• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: jojo, vladu Pirati za nedrzeni slibu kritizovat muzou... ale kdyz na vlastni sliby a zasady serou, tak je to v naprostem poradku. Takova mistni specialitka... ;-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: red herring to je tvoje specialita.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: dle piratskych slibu mel bejt magistrat taky transparentni... a zatim se porad nevyresila ani evidence Hribovych lobistickych schuzek, zejo ;-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: Dle vladnich slibu to melo byt uz minuly podzim
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: dle Benesove pry do podzimu... pokud se tak, jak bylo prislibeno nestane... tak to muzou Pirati znovu na porad (v zasade kdykoliv) dostat.... piratskou netrpelivost sice chapu, na druhou stranu moc nedava smysl, aby se ted neco narychlo menilo a za par mesicu se resila dalsi (tentokrat vladni) novela. V tomhle je Feri pomerne konstruktivni a narozdil od Kolarika pouzil mozek.

    Ze nebyl pritomen ani urceny zpravodaj jsem puvodne vytahovat nechtel.... ;-) Ale ani toho si piratsky expert Kolarik nevsimnul, kdyz tam ten navrh prednasel....
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: Preruseni do te dobe nez zamrzne peklo (vlada predlozi svuj navrh, ktery ocividne nema zajem predklozit) = odmitnuti
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Popravde ten text na piratskem webu je obycejne "knuuuu" a v podstate sprosta lez... o zadne odmitnuti nejde. Jinymi slovy se Pirati ve svem vlastnim PR uchyluji ke lhani, ktere jde vyvratit pouhym proctenim stenoprotokolu.

    Poslanec Dominik Feri: Já si nemyslím, že je úplně vhodné vracet to k dopracování, protože to fakticky znamená, a stalo se to u některých našich návrhů, de facto smrt toho návrhu. Nejsem žádný velký fanda jednoho konkrétního institutu, který tento návrh přináší, to znamená kolečka, neboli zaručeného nápadu věcí k jednotlivým exekutorským úřadům. Ale myslím si, že bychom měli celou věc poměřovat a posuzovat v nějaké vzájemné souvztažnosti.
    Takže abychom počkali na ten návrh, tak navrhuji procedurálně, a rád bych, aby se to hlasovalo nyní, abychom tento návrh přerušili do té doby, než ministerstvo předloží svůj vlastní návrh, a pak jsme k tomu sloučili rozpravu. Díky.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Vládní poslanci s podporou komunistů, ODS a TOP 09 odmítli řešení problému exekucí
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/snemovna-odmitla-resit-problem-exekuci.html
    HUGO
    HUGO --- ---
    XCHAOS: takže lidé co jsou díky svým příjmům schopni spořit podstatnější částky bude stát prostřednictvím své instituce krýt inflaci, dotyční lidé si to nadto budou moci odečítat ze základu daně a až přijde čas, tak to půjde bez ztráty kytičky vyvést do hypotéky? zajímavé...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: stejne me bavi, jak vsichni pracujou s kalouskovejma napadama, akorat se je snazej oklestit.
    jako co se tyce me, je skoda nechat statu jakoukoliv korunu navic, ale na duchod se proste musis zabezpecit sam.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ... proto někdo navrhuje pilíř bez příspěvků, čistě jen s ochranou proti inflaci (přečti si to prosím _pořádně_, včetně zdůvodnění...)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: ...prispevky lidem casem oreze...,
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: navic stat vsechny tyhle prispevky lidem casem ozere, protoze duchodcu bude pribyvat, duchody budou klesat, takze pro nas husakovy deti plati jenom jedno: zajistit se sam v dobe, kdy jses v nejlepsim produktivnim veku.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: tady má být menší zhodnocení, ale menší riziko. ber nebo nech být... pokud to dobře chápu, je to dobrovolné, když jsi vůči státu paranoidní, zkus kryptoměny (až na to, že ty jsou letadlo, které může skončit i z toho důvodu, že se objeví nové zábavnější letadlo)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: no ja nevim, ale snad si jako kazdy jiny obcan ukladas na penzijni sporeni, tam mas k dispozici statni prispevek (ted nevim jestli za vlozeny litr dostanes dve stovky bonus), muze ti prispivat zamestnavatel no a k tomu mas soukromy penzijni fondy, kde investujes holt s rizikem. nekdo jede fondy, nekdo kryptomeny.

    takze nechapu, proc dalsi fond...
    DAYSIR
    DAYSIR --- ---
    DANYSEK: jednání běží intenzivně od včera, dneska se taky celej den jedná. Frakce budou poměrně rychle, tam není na co čekat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: myslím, že oproti 2.pilíři najdeš pár rozdílů. především, tam když ses jednou upsal, tak byl tvůj nasmlouvaný příspěvek snad i vymahatelný... tady je to na bázi dobrovolnosti, pokud jsem to pochopil (ale možná se pletu...)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ste okopirovali kalouskuv pilir, ktery byl zrusen? achjo
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Piráti představili vizi státního fondu penzijního připojištění
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/pirati-predstavili-statni-penzijni-fond.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    No ty jo, já měl o 25 hlasů míň, než v roce 2014. Tak to je fakt fail...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: kupodivu jsem to našel na Danýskově odkazu :-) takže vidíš, že trolly lze využít i pro užitečnou práci pro komunitu. tzv. trollsourcing (už jsem obhajoval dříve)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam