• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ECHELON: lacinejsi verze koblihy?
    ECHELON
    ECHELON --- ---
    Pirátskej předvolební swag
    Díky chlapci! Na techno dobrý.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Virtuální památník komunismu stačí, rozzlobil pirátský kandidát příznivce muzea
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/pamet-naroda-vystava-stalin/r~05267806c57411e899900cc47ab5f122/
    Internetovou představu muzea v podání lídra pirátů kritizoval nejostřeji předseda kolegia Paměti národa Jan Dobrovský. "V konfrontaci s tím, jak vypadají taková muzea totalit v okolních zemích, mám dojem, že pan Hřib je čistý zločinec, který nemá tušení, jak funguje hrdost národa. Jestli se můžou zhmotňovat takové představy, jako že památníky budeme stavět na internetu, pak to půjde s tímto národem opravdu z kopce," prohlásil Dobrovský pro Aktuálně.cz.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //podle piratskeho dementa mame na internetu malo necenzurovanych demokratickych a politicky nekorektnich medii, ktere siri pravdu po socialnich sitich. rusaci jedou na internetech davno kampan, ve ktere vysvetluji jak to bylo spravne se zacatkem 2 svetovy valky ci s okupaci ceskoslovenska. pirati maji svych alternativcu hromadu, chodi na ruskou ambasadu a prijde jim malo, jaky informace se siri po socialnich sitich, kde je kazdy akademik.

    Kandidáti na primátora Prahy podporují vznik muzea totalitních režimů – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...kandidati-na-primatora-prahy-podporuji-vznik-muzea-totalitnich-rezimu.html
    V Praze by mohlo vzniknout muzeum věnované totalitním režimům. Projekt, který dlouhodobě prosazuje organizace Paměť národa, totiž podporuje většina kandidátů na pražského primátora. Se záměrem úplně nesouhlasí Piráti. Podle jejich lídra Zdeňka Hřiba by se povědomí o minulosti mělo mezi mladými lidmi šířit spíše skrze sociální sítě.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KRAMERIUS: ani ne tak nevolice, jako spis prvovolice. to co sem videl za kandidatku v chrudimi, tak je mi tech domorodcu lito. predvolebni reklama pekna, uplne jak od nejakyho UI designera, ale to je tak vsechno. amateri, kteri nicemu nerozumi a rejou do picovin.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    Volby 2018: První ANO, druzí Piráti. Daří se jim oslovit nevoliče, tvrdí průzkum - iDNES.cz
    https://volby.idnes.cz/...zkum-ano-ods-pirati-kantar-tns-f0l-/volby.aspx?c=A180930_122207_domaci_nub
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: to uz rovnou muzou zacit Pirati slibovat metro z Letnan... :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KRAMERIUS: ok ted to jak takz dostacuje, ale kdyz se sem do okoli nastehuje dalsich 20k + lidi, tak to dostacovat nebude (za poslednich 8 let jenom brandys 5k lidi nahoru)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    HONCKA: Nějak nevím proč řešit nový "vlak", když z Brandýsa je je dnes člověk za 20 minut po D10 u metra na Černém mostě, nebo za 27 minut přes Vinoř v Letňanech. Autobusy PID.
    Tramvaj rychlejší nebude a o moc víc lidí taky neodvozí.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: casovou jizdenku koupis stejne. Proste staci mit kupon na dany pocet pasem. Hezky se zamotavas do toho piratskeho populismu a snazis se tvrdit, jak neco nejde - i kdyz je to davno vyresene. Proste kecy :-) Po kolejich se do Prahy z Brandysa dostanes - a zbytek jsou uz jen vymluvy, ktere jsou resitelne jinak, nez vyhozenim peti miliard za novou trat. S dopravnim prostredkem, ktery je na delsi dojizdeni krajne nevhodny (mist k sezeni je i v poslednich modelech tramvaji vyrazne min, nez v tech Regionovach, co ted do Brandysa jezdi) - tramvaj je koncipovana na kratke cesty, kde jizda na stojaka nevadi.
    Ale jinak - takze courakem (aka dnesnim vlakem) podle tebe teda nikdo jezdit nechce, a tou skvelou vlakotramvaji (ktera bude mit podobne jizdni doby) budou lidi z Brandysa nadsene jezdit? :-) Nebo se v konecnem dusledku utrati pet miliard, aby se zjistilo, ze lidi tim stejne nepojedou, pac tou vlakotramvaji bude prakticky stejne dlouha cesta? :D Kdyz se teda podari vyresit, kudy to povede - pac v Prezleticich se hadam mistnich nikdo neptal, jestli o tu vasi vlakotramvaj za okny opravdu stoji ;-) A neni vyreseno - technicky ani administrativne ono zamyslene sdileni drazniho telesa, zeano - piratska vize typu "ma to stejny rozchod, to pujde" je dost vytrzena z reality fungovani drazni dopravy obecne.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: krasne si to tady nafabuloval, ale opet mimo praxi, tihle courakem proste nikdo do prahy nejezdi ani jezdit nebude. Btw aby si mohl aplikovat pid na drahy, potrebujes mit koupeny do predu listky, pokud listky nemas, tak to jede podle cd tarifu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: Takze kvuli tem udajnym usetrenym 26 korunam se postavi koleje za odhadem 5 miliard? :-) Bezva, to je fakt argument... aneb jak Pirati radi kritizuji plytvani penezi, aby pak sami plytvali na fantasmagorie :D Takze se dostavame k tomu, ze Pirati vlastne ani neumi pracovat s informacemi na internetu - v tomto pripade s informacemi o tarifu PID. Listek z Brandejsa stoji stejny prachy, cesta z pasma 2 do pasma 0/P stoji stejne - at uz jedes cimkoliv (autobus, vlak - je to jedno). Trat v PID integrovana je. Treti pasmo mas maximalne ze Stary Boleslavi, ale to se ve finale bavime o tom, ze to vase dvoumesti je formalne rozeleno i tarifem PID na dve pasma, protoze cela Stara Boleslav je ve tretim pasmu, takze i listek po dvoumesti je v cene dvoupasmoveho - ale to je ponekud jiny problem... aneb to neni problem absence koleji, ale problem toho, jak je zkonstruovan prepravni tarif.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: tak pak by bylo jednodussi, kdyby radnice makla a vyresila slevy na jizdnem. v ramci regionalniho organizatora prazske integrovane dopravy by to nemel byt problem. proc stavet dalsi kurva koleje, kdyz uz k vam dalsi vedou.

    dalsi vec je napriklad takovy vykup pozemku na vystavbu. podivej se jak se vykupuji pozemky na metro d ci smerem na letiste a dojde ti, ze jestli vam zandl slibuje tramvajovlak nebo co, tak proste lze.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: krasne si to zjistl, ale zapomnel si na jednu malickost, vetsina lidi ma mhd litacku a do busu si doplaci 12kc, na tuhle tvoji eskapadu se doplaci 38kc
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: to kecas a ze lzi te usvedci jizdni rad - tim courakem jses z Brandejsa pres Celakovice na Masarycce (tedy v centru Prahy) za hodinu i tim prestupem. A jede to kazdou hodinu, presneji jede to 40 minut a dvacet minut cekas na prestupu. Po kolejich, ktere misty pamatuji minule stoleti a cestovni rychlost tomu odpovida - holt se to nikdy poradne nemodernizovalo. Piratska tramvaj v podobny relaci nebude o moc rychlejsi - to nebude zadny rychlik. co se rozjede v Brandejse a zastavi v centru. Chapu, ze se nekomu muze eklovat to 20minutove cekani na ten prestup v Celakovicich, ale to je holt o tom, jak se objednaji spoje u dopravce - problem ryze organizacni, to neni problem absence nejake zeleznicni trati. Nova trat je jen piratska populisticka ptakovina, kterou jde resit v dobe, kdy se nebude vedet, kam s penezi - ale aktualne v tyhle republice i v okoli Prahy chybi daleko potrebnejsi stavby - pocinaje tim, ze velka okrajova sidliste v Praze tu tramvaj potrebuji spis, nez nejaky periferni mesto. Pirati se chytli nejake šotoušské maluvky... ktera jaksi opomiji uz to, ze se planuje elektrifikace i na te liberecke trati, jejiz teleso by v casti radi pouzivali (v domeni, ze ted kdyz tam ted nejsou draty = nic neprekazi... ). To ze s nejakou vlakotramvaji v tehle relaci nepocita ani uzemni planovani (Stredoceskyho kraje i Prahy) je uz jen takova tresnicka na dortu :-) A uzemni rezervy, ktere dnes plan obsahuje pro vysokorychlostni zeleznicni koridory skutecne nikdo pro nejakou lokalku neobetuje - nejaka kolize s RS42 tam taky je. Je to porad dokola, nedomysleny populisticky paskvil :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: typickej trol, courak z neratovic do celakovica a trat z lysy do melnika je ti k doprave do prahy pouzitelna asi jako letiste v borku
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: ale zeleznice uz v Brandejse davno je... dokonce tam mas dve zeleznicni trate, kazde mesto v tomto dvoumesti ma svou vlastni zeleznicni stanici - kazda na jine trati. V Brandyse vlak zastavi hned na trech mistech (i proto je to tak pomaly, zeano). Zeleznici tam mas vic jak sto let, ale toho si u Piratu asi nevsimli :-) Tedy spise se mistnim holt na jedne strane ekluje nekde prestupovat, na druhou stranu jen cekaji, ze jim ten "primej" spoj do Prahy zaplati nekdo jiny. Ja popravde nevim, proc by Praha mela nejak napojeni okolnich mest dotovat ze svyho - ty lidi plati dane v Brandejse, tak at si to plati Brandejs... objednat si spoj obec muze, pripadne muze presvedcit nadrizeny kraj. Jasny, vlak je vzdycky drazsi nez autobus...

    HONCKA: a to si jako myslis, ze tramvaje pozde nejezdej? Hahaha :-) To si pis, ze jezdej - a to i tam, kde maji nesdilene vyhrazene teleso, tedy v mistech, kde jim jina doprava neprekazi. Piratska vlakotramvaj nikdy Shinkansenem nebude (a i ten obcas jezdi pozde). A ta šotousská verze kolejí z Brandejsa na Kbely mimo jine nema vyreseny ani pruchod kolem Prezletic (pominu-li ty nekompability) nize - bude kolem toho jeste velky boj, protoze NIMBY a buhvi, zda na to okolni obce vubec kyvnou, zeano. A velky boj bude i s trasovanim po meste - nove koleje za vlastnim barakem chce malokdo...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: tam je pak otazka, jestli misto tramvaje nedotahnout do brandejsa rovnou zeleznici. ona zeleznice docela zveda ceny nemovitosti a zjednodusuje dopravu. napriklad na ceskej brod je spojeni vlakem super
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: ja jezdim kazdej den a nepamatuju si snad kdy jsem dorazil na cas a hlavne tohle uz lepsi nebude, lidi bude v tehle oblastech porad pribyvat
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: Metro na letiste ma aspon racionalni technicky zaklad.. narozdil od te "vlakotramvaje", kdy nejaky sotous si kresli pastelkou v mape vize naprosto nerealne. Holt se toho chytaj v prvni rade populisti, kteri v tom vidi sanci pro sve koryto - co na tom, ze jejich sliby nejsou realizovatelny.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: mam tam kamose. normalne ze strasnic pres vysocansku dojezd 45/50minut.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam