• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GRAETAR: tak jiste... dotycny rakovinou nikdy netrpel, netrpi... pritom mel stovky kytek... a vyhanel tim rakovinu :-) At se na me nikdo nezlobi, ale dolozit pred soudem tuhle "drobnost" je vcelku trivialni, ne? Vcelku chapu, ze na serverech popularizujicich pestovani konopi se plny text rozsudku soudu vsech instanci s detaily asi neobjevi a dal se bude naopak papouskovat ta verze odsouzeneho s (lekarsky nepodlozenou) rakovninou :-) Ale ty stovky zajistenych kytek - v uhrnu pres 12kg - co u nej nasly vydaly na vic jak 1300g ucinne latky - tedy vic jak 1300x vic, nez je brano jako mnozstvi vetsi nez male. Ne, to fakt neni drobnej prestupek. Proste to delal na kseft, ve velkym - a prisli mu na to... to neni zadnej chudacek, kterej si za drevnikem pestuje par kyticek skutecne pro svoji potrebu. 12kg suchy travy pro "osobni zhuleni" logicky asi neukecas.
    GRAETAR
    GRAETAR --- ---
    DANYSEK: Za prvé ten soud samozřejmě nemusí za podobný "zločin" napálit hned osm let, a i tak to bude podle zákona v pořádku. Za druhé konopí sice není všelék, ale ani žádný jed a dopady jeho kriminalizace jsou řádově horší než v případě legalizace.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: soudni moc ma byt nezavisla. To je zakladni pilir demokracie a delby moci v ni - a ano, vim ze Pirati s tim maji casto problem a z nekterych vykriku (treba u Michalka) je videt chut do nezavislosti soudu vselimozne zasahovat a ovlivnovat zvenci jeste vic nez dnes. Ale to je proste zakladni myslenkovy fail.

    Soudy tu jsou od toho, aby zakony vykladali. A zrovna v tomhle uz soud pred par lety exaktne stanovil, co je mnozstvi vetsi nez male - tak, aby se vyklad ujednotil. Pokus urcit to vladni vyhlaskou tu uz taky dlouhe roky byl, ale ustavni soud to pred par lety zrusil s tim, ze vyhlaska nemuze zakladat trestnost cinu. Takze to, co ted navrhujes by bylo vlastne protiustavni :-)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: Že to měl pro osobní potřeby bych mu taky neuvěřil, ale na druhou stranu ta výška trestu je taky naprosto mimo, pokud mu neprokázali nic víc než samotné pěstování.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ten zákon naprosto neodpovídá situace. (a když jsme u toho a ty jsi takovej mudrc - bohužel, zákon platí i pro ty, kteří ani nevědí, že nějaký zákon porušují)

    co by bylo v dosahu vlády i bez změny zákona by bylo např. změnit prováděcí přednášku o tom, co je "množství větší než malé"...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: kdyz nekdo vedome porusuje zakon (o kterem se vseobecne vi), trest je v poradku :) At se zmeni legislativa, ale soud musi ctit platne zakony, nemuze rozhodovat na zaklade volebnich slibu. A kdyby konopi bylo az takove kouzlo a vselek bez negativnich ucinku, legalni je uz davno.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    starší věc... proč Piráti rozhodně nejsou zbyteční
    https://www.legalizace.cz/osm-let-natvrdo-za-pestovani-lecivych-rostlin-je-neprijatelne/
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MEMNON666: tak ty se daj hrat onlajn taky, na to papir nepotrebujes :-)
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    DANYSEK: piratsky trenink? :D

    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no pointa je, ze se utraci za podobne zbytne pozitky z kapes nas vsech... a Pirati se k tomu utraceni, ktere je volitelne a vubec nemusi vzniknout velmi rychle pridali.
    A pokud si dobre vzpominam, tak nekterych schopnych odborniku na digitalitalni technologie se Pirati i zbavovali :-)
    Na druhou stranu to nijak nevysvetluje, proc se u Piratu tolik utrati za papir...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: já jsem na svačině u Pirátů nebyl ani jednou, například :-) (uděl jsem dokonce tu tragickou chybu, že jsem nebyl v jejich zastupitelské kanceláři v minulých 4 letech... prostě jsem si ani jednou nenašel čas... mě zajímá politika jen ve formě online debat, dá se říct...)

    co se digitalizace a Pirátů týče, tak bohužel... neabsorbovali jsme včas dost takových expertů, jako jsi ty. (jestli je to moje chyba, protože jako "enfant terrible" české scény sousedských sítí jsem cílovou skupinu Pirátů naopak odrazoval, to se můžeme dohadovat.. je to docela dobře možné, proč ne?). Vezmi si, jak heslo našeho volebního manažera Horáka bylo "chci vrátit zpátky devadesátky" - no, a k devadesátkám neodmyslitelně patří písíčko 386 s T602 a jehličkovou tiskárnou, přece :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HOUH: co se týče té skupiny 60 a více, tak je zajímavé, jak to kopíruje demografické složení voličů komunistů: KSČM skutečně asi volili zarytí lidoví milicionáři a takoví ti nacionálstalinisté co zažili 50.léta a kolonizovali pohraničí.

    ANO volí všichni ti, co házeli lístek se souhlasem s kandidátkou Národní fronty i v 70. a 80. letech. Je to strana těch, kdo chtějí zpátky normalizaci a její nezanedbatelné životní jistoty: lepší trabanty a ojeté škodovky a žigulí a víkendy na chalupách, než exekuce na krku, dá se říct.

    I když se Babiše zbavíme, tak duch ANO bude strašit na české demokratické scéně stejně dlouho, jako tam strašil duch KSČM (kterým předpovídám, že při příležitosti 101.výročí vzniku strany, nebo kdy ty volby vlastně budou a kdy vlastně vznikli, poprvé vyfičí pod 5% hranici - tu jsme jim přitom my Piráti chtěli milosrdně snížit! :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: No, brano absolutni castkou jsou ctvrty nejvetsi ve snemovne... pokud jdem do detailu. A z pohledu absolutnich nakladu na obcerstveni jsou Pirati dokonce druzi - hned za ANO. Chapu, kamarady je potreba na svacinku pozvat :D A ne, poslanecky platy nejsou tak maly na to, aby si to koupit za svy nemohli - ale ono jak je zvykem, z ciziho (erarniho) krev netece, zeano. Docela vtipne jsou vydaje na kancelarske potreby, u strany, ktera se ohani digitalizaci... :-) Tam jsou Pirati take druzi... digitalni strana a utrati za papiry taky skoro nejvic ze vsech... :D

    Bych teda fakt cekal, ze digitalizaci maj Pirati zmaklou aspon interne... a ono viditelne ne ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: vtipné jsou ale ženy, jejichž zastoupení v řadách členské základny vidím jako nedostatečné. (Kde jsou Zelení s jejich genderově vyváženými kandidátkami?)

    Víš, mě přijde komické, že zrovna nesourodá sebranka huličů, technařů, rockerů a matfyzáků (já jsem neuspěl v členství ani v jedné z těchto sekt, BTW :-) musí zakládat stranu, která je přesně tím, čím se snažily být ODSka nebo TOPka nebo možná ČSSD.

    A fakt se ptám, proč to tak je: jako já fakt neměl tenhle typ ambicí - viděl jsem jako realistickou alternativní stranu s preferencemi 5-10%, která sbírá alternativní názory, pro které "všechnostrany" nemají místo, protože prostě musí právě nést tu odpovědnost za ehm... opravování mostů a tak?

    Opravdu nejsem žádný génius a proto čekám, že mi vysvětlíš, že to je tím, že jsou voliči strašně hloupí. Zvlášť ženy a vysokoškoláci (asi jsme popletli hlavu hlavně těm vysokoškolačkám? :-)

    Alternativní možnost, že totiž v těch tradiční stranách se dostali k moci hloupí lidé, ta předpokládám, že tě neuspojí. Třeba taková teorie, že by se ODS mohly vrátit voliči, kteří přešli k Pirátům, kdyby ze ODS odešel VkMl (nebo kdyby se aspoň v rámci sestavování kandidátních listin v primárních volbách uvnitř strany - které předpokládám ODS provozuje, nebo snad ne? - nedostával na volitelná místa a tudíž se musel spoléhat na kroužkování svými sympatizanty.... i to je "politika", totiž...)

    Nebo teorie, proč má mezi mladými TOPka jen 7% a věkem to jde jen dolů ... možná, že kdyby Dominik Feri přestoupil k Pirátům, tak by si fakt TOPka udržela aspoň svojí hypotetickou cílovou skupinu? Kam šly hlasy inteligentní střední vrstvy, majitelů nemovitostí a tak? (protože teorie zní: ODSka pro ty , kteří zatím hypotéku splácejí a tedy kradou, aby neokrádali svou rodinu... zatímco TOPka je konzervativnější strana pro ty, kteří už naopak bohatí jsou a jejich zájmem je to bohatství udržet... kde se ale bere "bohatá mládež"?)

    Víš co, na vysvětlování toho, jak je veškerá levice "kinderbolševická" jsi fakt expert. Ale vysvětli mi pravici. Na české politické scéně je krásně rozkouskovaná na tu reálně-neuroticky-eurorealisticky-podnikatelksou, konzervativně-eurofilně-buržoustskou, a nahnědle wannabe fašistickou. A ještě zbylo místo pro černoprdelníky a nezávislé osobnosti, což je fakt úlet, poskláat to v tom systému s 5% hranicí takhle krásně!

    Ale kde má pravice problém? Proč všichni ti, kteří by jí měli volit, volí místo toho Piráty nebo Babiše? Chápu, že vysvětlovat voličům, jak jsou hloupí a že nevědí, co je pro ně dobré, je velmi vážné a odpovědné životní poslání. Ale co když dělají něco špatně i ty strany?
    HOUH
    HOUH --- ---
    VYHULENY_UFO: no jde videt, ze nejvic % ma anofert hlavne diky manipulaci jedodussich volicu, male mesta, zeny a 60+ a presne na tuhle skupinu cili jeho fcb tym.

    Vysledek pro piraty? Zameril bych se na tyhle skupiny...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HOUH: je tam nejaka novinka, krome toho, ze prvovovolicum s idealy voni pirati?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tak jestli to bude jediné "tunelování", ze kterého budou Piráti obviněni, tak je to celkem vtipné, ne? :-) Jestli sis všiml, tak všechny poslanecké kluby mají výdaje... fakt jsou ty výdaje Pirátů nějak principiálně "horší"?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HOUH: ano, viděl jsem to ve Věcech Veřejných, chtěl jsem sem dát link.

    Jako že jsem jakožto zkrachovalý vysokoškolách založil stranu, kterou preferují vysokoškoláci, mě přijde marginálně vtipné :-)
    HOUH
    HOUH --- ---
    podle me je zajimavejsi tohle :D

    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: je mi to jasny, Pirati nemaj ani na pomeracne, musi jim je kupovat stat... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Při čtení tohohle se mi vybavil takový ten dávný text od kapely Znouzectnost: "Pak pochopíš, že Rychlý šípy jsou vlastně pankáči" :-)
    Inventura výdajů poslaneckých klubů: Piráti utratili 33 tisíc za ovoce, ANO 136 tisíc za mediální analýzu | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/...uby-dotace-provoz-ano-pirati-ods-spd-cssd-kscm-top-09-stan_1812030600_tec
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam