• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vsak si muzou Pirati natrenovat lepsi platy lidi ve firmach, ktere dnes ridi. I v mestskych firmach v Praze jsou nabidky zacinajici sotva na 15 tisicich mesicne brutto. Vyborny plat na metropoli, nemyslis? ;-) A ted uz Pirati vliv na rizeni maji, takze muzou tem lidem na platech pridat, dokonce v dozorci rade maj sveho cloveka ... uz vis, kdy to bude? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: Lidé, kteří budou pobírat zmíněný příjem, musí týdně vykonat osm hodin veřejně prospěšné práce, chodit na školení a kurzy a přijmout jednu ze tří nabídek práce, které odpovídají jejich kvalifikaci. Dávky takto mohou pobírat po 18 měsíců, poté je třeba o ně požádat znovu. Pakliže nějaká firma takového člověka zaměstná, bude do vypršení 18 měsíců dostávat jeho dávky. Za zneužití systému hrozí trest až šest let vězení.

    Mě to přijde jako ještě kompllikovanější forma dnešní podpory v nezaměstnanosti. Se ZP to má společného snad to, že firmy hrají o jakési "státem placené otroky" (místo, aby za ně státu naopak posílali odvody) - fakticky ale oproti tomu ZP mohou přihodit klidně i nulu (protože nějakou zaměstnanec dřív nebo později musí nějakou nabídku přijmout). Se ZP to má společného tedy velmi málo - spíš jde o svérázný crossover podpory v nezaměstnanosti, kdy stát na mzdu přispívá, ale produktivita je privatizována. V podstatě je to spíš zoufalý pokus zachovat strukturu společnosti postavený okolo statusu zaěstnance - i když se k tomu vytrácí ekonomické důvody (a tahle regulace to podle mě nezlepší).
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: ne, kvuli tomu fakt nemusis menit stanovy. Zpusoby, jak omezit "prava" problematickeho clena stanovy Piratu resi uz dnes. A ze i z nevolitelne mista muze vest ke zvoleni jedince minulost uz take prokazala - neni potreba behat daleko do minulosti - staci se podivat na Feriho. Kdyz k necemu podobnemu dojde v pripade Maiella, maji Pirati vcelku slusny problem :D
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: Jako dát do stanov, pokud jseš exot, tak nemůžeš kandidovat? Mechanizmus k tomu žádný nejsou, pokud chceš kandidovat a seženeš si nějakou podporu, tak se na tu kandidátku dostaneš a čím chceš kandidovat na vyšších pozicích, tak si musiš sehnat větší podporu, proto exot mainello na tý kandidátce je, ale bude někde na nevolitelným místě.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: to ale porat nevysvetluje, proc podobni exoti se na kandidatkach vubec objevuji a tedy je tolerovan fakt, ze podobna individua jsou s Piraty spojovana. Mechanismy k tomu tohle vyresit Pirati prece maji..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: tak maielo je extremista, ale faktem je, ze ty anarchisty mezi piraty poprit nelze. pirati z mladych lidi a zklamanych volicu pozrali vsechno co mohli. a k tomu, abys polapil volice ods a ano, musis byt trochu fasoun a nebo aspon mit nejakyho klause mladsiho.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: mainello uz se bouri
    ‚Strčil do mě u kuchyňky.‘ Piráti se dostali do konfliktu kvůli eurovolbám | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...nfliktu-s-mistopredsedou-strany-oba-chteji-v-k.A190114_083612_ln_domov_ele
    je to videt i na tech primarkach, kde skoncil na krasnem 26. miste z 29
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: Na základní příjem 780 eur (téměř 20 000 Kč), který označuje vláda jako „nepodmíněný“, bude mít podle současného návrhu nárok každý měsíc člověk v domácnosti, jenž přece jen řadu podmínek splnit musí. Musí žít v podnájmu nebo ve svém bytě zatíženém hypotékou a nesmí mít jiný zdroj výdělku

    To není žádný základní příjem, to je příspěvek na bydlení. Skončí v kapsách majitelů domů a bank poskytujících hypotéky. Ty díky tomu nezkrachují, sociální hierarchie bude zachráněna, skutečně není divu že to preferují "názkové u moci". Pěkné - jen to nemá moc společného s konceptem ZP. Ten jediný cílý na opravdu potřebné (např. na ty, co v předdůchodovém věku skončí na ulici, apod.)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: nzp je vec jen pro extremisty. tedka me napada italie, ze nackove u moci pomoci nzp oblbli volice.

    Itálie schválila základní „nepodmíněný“ příjem a snížila důchodový věk - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...italie-vlada-nepodmineny-prijem-duchodovy-vek.A190118_110907_zahranicni_baje

    kazdopadne, to ze se pirati stavaji pravicovou stranou poznas podle toho, ze vam zacinaji spilat a vyhrozovat odchodem lide, kteri s piraty poctive od zacatku chodi na anarchisticky prvni maje, lide kteri s piraty bojovali proti brdskemu radaru ci se vzbouri ruzni jedinci typu italsky silenec maiello. pak budes vedet, ze se pirati meni.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: NZP není nijak zvlášť "levicový". Radikální levice ho pokládá za "chudinskou dávku". Demokratická podoba radikální levice v takovém Německu (ale i v USA - více lidí, než si myslíš) by místo toho radši zastropovala příjmy nad určitou hranici (tzn. 100% mezní sazba daně z příjmu). NZP ani není nějakým úhelným bodem programu Pirátů - prostě o něm mluvíme ve smyslu "výhledově by to šlo, omezilo by to byrokracii a nevyžadovalo by to nějakou extra práci s osobními údaji občanů". V ČR jsou teď jiné priority - např. dorovnání mezd na evropskou úroveň. Ale zaměřit se na nějakou stranu proto, že iracionálně nenávidíš koncept NZP, který je na škále možných přístupů státu k sociální politice je jenom velmi silně neutrální, neslaná a nemastná záležitost, je fakt praštěný. Jestli se bude TOPka vůči Pirátům chtít profilovat na takovýchle píčovinách, tak teda hodně zdaru... (ostatně, spíš se brzy rozpustí v těch "spojených silách pro cokoliv")
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: pirati a pravicovi? uz ste stahli z webiku jakoukoliv podporu nzp a podobnym srackam typu volne bezhlave stahovani kdeceho z internetu?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ty troubo... co jsem tak sondoval názory včera na CF, tak Piráti jsou dnes pravděpodobně už víš "pravicový" snad i než TOPka. Stačí srovnat obsah debat o Číně, lidských právech, Rusku apod. Tvoje "vyznávání lásky USA" je absurdní slogan: ty nějak miluješ Trumpa? Současné USA jsou poněkud nepředvídatelné. My se vyjadřujeme ze všech stran nejsilněji "proevropsky" - z Evropy se musí stát kompaktní celek, bez ohledu na to, jakými peripetiemi si projdou Rusko a USA. Máme členy, co běžně studují a pracují v různých evropských zemích. Je to ten nejpřirozenější požadavek na světě.

    Pokud by sis zjistil např. názory Honzy Lipavského na obranu, tak zjistíš, že opravdu víc pro-NATO a pro-Západně už strana našeho střihu vystupovat nemůže, aby si zachovala integritu. A fakt už nemáme nikoho jako je Foldyna v ČSSD... ty názory jsou skoro jestřábí - typu "bavme se s Taiwanem místo s ČLR". Fakt nesmíš za vším vidět jen pelmeně...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //ze pirati nejsou kinderbolsevici ze sebe neodparou. a bude to tak dlouho, dokud pirati nevyznaji lasku eu, nato a spojenym statum americkym.

    Ivan Bartoš: Aktivisté už nestojí ani o mě | Týden.cz
    https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/ivan-bartos-aktiviste-uz-nestoji-ani-o-me_510848.html

    Jasně. Ale za aktivisty, kteří odmítali opustit prostory pražské Kliniky, se postavil třeba i pirátský primátor Zdeněk Hřib. Jak potom chcete přesvědčit lidi, že nejste pouze neomarxisté?

    Ano, jak mám dokázat, že něco nejsem (usmívá se). Podle mě se Zdeněk Hřib pouze snažil v celé té věci fungovat jako mediátor, snažil se najít nějakou cestu. Když se pojedete podívat třeba do Berlína nebo do dalších měst v západní Evropě, uvidíte, že tam radnice rovněž akceptují existenci různých komunit, které dělají nějakou společensky prospěšnou aktivitu. Ale k tomu neomarxismu. Politická strana má nějaké ideály, program a stanovy. To, že mají členové a příznivci různé náhledy na svět, je naprosto přirozené. Důležité je, co se pak odhlasuje v rámci strany a zda jsou její reprezentanti v souladu s programem. Pokud by u Pirátů něco z toho neplatilo, nemohu být předsedou. Ale že se postoje některých liší od většiny? S tím nemám problém, jsme liberální strana.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: yes, we ban
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: deja vu umi byt previt
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: copak, ID Linkos neschopne konstruktivni debaty se rozciluje nad tim, ze jsem se svobodne rozhodl jeho vylevy vyhradne v rovine "ad hominem" proste ignorovat?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak sedím na workshopu, kde nějaký nový člen Pirátů, který vstoupil do strany před měsícem, a učí lidi manageovat místní sdružení, má na projektoru bod z programu, který jsem v nějakých pradávných dobách snad možná i spolupomáhal formulovat :-) Surreálný moment, aspoň teda pro mě...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: yes, we can!
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    navrhuju, dat Danyskovy ultimatu,bud zrusi ignore u vsech,nebo dostane ban. Takle kokotsky neustale trolit, aniz by pulka osazenstva vedela o cem vlastne mele, to je fakt demence.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam