• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OOHN:
    VYHULENY_UFO: částečně ontopic to je. My pochopitelně pokládám nekomerční sdílení, typu torrent, za případ fair use, zatímco komerční warezové servery typu uloz.to lze obhájit pouze problematicky (i když skrze právo na online soukromí obhájíš i toto, ale podstatné je, že plná legalizace a přijetí torrentů by komerční warezové servery víceméně vytlačila z trhu)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OOHN: no ale pirati se snad jmenujou podle softwarovych piratu z piratske zatoky - takzvanych zlodeju, stahovacu neboli warezaku, ne?
    OOHN
    OOHN --- ---
    VYHULENY_UFO: idioty, jak ty říkáš, najdeš všude. Navíc tohle je fórum o České pirátské straně a tam se baví o něčem jiném. Dáš sem taky článek o somálských pirátech co přepadají lodě?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //me stejne neprestava fascinovat, jaky jsou furt pirati idioti. na tom se nic nezmenilo, ze v dobe, kdy muze clovek legalne stahovat dokud mu nedojde misto na vsech discich, se furt najdou idioti, ktery kvuli par korunam riskuji penezity trest ci kriminal a jedou i upload.

    Nelegálně nabízeli stovky filmů! Tři cizinci způsobili škodu sedm milionů, „piráty“ dopadli policisté | Blesk.cz
    https://www.blesk.cz/...filmu-tri-cizinci-zpusobili-skodu-sedm-milionu-piraty-dopadli-policiste.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ZDROJ.CZ - Trávníček: Přímo volené pokrytectví primátora Hřiba
    https://zdroj.cz/travnicek-hrib-prima-volba-primator
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: ja sem byl jen ironickej ;0)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PETER_PAN: mimochodem, je tam velmi vtipny argument: "U stávajícího depa vozů metra by měla vzniknout nová stanice, která by město vyšla levně, protože koleje už tam vedou."... tak jisteze, klasicka predstava "jak hurvinek valku"... :-) Ono bude levne prestavet kolejiste tak, aby bylo pouzitelne na pravidelny provoz s cestujicimi, tedy preskladat kolejiste, upravit zabezpecovaci zarizeni.... kdyz se tohle "levne" resilo v Hostivari, tak to vyslo asi na 800 milionu jen samotna stanice... :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PETER_PAN: jak vidis... pry by tam bylo moc parkovacich mist. Na periferii... no co, tak se tam radsi tech mist udela min... :D
    VYHULENY_UFO: ani ne.. i ty stavajici P+R na Zlicin jsou pravidelne plny. Zrovna tam poptavka neni mala...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PETER_PAN: zase uznej, kdo by parkoval v takovy prdeli, kdyz muzes dojet pohodlne mnohem bliz centru.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PETER_PAN: Pocitam ze parkovaci dum bude nasobne drazsi a uplatky vetsi. 3500 parkovacich mist je porad jak kdyz plivne.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PETER_PAN: To predvadite dobre mrdkokloktani.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Praha nebude budovat P+R parkoviště na Zličíně, rozhodlo vedení města - iDNES.cz
    https://praha.idnes.cz/...oviste-p-r-zlicin-dfl-/praha-zpravy.aspx?c=A181210_153717_praha-zpravy_nuc
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: jak se snažil vysvětlit, tak voličům KSČM přese všechno imponoval spíš (teoreticky) Lenin a (fakticky, pokud tam měli nostalgiky vzpomínající na 50.léta) Stalin. Když se podíváš na co se komunisti orientují dnes, tak toho Marxe tam moc není. Spíš je to směs takové nacionalisticko-nahnědlé nostalgie (příklad: KSČM by nejradši obnovila instituci "pracovní povinnosti" a trestala "příživnictví", což je v přímém protikladu jakéhokoliv sociálního konceptu typu základní příjem... on totiž Stalin už jen pár let po Leninově smrti začal varovat před "úchylkami levými" a čeští pováleční komunisti vesměs měli pocit, že pracovní tábory jsou fajn nápad... zatímco Piráti by je asi za tu "správnou revoluci" považovali jen stěží)

    Ke komu případně přejdou mladí voliči Pirátů, to je velká otázka - ale pokud vůbec přejdou, tak asi tam, odkud odešli. Což KSČM určitě nebyla. (Děs by byl, kdyby ANO poté, co začalo luxovat nejdřív pravici a potom levici, vsadilo v příštích volbách na "mladé voliče"... jediné, v co zbývá doufat, je to, že to by nedal ani Marek Prchal..)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ksc je jistota. k nim cast mladych piratskych volicu po prekroceni tricitky odejde. preci jen precenovany filozodf a prizivnik marx, rozmazleny mladik ze zlaty mladeze engels a silenec lenin hromade lidi stale imponuji a zatim ani nepodmineny zakladni prijem nemuze prekonat pozadavek na tridni valku.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Luxembourg Just Made Public Transportation Free for Everyone
    https://futurism.com/luxembourg-public-transportation-free/amp/
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jo, to jsme si vsimli... jak s tim, jak se ochladilo vyrazne pribylo aut na silnicich :) Ano, znam lidi, co v (pod)zimnim pocasi vyjedou na kole, ale pro spoustu lidi je kolo sezonni zalezitost, nikoliv celorocni dopravni prostredek.
    XCHAOS: komunisti maj i mlady kandidaty... a mlady volice. Tot realita. Sestimsmir :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HOUH: tak po těch nedávných 19% pro Piráty bylo potřeba přijít s něčím na uklidnění veřejnosti, zřejmě... mě popravdě děsí stálá popularita KSČM, když dle všech existuících modelů jejich voliči dnes už měli spíš být sami v urnách, než se dostavovat k urnám (nebo pokud ano, tak jen ve formě zombies...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: takhle jsem to nemysel... spíš by to měla být společná kandidátka, např. pod názvem "spojené menšinové síly" :-) svým způsobem, eko-libertariánství by mohla být nejděsivější meta-ideologie ever (něco ve smyslu "braňme životní prostředí pomocí legálně držených bouchaček" :-)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: Jako koalice by potřebovali 10% :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: Svobodným a Zeleným nezbude, než zformovat koalici, aby překročili 5% hranici :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam