• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    STEPNI_VLK: Tak mame bud jiny chute, nebo mas jinou sarzi, oboji je mozny. Jdu to testnout, jeste ji trochu mam :-).
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    STEPNI_VLK: Přikládám ještě oficiální video.

How Macallan built its new distillery
    https://www.youtube.com/watch?v=aJrV258u5SM

SAMOUT: Dnes jsem dal druhou šanci té Glencadam 15yo. A ani napodruhé mne nepřesvědčila. Takřka žádná vůně, převážně hořko-kyselá chuť, v níž se toho moc neděje, a vyloženě dřevité dokončení. Evokuje mi Tomatin, Hazelburn (která je pro mne ale zajímavější svým charakterem) a Lowland whisky (Auchentoshan či Glenkinchie). A máš pravdu, voda jí vůbec nepomáhá. Ne, že by snad zkysla, jen je prostě pořád stejná.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Teda ten totalni kontrast kravataka a Ralfyho v kostkaty kosili a cepici je kouzelnej :-).
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Isle of Man Vloggers: Ralfy Mitchell
    https://www.youtube.com/watch?v=dSpzNDd6OZU
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Děkuji za hlasování. Události Whiskey baru sem budu i nadále vkládat, ale zároveň budu ty neaktuální mazat, ať tu zbytečně neplevelí diskusi. Takový malý kompromis.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    STEPNI_VLK: na mobilu nemuzu hlasovat a tak za me rikam ze si tu rozhodne ty "reklamy" delej, jasne jento obchod ale neni to reklama na slevu v tescu. Tvl zakazovat si tu jeste neco psat, kdyz tu pravidelne pisou 1-2 lidi, co to je za nesmysl...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    SAMOUT: S časem na mne fakt chodit nemusíš. Jsem až pedantsky pečlivý při dodržování Ralfyho zlatého pravidla uvedeného i v záhlaví této diskuse. ;) Přičemž to je pro mne navíc časové minimum a povětšinou je nechávám ještě mnohem déle. Nedávno jsem si kupř. dával panák fantastické Compass Box Flaming Heart 15th Anniversary Edition (už jsem tady o ní psal) a jen bez použití vody jsem si ji užíval tři čtvrtě hodiny. Stejný čas pak s postupným rozkapáváním, čili dohromady 1,5 hodiny neskutečné zábavy s jedním jediným panákem whisky...

Ale abych jen obecně nemlel, tu jsou mé koštovací poznámky:

Vůně: Rašelina, zatuchlá zemina, lak na nehty, lák, doutnající uhlíky, fenykl, anýz, nakyslost, uzená makrela, bylinné bonbony, (s vodou) vinný ocet, celerová nať, pomerančová slupka, šalvěj.

Chuť: Zázvor, káva, dřevitá kedlubna, slazené frapé, med, (s vodou) ovocná sirupovitost, lanýžová náplň, kávový likér, želatinoví medvídci, hřebíček, skořice.

Dochuť: Bílá čokoláda, taniny, popel, mentol, sušená hruška, škrob (pudingový prášek), bylinný čaj.

PS: Ne, že bych se jím řídil, ale teď čumím na Whiskybase, kde je čerstvě uvedeno, že Jim Murray dal téhle flašce 96,5/100 a vyhlásil ji Scotch Vatted Malt of the Year 2017. Můj oblíbenec Serge jí dal mnohem střízlivějších 91 a Ralfy taktéž 91.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    STEPNI_VLK: Zajimavy, mne fakt chutna. Nicmene - zadna voda!!! Ani kapicku malinkou, je to fakt dulezity, pak zkysne a neni dobra. A dej ji cas na vydychnuti.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    SAMOUT: Tu Glencadam 15yo jsem teď ochutnal v rámci brněnského Whisky festivalu a musím říct, že tentokrát jsem rád, že jsem na Ralfyho slepě nedal a nekoupil si láhev stejně, jako v případě Glen Scotia 15yo. Glencadam mě prostě nebavila a porazil by ji i F.E.W bourbon, který jsem ochutnával hned po ní. A to bourbon whiskey jinak zrovna dvakrát moc nemusím. Tahle byla ovšem parádní.

Nicméně část vzorku Glencadam jsem si odlil a ještě jí dám druhou šanci...

SAMOUT: Jo, a tohle opatření má bohužel ten negativní důsledek, že se týká i aukcí. Ceny lahví tak nezačínají na nule, nýbrž dle obsahu alkoholu, resp. toho blbého koeficientu. Nepotěší. I když, poslední dobou se ty ceny v aukcích šplhají do takových výšin i za obyčejné OB, že to vlastně nakonec asi nemá nějak extra velký vliv. Blíží se prasknutí bubliny či nikoli?

STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---

Anonce na degustace v brněnském Whiskey baru

11 hlasy od 11 respondentů
      STEPNI_VLK
      STEPNI_VLK --- ---
      DARKRAZOR: Však v pohodě. Věc názoru. Pro mne tam nic přínosného nebylo. A dík za tu zmínku ohledně "reklamní série". Přivedla mne na myšlenku ankety.
      DARKRAZOR
      DARKRAZOR --- ---
      STEPNI_VLK: Hele já v tom podcastu nejedu, ale dovolím si zareagovat. Hodil jsem to sem především z toho důvodu, že jsem na to náhodou narazil na youtube a přišlo mi to zajímavé k tématu téhle diskuse. Zvlášť speciální plnění whisky, problematika no-age-statement NOS, vliv typů sudů na stařený destilát, Skotsko obecně.

Vzhledem k tomu, že sem poslední tři měsíce nikdo krom tebe nepřispívá bych řekl, že je dobré protnout reklamní serii "Whisky baru který neexistuje" ;) a třeba to někomu zajímavé přijde.
      STEPNI_VLK
      STEPNI_VLK --- ---
      DARKRAZOR: Je to dlouhé jak pohádka, spousta keců a v podstatě nic moc zajímavého nebylo řečeno. Vlastně jde hlavně o "produkt" a spoustu marketingových žvástů a reklamy kolem něj. 40 minut mi bohatě stačilo...
      DARKRAZOR
      DARKRAZOR --- ---
      Zvukoprostor - Ep. 5 - Petr Chotěbor
      https://www.youtube.com/watch?v=vPXUCgNNi6A
      STEPNI_VLK
      STEPNI_VLK --- ---
      Pro případ, že by někoho zajímalo, jak vypadá nová palírna Macallan 2:

Aqvavitae - Inside the New Macallan Distillery
      https://www.youtube.com/watch?v=PL_wRtXke_s
      STEPNI_VLK
      STEPNI_VLK --- ---
      SWIST
      SWIST --- ---
      STEPNI_VLK: Heh, zrovna v sobotu jsem u vás byl.. Pěkný podnik. :)
      29219
      29219 --- ---
      Are We Gonna Survive Drinking This? (100 Year Old Whiskey)
      https://www.youtube.com/watch?v=qF0zM5MlmCw
      EARL
      EARL --- ---
      Odpoledne to nahodou docela slo...
      SAMOUT
      SAMOUT --- ---
      EARL: Tak aspon clovek nema vycitky kdyz celou dobu sedi nekde vevnitr a chlasta degustuje :-).
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam