• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    XCHAOS: A proto se ptám: Kde mají Piráti nějakou analýzu? Sami tento argument často používají. Při kritice činnosti ostatních. Ale žádnou ucelenou analýzu od Pirátů k tomuto tématu nenalézám.

    LINKOS: Rodin s dětmi žijících na ulici mnoho není. Jednotlivců žijících dnes na ulici a neschopných platit tržní nájem i za blbou garsoniéru má Praha už dnes mnoho. V Praze máš přes 2000 bezdomovců.
    A ti co utíkají za Prahu přecijen už nějaké příjmy mají. To nejsou žádné sociální případy vyžadující podporu z veřejných peněz. Nemovitost za Prahou v rozumné dojezdové vzdálenosti není levná záležitost. Provoz automobilu rovněž něco stojí.
    Městské byty mají být určené pro podporu sociálně slabých. Aspoň to tvrdili i Piráti. Když se opírají do bytů státních zástupců a soudců.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS:
    LINSOS: plus cena rekonstrukce se právě může právě odvíjet i od počtu těch rekonsturovaných kuchyňských koutů a koupelen/záchodů... ale jinak na to nemám silný názor. prostě jsem si sem odložil odkaz na to, že se to děje. Kritici Pirátů s tím můžou pracovat, ok, ale řekl bych, že trochu promyšleněji, než že jen něco náhodně plácnou a já jim na to podobně náhodně odpovím...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    LINSOS: v jakem byte bys chtel zit s rodinou? Mesto by melo mit dostatek prostornych bytu aby se tam dalo zit i s potomky a ne aby pak pri zakladani rodiny utikali za prahu do satelitu, coz nese spouuustu problemu, jako je kolabujici doprava, zabor zemedelske pudy apod... Kapisto?
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    XCHAOS: A k tomu mají Piráti nějakou analýzu? Kde je dostupná? Podle čeho se určilo, že jsou třeba spíše větší byty? Pro spoustu sociálních případů je 1+kk dostatečné. Podobné malé byty jsou rovněž nedostatkové. A také drahé. V součtu se sníží kapacita objektu. Předělat projekt znamená další výdaje a zpoždění. Proč se tak plýtvá? Čím je to podložené?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    https://twitter.com/adamzabransky/status/1097409669415473153
    Minulý týden proběhla prohlídka opuštěného věžáku na Opatově. Je připravena rekonstrukce, vznikne několik stovek městských bytů. Ještě se ale podíváme na dispozice, protože v současném projektu je zhruba polovina bytů 1+kk, přičemž Praha potřebuje spíše větší byty #naprahuzmeny
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CAIDEL: takhle... nebanování trollů rozhodně zvyšuje trollím farmám náklady. vezmi to tak, že když trollí tady, nemají už resourcy trollit jinde :-) (ale i tahle samotná debata je offtopic.. pouze k tomu přidám, že v tom paralelním odpadkovém klubu [ Piráti.cz (unofficial) (mostly trolling, jinak též nábor zájemců o členství) ] budu nově dávat palečky příspěvkům, které tam někdo odklidil odsud - čímž jako vyjádřím dík za to, že si někdo dal tu práci je uklidit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Starostou Jižního Města (Praha 11) se stal Pirát Jiří Dohnal za poslední uzavřenou koalici z pražských MČ Piráti-ANO-TOPSTAN-ODS.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Pirati a nabidka prace... sekce pozadavku dejme tomu zvladnuta je... ale co se na druhe strane nabizi, to uz nikoliv. V oboru, kde je lidi nedostatek a firmy se o ne pretahuji - prave temi nabidkami (nikoliv jen prace).
    Hledáme ředitele IT architektury pro Prahu, který pomůže dát informatiku města do pořádku! | Pirátská strana Praha
    https://praha.pirati.cz/vyberove-rizeni-na-reditele-it-architektury.html
    A jeste se prida jedna vtipna prace navic: Nad ramec internich procesu spolecnosti je vyzadovana komunikace a reporting vuci zastupitelskemu klubu Piratu i koalicnim partnerum v ramci ZHMP
    To musi byt uzasne, byt nekde zamestnanej a k tomu mit za povinnost reportovat politicke strane nad ramec obvyklemu reportingu nadrizenemu...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    LINSOS: cwe, je ti skoro čtyřicet a vymejšlíš takový kraviny, že bys s tím akorát zapad na školu v přírodě v osmý třídě... ne, to psaníčko, sem nepřines já, ale tvůj tajnej ctitel! Nemůžeme se bavit jako dospělý lidi, co nejsou shodou okolností pacienti ústavu duševního zdraví? Přepínat si alterIDčka, abych se megapomstil a nasázel všem druhej mínusek, vytváření novejch účtů s rádobyvtipnejma jménama, fakt jak dvanáctiletej haran...

    Ale jinak musím uznat, nechci tramvaje na Muzeu, protože je chci na Muzeu i na Příkopech , to je úkrok bokem, kterej se vidí už jenom málokdy. Sice nechápu, v čom tomu brání zprovoznění tramvají na Václaváku, ale dream on, dream big!
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    XCHAOS: Hele, daleko jednodušší a funkčnější bylo prostě na toho pitomce nereagovat (jinak tak postižená a nekompletní osobnost prostě své působení nedokáže zamaskovat, protože kdyby sem přispěl jen občas něčím, tak to není nic proti ničemu, ale to on nechce), jenže nereagovat je něco, co ti prostě nejde. Kdybys ty trouby pořád nekrmil, chcípnou hlady sami.

    (jinak je tu ještě veselá možnost, že ten novej exot není fake id, ale pak je to ještě lepší, protože to nevyhnutelně znamená, že tahle grupa skutečně pracuje hezky pohromadě na nějaké trolí farmě a jsou od pruzení tady placení od konkurence (jak jinak si vysvětlit, že jsou to všechno kolegové z práce a ty dva zřetězené účty na NYXu nikdy nenapsaly žádný jiný příspěvek, než právě do tohoto klubu. Přijde někomu normální vlézt jako nováček na diskuzák, zamířit rovnou sem a psát jen sem? Come on...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Myslim ze v tom (ne)priznavani vlastnich pochybeni si zrovna my dva nemame co vycitat :-) Ano, nikdo nejsme dokonaly. Prostor si rozhodne nenarokuju vsechen - rozhodne ani nereaguju na vse, co se zde objevi.
    I Pirati svuj politicky vzestup rovnez opreli o hlasitou kritiku svych oponentu.

    Me by napriklad zajimalo nejake resume toho, ceho Pirati realne dosahli za 100 dni pusobeni ve vedeni Magistratu. Nejak ucelene sepsane (agregovane), nikoliv rozbite do desitek "PR" zpravicek.

    Nedavno jsi tu rovnez zminil podporu Piratu ve vztahu k MHD, je tedy nekde k nalezeni nejaka ucelenejsi koncepce a vize Piratu alespon pro Prahu, kterak system MHD do budoucna zlepsit? V >programu se pise jen obecne o tramvajovem okruhu kolem Prahy, ale uz nedokazu jeji trasovani. Jake kroky magistrat podniknul ve veci zahajeni stavby rychlo-drahy na letiste? Co si mame predstavit pod zvysenim kapacity tramvajove dopravy - planuje se tedy nakup dalsich novych tramvaji? Kdy je mozne ocekavat prislibenou slevu mesicniho kuponu na MHD?
    V souvislosti s parkovanim a prislibenym navysovanim kapacit stoji za povsimnuti dnesni zminka o moznem ruseni parkoviste na Hlavnim nadrazi, kde svou roli hrajei TSK rizene magistratem. Tez by me zajimalo, jaka je predstava o reseni "navigace" na volna parkovaci mista - smycky ve vozovce, kamery... nejak jinak? Kdy bude umozneni prislibene parkovani remeslniku pracujicich u rezidentu a jak konkretne to bude resene? V duchu programu se rovnez ptam, v jake fazi jsou analyzy k dobudovani vnitrniho okruhu. Je uz nekde dostupny nejaky vystup? Tedy mimo nejspis od boku vypalene castky s naklady.
    V duchu otvirani radnice by me rovnez zajimalo, kdy dojde k urychleni zverejnovani vystupu z jednani - tedy zejmena zapisu. Publikovany jsou stale se zpozdenim - v radu tydnu. Pirati rovnez prislibili zverejnit sva majetkova priznani. Hribovo priznani bylo zverejnene jiz pred volbami, ale co ostatni - treba Vit Simral, o dalsich zastupitelich nemluve. Bilych mist v teto oblasti neni malo. Pritom zrovna toto je slib, ktery piratsti politici muzou snadno naplnit. V cem je problem?
    Jak se pokrocilo s koncepci premeny brownfieldu? A kdy se dockame regulacnich planu blokujici novou vystavbu na uz tak prelidnenych sidlistich?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CAIDEL: ok, ale zabanování logicky povede jen ke zmnožení pochybných fake id, které díky slušné míře anonymity budou klidně i lhát, což si semi-anonymní id zase tak úplně dovolit nemůže. Zesměšňování je asi lepší strategie, než urážení, ale kdo má furt vymýšlet nějaké zábavné způsoby odvracení úderů, že jo... fakt nevím. Osobně si myslím, že silné myšlenkové směry vznikají tak, že své oponenty postupně konvertují a absorbují. Ne tak, že je banují...

    Řada nejlepších klubů na NYXu jsou ty ,kde se moderátoři po letech unavili a nechávají diskuzi volně plynout. Je teda fakt, že se jí obvykle neúčastní (což já jo), takže asi na tu moderaci nejsem vhodný kandidát.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    XCHAOS: Ne. Prostor na diskusním serveru bych logicky dával těm, co přišli diskutovat. Ano, pokud ho vykopneš, porušíš pravidlo otevřenosti, nicméně to on dávno porušuje taky a navíc ještě čtyři další požadavky z pěti :) na slušně vedenou diskuzi. Uznat by šla snad leda trpělivost, ta ale míří špatným směrem.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CAIDEL: tak samozřejmě ne.. ale přece nemůžeme povolit zápis jen těm, co nás budou chválit. Já Dannyho znám z dříějších let a prostě je to typ člověka, co rozhodně nepřizná vlastní chybu a pravdu někoho jiného, natož aby ho chválil. To je úplně marné něco takového od něj čekat. Otázka spíš zní: kolik prostoru je správné mu dát na to, aby Piráty "nechválil"? On si nárokuje všechen, který dokáže zabrat. Což je nepřiměřené.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    XCHAOS: Čistě pro zajímavost, mohl bys mi najít jeden příspěvek, kde v rámci rozumné diskuze DANYSEK veřejně uznává nějaký svůj omyl a dává za pravdu svému názorovému oponentovi (a nebo třeba přiznává, že Piráti něco udělali dobře?)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Ja tam od sebe tech 10 prispevku za den ale nevidim. Samozrejme, ze nikdo nejsme dokonaly a obcas se nechame kazdy unest - dokonce i ty sam mas tendence casto sklouzavat k temuz chovani. Stejne jako spousta dalsich diskutujicich IDcek. Rekordy zde i dnes trhaji jini (i pres muj "ocisteny" pohled).
    A naprosto obecne, myslis si snad, ze jakakoliv osobni dehonestace oponentu povede k lepsimu obrazu Piratu? A je jedno na jake pude. Ja si myslim, ze nikoliv. Bohuzel z nejvyssich politickych pater jsme toho casto svedky. Pokud hodlaji Pirati nastoupit na stejnou lod a pokracovat v tom, co zapocli politicti dinosauri pred nimi, tak z toho lepsi politika rozhodne nekouka.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINSOS: poslední varování: téma tvojí identity je v tomhle klubu offtopic.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: máš na mysli toto?
    [ LINKOS @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ]

    nevím... možná lze za "dementní projev" dá považovat i to, když na jedno téma někdo napíše 10 příspěvků za den, a neustále jen opakuje svůj argument a demonstruje odhodlání ignorovat jakýkoliv protiargument... jako určitý soudní precedens bych uvedl, že soud rozhodl, že "Pitomio" není urážka...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CAIDEL: tohle se ale bohužel může stávat furt dokola, proto jsem to banováním nechtěl řešit.

    promazávání příspěvků má na NYXu dlouhou tradici, já to tímhle směrem ale rozjíždět nechci. takhle se dá moderovat něco, kde je jasně dané pravda - lež, ontopic - offtopic, apod. Debata o politické straně a jejím programu je složité téma. Není to určitě zamčená nástěnka, kde se vyvěšují oficiální stranické materiály. Kdo by potom měl motivaci chodit sem místo na ofiko web?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ja bych poprosil spise odpoved na otazku, oc konkretne ti vlastne jde - na to bohuzel neodpovidas. Za trolling jde povazovat i utoky ad-hominem. Jenze s temi se zde bohuzel nic nedela a nejspis ani nechce.
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    CAIDEL: Pozval me Franta. Můj kolega z kanceláře. Ale toho asi znát nebudeš. Stejně jako já se neznám s osobou zde vystupující pod přezdívkou DANYSEK. Pocházím z Prachatic a trávím zde celý život. Co víc potřebuješ? Moji fotku? Číslo bot? Přesné bydliště?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam