• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JOPS: Ale to nebyla reakce která kritizuje výši trestu, to byla reakce na všechny ty "se stane.." debilní kecy ze kterejch je mi zle.

    Sedl si DOBROVOLNĚ do toho auta a na přehledný křižovatce takhle odrovnal několik lidí - von si toho totiž nevšiml (čti v jedný ruce mobil a cigáro, v druhý faktury, nohou ladí navigaci a u toho čumí na laptopu na seriály) - se tane, blbý no - ne prostě, jsem ošklivoučkej a zlej a tyhle kecy odmítám.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Ono je hlavne cele to posuzovani nehod takove...osobne jsem pri rizeni par blbin uz udelal, ale taky vim min o 50ti pripadech, kdy jsem bezprostredne svou pozornosti nebo rychlou reakci smrtelne nehode (kde by nebyla ma vina) zabranil. To pak takhle clovek muze jezdit klidne 30let, zachrani desitky lidi, kteri udelaji chybu a pak jednou prehledne znacku a lita v tom za 4 roky na tvrdo.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    řidič dodávky je podobný stigma jako řidič bmw. sice jim nejde o ego, ale zase jsou pod velkým tlakem. kdyby vypovídal že telefonoval tak si jen uškodí. tak úplně se mi nechce věřit, že by se nekoukal, spíš mu to v mozku necvaklo všechno dohromady. to se mi taky stalo, naštěstí to bylo bez následků. často dávám menší pozor když jsem v klidu a řízení zanedbávám než když se nevyspím, to jsem ostražitější.

    DIVA: chyba je chyba, nikdo ji nechce udělat, ale udělá. nejsme stroje. dokonce i stroje dělají chyby.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    DIVA: To o nicem nevypovida, sleduj cernou kroniku v dopravni sekci a prochazej si fotky tam - u pulky z nich si nedokazes predstavit, jak nekdo muze prehlidnout auto v takovy prehledny krizovatce ...
    Ja mel pred par lety nehodu, kdy jsem se na jednicku rozjel na semaforech do auta pred sebou - padla nam zelena, ale slyseli jsme prijizdet sanitku, tak jsme vsichni stali, ale pak se najednou auto prede mnou rozjelo (popojelo asi dva metry), ja mel brain fart a rozjel jsem se do nej. Takovou nehodu v zivote nikomu nevysvetlis, stejne jako nevysvetlis, zes prehlidla auto na silnici, kde je videt kilometr na kazdou stranu, a taky uz se mi stalo, ze mi z takovy vedlejsi auto vjelo doslova pod kola.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Obecne vzato bych ho taky nechtela lyncovat, vim o pripadu dost malo. Akorat jsem nakoukla do fotek. Rikam si tyo, takove prehledne misto, jak se to mohlo stat, jeste kdyz z dodavky je paradni vyhled, o co tam asi slo. A doctu se ze on proste to auto nevidel a vic by to nekomentoval .) v pripadech, kdy vinik nedal poskozenemu zadnou sanci nejak nehode predejit, treba kdyz se vyriti z takovedle vedlejsi bez podivani, coz je presne to co musel udelat, ja bych v takovem pripade duvod trestat prisne nasla. Nejcasteji pri nehode do nake miry chybuji vsichni zucastneni, ale obcas ne. Nevidim absolutne zadnou polehcujici okolnost. Jen pripoustim, ze toho vime minimum a treba v medialni zkratce chybi nejaka podstatna informace.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    WYMA: ok
    WYMA
    WYMA --- ---
    KRUPAN: no a to je právě to, co se ti snažím vysvětlit. dle § 143 odst. 4 bude na 3-10 let potrestán ten, kdo způsobí smrt nejméně 2 osob. tady byly 4, pokud se nemýlím. bude to znít cynicky, ale tento počet mrtvých prostě není adekvátní tomu, aby dostal trest u horní hranice trestní sazby (bez dalších přitěžujících okolností).
    že ty máš pocit, že je to málo, je tvůj názor, kterej respektuju, ale ten názor zjednodušeně řečeno neodpovídá trestněprávní praxi.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    KRUPAN: Kdyz budes mit takovou smulu, ze zavinis nehodu, pri ktery nekdo umre, tak budes mit asi jiny starosti, nez nam to psat na nyx - a to ne proto, ze ti nekdo bude prat krome stigmatu smrtelny nehody jeste co nejvic let v lochu.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    WYMA: já jsem nenapsal konkrétně deset, ale přihlížel bych k horní hranici a rozhodně ne k tý spodní, vzhledem k počtu mrtvých.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    ADMIX: až provedu něco takovýho, tak ti dám vědět, ju? ;)
    WYMA
    WYMA --- ---
    KRUPAN: hele dobře, trestní sazba je v rozmezí 3-10 let (v podání novinářů to bude znít tak, že obviněnému hrozí až 10 let vězení). ta trestní sazba je takhle široká právě proto, že každej případ je jinej. v tomto konkrétním případě nejspíš zjistili, že má čistej trestní rejstřík, události lituje, auto bylo pojištěný, takže pojišťovna vyplatí pozůstalý. přitěžující okolností byl právě počet mrtvých, kterážto okolnost se však projevuje už v právní kvalifikaci dle odst. 4, a tedy ve výši trestní sazby 3-10 let (smrt nejméně 2 osob).

    btw kdybys tomuhle dal 10 let, tak jak bys pak trestal řidiče, kterej svojí chybou zaviní nehodu autobusu, kde bude 30 mrtvejch?

    jenom taková poznámka, trestní právo není a ani nesmí být nástrojem pomsty.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    KRUPAN: Aha, takze ty byses taky odvolal, ale on je picus, protoze ... se odvolal. Rozumim!
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    ADMIX: to je dotaz...ne, jasně že ne. ale tohle je prostě píčus. můj pohled na věc.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    KRUPAN: Ty bys dobrovolne zustaval ve vezeni byt jen o hodinu dyl, nez musis? To ses solidni charakter :))
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    JOPS: já si myslim, že ten píčus to prostě neví, když se odvolal proti trestu na spodní hranici...co jako chce, podmínku!? podle mě mu to vůbec nedochází. myslim, že ho právník seznámil s tim, co může být za trest. ještě ten pohled...
    JOPS
    JOPS --- ---
    ADAMIRA: ok, zavres ho na 15 let do basy. A co ? ten clovek udelal chybu, on to nejspis vi a myslim, ze uz takhle je potrestanej do konce zivota. Neni to clovek, co by nekde kradl, vrazdil, zproneveroval miliony. Proste udelal chybu. Kazdej delame chyby a diky za to, ze to nema to pokazdy takovehle fatalni nasledky.

    Kdyz bude ve vezeni, lepsi clovek z nej nevyleze...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JOPS: je to proste blby, nedal prednost, je to proste blby, nezastavim na cerveny pred skolkou, je to proste blby... fakt blby pro obe strany, fakt blby :/

    jsem rad ze nejsme narod disponujici jadernou hlavici, se nekdo blbe opre o knoflik, to je proste blby...
    nebo mozna davat pozor kdyz si sednu za 3 tuny rozjety zeleza, hmm...?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Výherce soutěže Parkuj jak idiot pro tento měsíc:

    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    SPM: Ale to víš, že jo, u zadokolky při prudkém brždění na kluzkém povrchu se to stát zkrátka nemůže, no jasně :-D
    SPM
    SPM --- ---
    BLONDYNKA: tak při brždění by tě u auta s funkčníma brzdama a ABS (které tím tlačítkem nešlo vypnout skoro nikdy ani u starých aut, když už tam bylo) neměl předjíždět zadek ani bez ESP :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam