• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Muzes se jich zeptat, kdyz mas uz vyhandlovany nejaky hruby podminky, ze jinak zni otazka. "Chcete urednicky centrum?" a jinak "Chcete urednicky centrum, nemocnici a 60mld na dostavbu okruhu?"
    VYHULENY_UFO: BTW kolikrat za zivot si byl osobne zarizovat neco na nejakym ministerstvu?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: napriklad pro me je nepredstavitelny, ze bych mel jezdit cokoliv zarizovat na posranou periferii. kolega, kterej v letnanech bydli, uz vidi jak za pet let stoji nove budovy, nemocnice a tesi se, jak porostou ceny bytu v panelacich v okoli.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: takze serete na to, zeptat se aspon orientacne, jestli urednicky byznys centrum vlastne prazani chteji... rozumim.

    //pokud jsem si dobre vsiml, tak v britanii jsou demokrate a berou docela rozhodnuti volicu vazne - to ze to byla picovana, je vec druha. takze ano, pirati by se mozna mohli lidi v praze zeptat.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Todle je uplnej kec
    Otazka v tomto pripade by znela: Dobry den Prazane, chcete postavit v Letnanech neco o cem jsme se nedohodli vymenou za neco o cem jsme se nedohodli?
    TJ je to neco jako Brexit, kdy se taky ptali lidi na jednoduchou otazku na neco o cem nikdo nic nevedel, nic nebylo dohodly a jak dopadli?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Tak PR by bylo... ale tu vec, kterou nabizi by v realu nasadil jen sebevrah. Prakticky nulova validace vstupu.... formular sezere jakykoliv nesmysly... v podstatne na urovni skolniho projektu typu "vytvorte zakladni webovy formular", v praxi nepouzitelne. Jestli si Profant mysli, ze timhle bastlem neco statu usetril na nakladech, pokud jde o vyvoj - tak je fakt dost mimo... :D Kdeze ma ta nadhera zdrojaky, at se pobavime?
    Založení firmy za jeden den. Piráti navrhují, aby šlo podniky zakládat přes internet | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...vrhuji-aby-slo-podniky-zakladat-pres-internet.A190131_151046_ln_domov_form
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //docela zasadni otazka


    Alexandr Mitrofanov
    ‏ @AlexandrMitrofa
    21h21 hours ago

    "Piráti dělají referendum na každý prd (pardon), ale tady se obyvatel hlavního města neptají. Proč?"
    Otázka @fendrych_m je podle mě naprosto přesná.


    https://nazory.aktualne.cz/...ce=mediafed&utm_medium=rss&utm_campaign=mediafed&redirected=1548942044
    Aby bylo jasno, handlíř Babiš se sešel s handlířem Hřibem, licitovali, ještě se nedohodli, ale nakonec, zdá se, "ty kobyly nejspíš vyčenžujou". Předtím (2016, "dva šestnáct", jak to vyslovuje premiér) se odehrálo to, že Babiš vzal plán Prahy, vteřinu na něj koukal, pak píchl prstem do Holešovic, tam že bude "vládní čtvrť", to nevyšlo, nevadí, píchl prstem do Letňan a šmytec, bude to tam a basta fidli.

    Nějak takhle by to zřejmě naplánoval Putin, Si Ťin-pching (ten by si ale asi nechal udělat analýzu, jestli to celé není finanční blbost) nebo Kim Čong-un. Prostě náš "šéf firmy Českofert plánuje", stát jako firma, stát jako "moje firma", abychom byli přesnější.
    ...
    Proto je naprosto nezbytné ptát se Pražanů, jestli to chtějí. Není právě toto demokracie? Pražanů se neptá ani Babiš, ani Hřib. U premiéra jsme na to zvyklí, u primátora Prahy zatím ne. Piráti dělají referendum na každý prd (pardon), ale tady se obyvatel hlavního města neptají. Proč? A občanská iniciativa Praha sobě ("na vašem hlasu záleží", "na prahu změny")? Vznikla odspodu, měla měnit přístup k politice, najmě k pražské politice, chtěla nabízet občanský princip, ale skutek utek. Kde je zájem, co na tuhle obří pražskou změnu říkají ti, kdo tu bydlí?
    ...
    Primátor Hřib naprosto mylně přistupuje na Babišův způsob uvažování a jednání: čau, lidi, život je kšeft. Obrovská chyba, nepochybně na tohoto handlíře v handlování nemá. Ale hlavně, tady fakt nejde o handl, Babiše, možná ani Hřiba, se výsledek dost možná nebude týkat. Šéf ANO a vlády se chová stále stejně, jako u programu kabinetu (vize, vize, špice Evropy, bla bla) nebo jako u církevních restitucí: podle analýzy jsou předražené, bohužel však žádnou analýzu nemám.
    ...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: no uz se jedou blaboly. ale rozumim tomu,mladi od piratu se konecne zacinaji seznamovat se skutecnou offline realitou.

    nejspis uz cast piratu zjistila, ze nebylo uplne chytry kreslit na vezensky autobus kalouska a padaky nebo babise s capim hnizdem na hlave.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: kde prosim najdu jmenovity seznam piratskych politiku s prehledem jejich financnich zavazku? :-)
    Kazdopadne podle Pikala je tedy kazdej druhej rizikem a hrozi, ze prijme uplatek - aby mohl svoje dluhy drive poplatit. Pokud s tim Pirati nesouhlasi, meli by vyrok sveho pomerne vysoce postaveneho a medialne viditelneho politika ponekud korigovat...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Peníze jsou lákadlo ať máš dluhy nebo ne. A tahle se za tu sekeru nestydí, tj. je IMHO výrazně méně riziková.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: To je nazor Pikala, oficialni nazor strany to neni, podle me je postavenej na hlavu, protoze hypoteku ma kazdej druhej a kvuli tomu ty lidi odstavit by bylo zbytecny okopavani vlastnich holeni. Hynek neodstoupil kvuli tomu, ze by mel exekuce, ale kvuli tomu, ze o tom neinformoval
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: takze korupce u cloveka v dluzich hrozi... nebo ne? Pikal tvrdil, ze to riziko je, ty tvrdis najednou opak a rozlisujes to jen tim, zda jde o uvolnenou funkci ci nikoliv. Jak to s problemem souvisi? Pokud pani sedi na nejake pozici, kde o necem rozhoduje, tak tu neni riziko, ze se ji zachce penez na zamaznuti svych drivejsich pruseru (dluhu) a tedy prijme uplatek?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: Nevim, co je na tom nekonzistentniho, jeden na to sere, druhej to splaci, jeden kandiduje na neuvolnenou pozici, druhy uvolnenou
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: Copak, co pred pul rokem bylo rizikem bylo dnes rizikem neni? :-)
    Například poslanec Vojtěch Pikal uvedl, že pro něj kandidát, který je “po uši v dluzích”, představuje zásadní korupční riziko. “Nejde o to, že bych Hynkovi nevěřil, že je charakter a to pokušení by zvládl ustát. Jde čistě o to riziko, které nemohu nechat být,” stojí v jeho prohlášení.
    Ukazkova piratska nekonzistentnost. Clovek by cekal princip "padni komu padni", nejake zasady platne pro vsechny bez rozdilu - ale ono ne...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Ke? Kdyby si ho cekal driv? Vcera na clanek, ktery vysel dnes?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: dobry, cekal bych teda stanovisko driv... 31. 01. 2019
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Pirátská šéfka komise pro pohledávky v Praze 4 je sama v milionové insolvenci – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...-sefka-komise-pro-pohledavky-v-praze-4-je-sama-v-milionove-insolvenci.html
    Pirátská zastupitelka Městské části Praha 4 Vladimíra Sýkorová již zhruba dva měsíce vede tamní komisi pro pohledávky a pomoc lidem ve finanční tísni. Z veřejných zdrojů vyplývá, že Sýkorová má k podobnému tématu blízko. Podle zjištění Práva sama už přes tři roky prochází milionovou insolvencí.
    ...
    Pirátům z Prahy 4, kteří jsou v dané městské části v koalici, angažmá Sýkorové problematické nepřipadá. Podle některých opozičních zastupitelů nebo i úředníků radnice je ale prosazení zadluženého člověka na obdobný post zvláštní.

    Kritici argumentují, že Sýkorová údajně nemůže, vzhledem k vlastní situaci, k řešeným případům přistupovat objektivně a že k dlužníkům může mít až přespříliš shovívavý postoj.

    Pirátský poslanec Vojtěch Pikal navíc v souvislosti s kauzou zadluženého odstoupivšího pirátského kandidáta v Hranicích Hynka Klimenta v minulosti pro média uvedl, že pro něj kandidát, který je „po uši v dluzích“, představuje zásadní korupční riziko.
    ...
    Na rozdíl od Klimenta a jeho „utajených exekucí“ vedení Pirátů z Prahy 4 v čele s Tiborem Vansou o insolvenci jejich zastupitelky údajně ví. Redakce se snažila oslovit i Sýkorovou, Vansa ale na ni odmítal předat kontakt s tím, že stanovisko zařídí tiskové oddělení strany.

    Na Pikalovo vyjádření o korupčním riziku předseda odvětil, že jej nelze aplikovat celoplošně. „Kompetentnost a důvěryhodnost prokázala svou aktivitou v rámci místního sdružení i soukromou dobrovolnickou činností v sociální oblasti. Piráti Prahy 4 za ní plně stojí,“ řekl Vansa.
    ...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: tak ja pocitam, ze tohle je znama informace, tak sem cekal, ze prijde nejakej pirat a napise treba "pico, to uz mame davno podkladech, tady mas kopypaste..."
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: psal si "tam by byla zajimava otazka, kdo ty pozemky vlastni."
    Pokud si na ni neprejes znat odpoved, tak ta otazka asi neni zajimava a pokud na ni chces znat odpoved, tak neni problem si to vyhledat, pripadne sem napsat ty "zajimave" zkutecnosti, co si objevil, ale to by byla nejaka prace, zatimco ty chces akorat trolit. :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: a co jako ja s tim? si zapomnel jeste pridat link na wiki, jak byva zvykem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam