• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CAIDEL: vida, no, tak to mi přijde docela nepřiměřené situaci.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    XCHAOS: Jeho přístup mu dnes vynesl trvalé RO v klubu VV, takže s tím přesvědčováním bude otravovat nejspíš už jen tady a asi o to intenzivněji.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: proste to frajer prehanel, to neni o topce nebo piratech. o dva prispevky nize to shrnulo id houk
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: trochu kompromisní, ale taky jsem o tom uvažoval

    VYHULENY_UFO: ano, "je to jak za vraždu". Zločin to možná je, ale ne na úrovni znásilnění či vraždy - o tom celou dobu debata ohledně dekriminalizace konopí (a ostatně i dalších rekreačních drog) je.

    Přeju ti hodně úspěchů při přesvědčování lidí, že by se měli vrátit od Pirátů zpět k volbět TOPky, s tvým přístupem....
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    cas legalizovat, novy policejni prezident se chce zamerit na boj proti drogam. Pokud tedy nechcem aby sklizel lacine body na trave,ale zameril se na skutecny problem,tim je pervitin
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HOUH: presne tak.
    HOUH
    HOUH --- ---
    Ja bych se tomu moc nesmal, u nas staci jeden dobrej soused a mate o navstevu taky postarano. Rada nad zlato, nevypovidat ani hovno, opravdu ani jednu jedinou vec jim nerikat! Okamzite najmout specialniho "trava" pravnika a az po domluve se s nekym bavit. Pokud toho nemate plnej barak, tak to vetsinou pak skonci s podminkou... napoprve...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: a dost zalezi na pravnikovi, proste nesmis jit za dusanem dvorakem :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: frajer to prehanel, mam hromadu znamych, ktery maji za pestovani pro vlastni potrebu podminky, vetsinou sireni toxikomanie . pokud dostanes tvrdou sazbu, uz to fakt prehanis. mas toho hodne a dylujes. mam tedka znamyho, kterej dostal 8 a pul roku, ale vozil travu (desitky kilo) pres hranice do nemecka, takze ho udelali jako organizovanej preshranici zlocin.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: 8 let je minimalni sazba u toho paragrafu. Pokud se to Piratum zda moc, co jim brani (a dosud branilo) predlozit pozmenujici navrh k danemu zakonu? Staci zmenit jedno cislicko... :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: no, je to jako za vrazdu, ale paklize to byl blbeckuv prvni trest, tak za par je venku. predpokladam, ze tusis jak funguje soudnictvi a tyto tresty jsou vetsinou po polovine odpusteny. jina vec je, a to bude tento pripad, ze blbecek houfek zkusil zasadit celou zahradu uz po nekolikate a to policajty nasralo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: 8 let je moc.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: kdyz se zactes do detailu onoho rozsudku, tak se tam doctes i to, ze to pod lampama to podle vseho ten odsouzeny borec pestoval taky, dokonce byl zasobeny nahradnimi dily... aneb vybavicka byla slusna :-) Tak v cem je tedy rozdil mezi tim borcem a Vietnamci...? Uz jen v barve pleti a narodnostnim puvodu? :-) Okolnosti onoho rozhodnuti k vysi trestu jsou v rozsudku do detailu rozvedeny, ale chapu ze to je kdekdo liny procitat, to je moc pismenek... :-) To neni zadnej Jan Hus, kteryho by soudy upalili. A ve smyslu paragrafu 283, odstavce 3, pismene c jde o trest na spodni hranici trestni sazby.
    GRAETAR: a tak v CR mas konopi formalne dekriminalizovane uz pres 4 roky.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: hovno, jedes klasicky oportunismus, jen aby ses proti me vymezil.

    ten clovek nedodrzel ani piratsky navrh, neni co obhajovat. uplne v pohode by si vystaciil s peti velkejma kytkama, protoze na zahrade i z peti kytek udelas klidne 10kg huleni. coz je taky problem vuci piratsky novele.


    //jediny zpusob jak vyresit tyhle pestitele na kseft je plna legalizace a pak by si mohl takovy blbecek zaridit licenci na pestovani huleni.
    //diskuse indoor vs outdoor necham amaterskym blbeckum, protoze kolikrat indoor substrat je kvalitnejsi zemina, nez puda na zahrade kam poslednich 60let lidi vylejvali ruzny bordely o kterych ani nevis.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ne, trvám na tom. pěstování tímhle způsobem je lepší, než skunky pod zářivkama, z řady důvodů. lhát se nemá, to ano, ale trest je nepřiměřený
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ani hovno. obe skupiny do maj na kseft. clovek s plnou zahradou neni domaci uzivatel a hobyckar. pekne sis nasral do huby.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: lidi s plnou zahradou jsou pořád lepší, než pěstírny Vietnamců.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: jo, tomas houfek, kterej mel plnou zahradu, vybral si za radce svepravnosti zbavenyho dusana dvoraka, ktery mu poradil, aby lhal, ze ma rakovinu....

    tak tenhle blbecek si trest zaslouzi, protoze ten by dostal i s pripadnou piratskou novelou. nemel do peti kytek a mel z nich rozhodne vic nez kilo.
    GRAETAR
    GRAETAR --- ---
    DANYSEK: Je pravda, že v tomto případě se jedná o lháře, který se schovává za údajnou rakovinu, což osobně pokládám za daleko větší problém než pěstování 12 kg kytek, jakkoliv je to pro samoléčbu i případnou konzumaci obří množství.

    Ale i tak si myslím, že v porovnání s některými jinými rozsudky, které jsem měl možnost v médiích vidět (a že jich bylo trochu víc než by bylo zdrávo), je to poměrně drakonický trest. Což ještě umocňuje vědomí, že jsem sám do tohoto černého byznysu zapojen taky, i když jen jako spotřebitel :)

    I proto vítám návrhy ohledně legalizace konopí. Není to sice všelék, ale zbytečně stigmatizovaná rostlina/droga, která kdysi doplatila na něčí lobbing, a teď se jednotlivé země často těžkopádně vracejí k jejímu využití. Státy jako Nizozemí, Portugalsko, Colorado zatím potvrzují, že se žádná apokalypsa nekoná. Snad jen Holandsko doplácí (doplácelo? neznám aktuální stav) na drogovou turistiku.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GRAETAR: tak jiste... dotycny rakovinou nikdy netrpel, netrpi... pritom mel stovky kytek... a vyhanel tim rakovinu :-) At se na me nikdo nezlobi, ale dolozit pred soudem tuhle "drobnost" je vcelku trivialni, ne? Vcelku chapu, ze na serverech popularizujicich pestovani konopi se plny text rozsudku soudu vsech instanci s detaily asi neobjevi a dal se bude naopak papouskovat ta verze odsouzeneho s (lekarsky nepodlozenou) rakovninou :-) Ale ty stovky zajistenych kytek - v uhrnu pres 12kg - co u nej nasly vydaly na vic jak 1300g ucinne latky - tedy vic jak 1300x vic, nez je brano jako mnozstvi vetsi nez male. Ne, to fakt neni drobnej prestupek. Proste to delal na kseft, ve velkym - a prisli mu na to... to neni zadnej chudacek, kterej si za drevnikem pestuje par kyticek skutecne pro svoji potrebu. 12kg suchy travy pro "osobni zhuleni" logicky asi neukecas.
    GRAETAR
    GRAETAR --- ---
    DANYSEK: Za prvé ten soud samozřejmě nemusí za podobný "zločin" napálit hned osm let, a i tak to bude podle zákona v pořádku. Za druhé konopí sice není všelék, ale ani žádný jed a dopady jeho kriminalizace jsou řádově horší než v případě legalizace.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam