• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: tak ono to nejde petrovi jandovi, to je takovy zobecneni, jako kdyz reknes, ze vyhuleny_ufo muze za to, ze se nejakej xchaos nedostal na radnici.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: zatim neprilis uspesne... :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: poplaty za prázdná média, která se platí Petrovi Jandovi, jsou fakt absurdní. Představa, že si vytapetuju gigabajty volného prostoru na disku jeho nahrávkami, je zcela absurdní...

    (no to jen tak naokraj.. ten poplatek ti může připadat zanedbatelný ale problém je, že právo vybírat daně má prostě jen stát - nikoliv soukromé organizace)

    DANYSEK: samozřejmě, konečným cílem mezinárodního pirátského hnutí musí být změna Bernské úmluvy... (proto je to taky hnutí mezinárodní, koneckonců...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: to aby Pirati zacli lobovat u OSN... :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: no, doufam, ze pirati nedostanou tuhle prilezitost, jak zmrvit celkem solidni zakon. jakekoliv odkloneni penez znamena, ze se sahne do prava na stahovani. z evropskych zemi mame fakt jeden z nejlepsich paragrafu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: jinak pokud sleduješ pirátský program, tak poplatek s prázdných médií chceme zrušit (nebo minimálně ho odklonit z dnešní podoby penězovodu, vedoucího velmi pochybným způsobem do soukromých rukou OSA) a současně chceme definici fair use výrazně rozšířit tak, aby odpovídala současné digitální éře...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: můžu si nastavit upload jak chci, ale poptávka moc není, i když mám veřejku na fakt rychlé lince :-) (tím chci říct, že seedování je stejně řešeno obchodníky s tranzitní konektivitou podobně, jako různé CDN proxies, Google proxies, apod. :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: xchaosi, to ma ale souvislost s nasim skvelym zakonem, kdy si platime predplatny na disky a muzeme stahovat, co nam hrdla raci. a upload funguje dobre, to dela vetsina torrent klientu, pokud nemas specifickyho klienta, ktery ti umozni upload zakazat. jenze pak mas stahovaci ratio, ze... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: torrent je nelegální do té míry, pokud sám uploaduješ (je fakt, že dnes je velmi řídkým jevem, pokud u nějakého titulu vůbec zaregistruju nějaký upload...)

    komerční warezová scéna z mého hlediska = servery vyplácející provize z downloadů, provedených předplatiteli. proti nekomerčnímu warezu nic nemám...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: chces mi tvrdit, ze torrent je nelegalni??? :D :D :D

    //nechci nic rikat, ale mam z toho dva pocity: 1) netusis jak funguje torrent protokol; 2) netusis jak funguje warez scena.


    podstatné je, že plná legalizace a přijetí torrentů by komerční warezové servery víceméně vytlačila z trhu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OOHN:
    VYHULENY_UFO: částečně ontopic to je. My pochopitelně pokládám nekomerční sdílení, typu torrent, za případ fair use, zatímco komerční warezové servery typu uloz.to lze obhájit pouze problematicky (i když skrze právo na online soukromí obhájíš i toto, ale podstatné je, že plná legalizace a přijetí torrentů by komerční warezové servery víceméně vytlačila z trhu)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OOHN: no ale pirati se snad jmenujou podle softwarovych piratu z piratske zatoky - takzvanych zlodeju, stahovacu neboli warezaku, ne?
    OOHN
    OOHN --- ---
    VYHULENY_UFO: idioty, jak ty říkáš, najdeš všude. Navíc tohle je fórum o České pirátské straně a tam se baví o něčem jiném. Dáš sem taky článek o somálských pirátech co přepadají lodě?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //me stejne neprestava fascinovat, jaky jsou furt pirati idioti. na tom se nic nezmenilo, ze v dobe, kdy muze clovek legalne stahovat dokud mu nedojde misto na vsech discich, se furt najdou idioti, ktery kvuli par korunam riskuji penezity trest ci kriminal a jedou i upload.

    Nelegálně nabízeli stovky filmů! Tři cizinci způsobili škodu sedm milionů, „piráty“ dopadli policisté | Blesk.cz
    https://www.blesk.cz/...filmu-tri-cizinci-zpusobili-skodu-sedm-milionu-piraty-dopadli-policiste.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ZDROJ.CZ - Trávníček: Přímo volené pokrytectví primátora Hřiba
    https://zdroj.cz/travnicek-hrib-prima-volba-primator
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: ja sem byl jen ironickej ;0)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PETER_PAN: mimochodem, je tam velmi vtipny argument: "U stávajícího depa vozů metra by měla vzniknout nová stanice, která by město vyšla levně, protože koleje už tam vedou."... tak jisteze, klasicka predstava "jak hurvinek valku"... :-) Ono bude levne prestavet kolejiste tak, aby bylo pouzitelne na pravidelny provoz s cestujicimi, tedy preskladat kolejiste, upravit zabezpecovaci zarizeni.... kdyz se tohle "levne" resilo v Hostivari, tak to vyslo asi na 800 milionu jen samotna stanice... :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PETER_PAN: jak vidis... pry by tam bylo moc parkovacich mist. Na periferii... no co, tak se tam radsi tech mist udela min... :D
    VYHULENY_UFO: ani ne.. i ty stavajici P+R na Zlicin jsou pravidelne plny. Zrovna tam poptavka neni mala...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PETER_PAN: zase uznej, kdo by parkoval v takovy prdeli, kdyz muzes dojet pohodlne mnohem bliz centru.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PETER_PAN: Pocitam ze parkovaci dum bude nasobne drazsi a uplatky vetsi. 3500 parkovacich mist je porad jak kdyz plivne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam