• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no jestli to prodaji, tak za to Pirati (spolu)zodpovedni budou... to mas pravdu :) Kdyz to ted ridi... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Tak začni sledovat, komu ten pozemek na Zličíně prodají, místo aby tam udělali parkoviště. A bude z tebe, ehm... dobrý Pirát :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PHOBOS99: samozřejmě... pan pirátor by místo ohňostroje radši rovnou jaderný Hřib, jak jinak :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PHOBOS99: myslis napriklad ten zariznuty parking u Zlicina, ktery se Piratum zdal zbytecne velky a prohlaseni toho noveho establishmentu, ze z dnesni konecne metra to snadno protahnou dal, protoze "koleje tam uz vedou" a velke P+R je vlastne zbytecne... tak jisteze... takovych nesmyslu a to tam jsou sotva sto dni :D O tech "odbornicich", ktere dosazuji do dozorcich rad nemluve... kde vyberovym kriteriem se znacnou vahou je znalost piratskeho programu... nikoliv skutecna odbornost (a praxe) v danem oboru :D O zablokovani Radlicke radialy nemluve...
    XCHAOS: a co ze uz dokazal? Je tam sotva sto dni, respektuju to, ze toho moc stihnout nemohl... ale nektere "perly" uz svetlo bozi spatrily, zejo... :-) Co teda skutecne udelal? On treba ani zapis z rady 18.12. neni stale jeste na internetu publikovany, po vic jak 14 dnech.... no viditelne to ma pevne v rukach, ta "onlajn" partaj... tak pevne, ze jedno PDF se na internet nahrava pul mesice :D
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    Mně se hrozně líbí, že at se ufo a danysek snaží sebevíc, tak je vidět, že se nemají pořádně čeho chytnout. Zatímco u jiných stran by mohli mluvit o korupci, klientelismu a malých domů, u pirátů je velký problém hribova kritika ohňostroje. Imho velice dobra vizitka pro piráty!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jasně, JEDINÁ věc, kterou Hřib udělal, bylo že kritizoval novoroční ohňostroj, že. A byla to ta nejdůležitější ever.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: copak, projev nominanta Piratu do cela Snemovny ti prisel lepsi...? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: celkově to fakt není téma dne, tak ani onak.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ano, hysterie kolem ohnostroje kvuli zviratkum je... cela ponekud trapna :-) A ano, ten kdo chce svemu zvirectvu klid zajistit to zvladne i bez hysterickych "petic". Poradani akce na novej rok me osobne dava vetsi smysl, lidi se na to jdou podivat v ramci "strizlivici" prochazky... zatimco odpaleni o pulnoci by rozhodne tolik lidi - i s ohledem na vlastni fyzicky stav - az tak dalece neocenilo. A i ten ohnostroj je jista forma umeni... takze se dostavame k tomu, ze Pirati budou nektere umelce omezovat? ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: nepokládám to zrovna za téma dne,na druhou stranu ohňostroj večer po Silvestru je fakt nošení dříví do lesa...uznej
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a tak, je to jedna z mala veci co skutecne muzou... podavat pozmenovaci navrhy. Pokud ani to opozicni strana nedela, tak dela neco hodne spatne :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: opoziční strany to nemívají se změnama zákonů úplně snadné...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: a proc to Pirati nezmenili? Autorsky zakon se prece ted ve snemovne resil... zadnej pozmenovak, kterej by zrovna tohle resil tam od Piratu nevidim. No, hlavne ze poslanec Profant fnuka na Facebooku... no tam toho tak zmeni :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Zoufalec týdne: Zdeněk Hřib. Komentář Petra Holce | info.cz
    https://www.info.cz/nazory/zoufalec-tydne-zdenek-hrib-komentar-petra-holce-39315.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: porad schuze navrhuje predseda... stiznosti nech Pirati podavaji u toho, koho si tam sami dosadili... tedy kdyz pujdem do detailu, i Pirati na maji svuj dil viny... sami muzou za to, ze na jejich body se nedostava... meli si zvolit nekoho lepsiho :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: muzes prosim uvest zdroj, na zaklade ktereho tvrdis, ze kriterium odbornosti se tyka pouze nominantu mimo Piraty? :-) Ze vsech pramenu, co jsem na toto cetl vyplyva, ze vymeny se provadi prave proto, aby tam byl odbornik na danou problematiku... nikoliv (jako obvykle) rektalni alpinista odpovidajici aktualni politicke konstelaci.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tak pokud je ten člen dozorčí strany nominovaný jinou stranou, než Piráty, tak proč ne :-) asi dost zaměňuješ kritéria, která Piráti navrhovali pro _obecně_ závazný nominační zákon s kritérii, která Piráti vnitřně uplatňují na sebe - a osoby, které usilují o to _být nominováni Piráty_. To jsou dvě úplně odlišné sady pravidel.

    Klidně si může ANO vnitřně stanovit, že jejich kandidáti jedí Kostelecké uzeniny, KDU-ČSL může požadovat svatbu v kostele, ODS audit, že jejich kandidát dostatečně daňově optimalizuje stejně jako všichni ostatně členové :-)) a ČSSD zkušenost s životem na podpoře v nezaměstnosti. Tahle vnitřní kritéria jsou vnitřní záležitostí každé strany a hnutí, a pokud nejsou v rozporu s Ústavou nebo jinými zákony, tak můžou být doslova _jakákoliv_ (kdyby to tak nebylo, vystačíme si s jednou jedinou stranou, jako za éry KSČ, že...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Komentář Jakuba Michálka: Jak plnila vláda protikorupční program v roce 2018? Odmakali to za ni Piráti
    https://www.pirati.cz/...kove-zpravy/jak-plnila-vlada-protikorupcni-program-makali-za-ni-pirati.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: hele a proc by napriklad clen dozorci rady mel umet pracovat se softwarem, ktery zrovna Pirati pouzivaj a vubec proc by mel nutne studovat program Piratu? Prece sami Pirati se ohani tim, ze jim jde o dosazeni odborniku - jenze odbornost na cinnost v dozorci rade skutecne neni o znalosti piratskeho programu. Aneb je sice hezke, ze ty vyberka jsou "otevrena", ale ta hodnotici kriteria jsou obcas ponekud smesna... a zavadejici - posuzujici vsechno mozne, jen ne onu skutecnou odbornost k vykonu vybrane funkce. Takze jsme ve finale tam, kde jsme byli - na ta mista se dosazuji nikoliv skutecni odbornici, ale ti co opet jen vlezli spravnemu stranikovi do zadku :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Potíž je v tom, že stejně snadno se mohou nadít pokřiku (což se také už děje), že zradili své ideály, protože vstoupili do různých koalic s politiky, kteří kumulují funkce nebo jsou nevalné pověsti, a že naopak uzavírají kompromisy s příliš velkou lehkostí, a ve výsledku tak nejsou jiní než politici, proti nimž se před sněmovními volbami vymezovali sloganem "Pusťte nás na ně".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam