W_NOICE78: My se možná nechápeme v tom, co myslím, když říkám, že FSD nemá reálný přínos.
To, že FSD umí hezky "jezdit samo", pokud na něj člověk 100% času dohlíží, aby někoho nezabilo, nepovažuju za naprosto žádný přínos.
Je to Level 2 ADAS, ale ještě navíc špatný, protože místo aby napravovalo chyby člověka, žádá po člověku, aby napravoval chyby co udělá FSD, což je fundamentálně blbý přístup (viz dlouhá léta zkoumání téhož u autopilotů v letadlech, je milion studií na to, že takhle to fungovat nemůže).
Aby FSD mělo slibovaný přínos, musí dosáhnout takové spolehlivosti, kdy nebude potřeba volant a pedály.
A já už roky konzistentně tvrdím, že to se stávajícím hardwarem nepůjde, ať už kvůli výpočetnímu výkonu nebo kamerám.
Za tu dobu už mi několikrát dal za pravdu sám Musk, naposledy když přiznal, že s HW3 to nikdy fungovat nebude. Můj tip je, že to takhle nejspíš nebude fungovat ani s HW4.
To "zmírnění" o kterém mluvíš, není žádné zmírnění. Odjakživa věřím tomu, že Level 5 autonomie jednou přijde. Jen tvrdím, že Tesla jí není tak blízko jak tvrdí a že ani nemusí být první, kdo plné autonomie dosáhne, protože se může ukázat, že "camera-only" to nejde. Nebo že je potřeba silnější AI.