myšlenku ankety.
      DARKRAZOR
      DARKRAZOR --- ---
      STEPNI_VLK: Hele já v tom podcastu nejedu, ale dovolím si zareagovat. Hodil jsem to sem především z toho důvodu, že jsem na to náhodou narazil na youtube a přišlo mi to zajímavé k tématu téhle diskuse. Zvlášť speciální plnění whisky, problematika no-age-statement NOS, vliv typů sudů na stařený destilát, Skotsko obecně.

      Vzhledem k tomu, že sem poslední tři měsíce nikdo krom tebe nepřispívá bych řekl, že je dobré protnout reklamní serii "Whisky baru který neexistuje" ;) a třeba to někomu zajímavé přijde.
      STEPNI_VLK
      STEPNI_VLK --- ---
      DARKRAZOR: Je to dlouhé jak pohádka, spousta keců a v podstatě nic moc zajímavého nebylo řečeno. Vlastně jde hlavně o "produkt" a spoustu marketingových žvástů a reklamy kolem něj. 40 minut mi bohatě stačilo...
      DARKRAZOR
      DARKRAZOR --- ---
      Zvukoprostor - Ep. 5 - Petr Chotěbor
      https://www.youtube.com/watch?v=vPXUCgNNi6A
      STEPNI_VLK
      STEPNI_VLK --- ---
      Pro případ, že by někoho zajímalo, jak vypadá nová palírna Macallan 2:

      Aqvavitae - Inside the New Macallan Distillery
      https://www.youtube.com/watch?v=PL_wRtXke_s
      STEPNI_VLK
      STEPNI_VLK --- ---
      SWIST
      SWIST --- ---
      STEPNI_VLK: Heh, zrovna v sobotu jsem u vás byl.. Pěkný podnik. :)
      29219
      29219 --- ---
      Are We Gonna Survive Drinking This? (100 Year Old Whiskey)
      https://www.youtube.com/watch?v=qF0zM5MlmCw
      EARL
      EARL --- ---
      Odpoledne to nahodou docela slo...
      SAMOUT
      SAMOUT --- ---
      EARL: Tak aspon clovek nema vycitky kdyz celou dobu sedi nekde vevnitr a chlasta degustuje :-).
      EARL
      EARL --- ---
      Jinak navstevu Islay muzu jenom doporucit, je tu moc hezky:-)


      STEPNI_VLK
      STEPNI_VLK --- ---
      Vřele doporučuju k přečtení!

      How do storage conditions affect whisky? | Scotch Whisky
      https://scotchwhisky.com/magazine/features/18126/how-do-storage-conditions-affect-whisky/
      There are certain ‘rules’ when it comes to storing whisky, but what happens to the liquid if you ignore them? A group of whisky enthusiasts conducted an experiment to find out. David Tjeder reports.
      STEPNI_VLK
      STEPNI_VLK --- ---
      EARL: V tomhle tě zklamu. Na to jsou tu jiní experti. Já ve Skotsku prozatím nebyl, ačkoliv se na to rozhodně chystám. Nicméně být tebou, rozhodně bych neminul palírnu Kilchoman.
      EARL
      EARL --- ---
      STEPNI_VLK: Btw, raselina... Nemas nejaky osobni zkusenosti z Islay? Jedu tam na vikend, tour mame zamluvenou v Ardbegu a pak asi budeme jen chodit po destilerkach a ochutnavat. Nabizi se samozrejme Lagavulin a Laphroaig, pak jsem premyslel o Port Charlotte a Bowmore... Nebo je neco jinyho, co bych rozhodne nemel minout? Diky
      STEPNI_VLK
      STEPNI_VLK --- ---
      Dobrý článek pro ty, kteří si stále nejsou jisti tím, zda-li přidávat vodu do whisky či nikoli. Dokonce i s dvěma příklady degustačních poznámek kontra ředění na konci.

      Adding water to whisky | Scotch Whisky
      https://scotchwhisky.com/magazine/features/7833/adding-water-to-whisky/

      Whisky comprises alcohol molecules, water molecules and various flavour compounds, which arrange themselves in a particular aggregation or ‘pattern’. However, when water is added and the alcoholic strength changes, so does this aggregation, which in turn alters the flavour profile. But exactly why and how this process operates is still not fully understood.

      ‘Alcohol can “drown out” certain flavours in a whisky, and prevent them from being discerned, but adding water – and so lowering the alcoholic strength – makes more flavours more visible,’ says Gordon Motion, Edrington’s master blender.
      ...
      Adding water can also have a significant effect on peated malts. ‘A higher alcoholic strength can subdue smokiness, and adding some water really releases the smoky character,’ says Stuart Urquhart, whisky supply manager at Gordon & MacPhail.
      KAKIHARA
      KAKIHARA --- ---
      AWIQQ: Konkrétně 1dl bych neřešil a vypil...
      AWIQQ
      AWIQQ --- ---
      Ahoj vsem, nemate nekdo zkusenost jak dlouho vydrzi whisky prelita do lekovky (konkretne 1dl), aniz by se bejak vyrazne zmenila? Predem diky.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam