• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: na západě jsou zas úspěšný zelený a u nás je to mrtvá strana.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GLADILAF: potreba dodat, ze pirati jsou uspesni jenom v cechach, na zapade o nich vubec nevis. cesko je hodne specificky.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: ty vole... :D

    no jo, asi nemuzu cekat od piratu dodrzovani slovicek. a pricemz skutecneho muze dela muzem, ze plni co slibil...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: a tak to neni tezky dohledat...
    Komisi zřídila Poslanecká sněmovna 12. prosince 2017
    stanovila lhůtu deseti měsíců ode dne zřízení, tj. do 12. října 2018, v níž je vyšetřovací komise povinna předložit svá zjištění
    Poslanecká sněmovna na své 19. schůzi prodloužila lhůtu, do kdy je vyšetřovací komise povinna předložit svá zjištění Sněmovně, a to do 12. dubna 2019.

    Dalsi prodlouzeni si uz clovek musi najit jinde - tim uz se uz ani na webu ke komisi nechlubi, ze 26.brezna 2019 si vybreceli dalsi prodlouzeni - tentokrat do 12. rijna 2019. Z puvodnich 10 mesicu je uz 22...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: hele, uz pirati vyresili okd? uz sobotka sedi v krimu vedle kalouska a jeho padaku? uz ste splnili sliby ze sveho vezenskeho autobusu?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jakub Michálek interpeluje vládu, aby po 19 letech odškodnila oběti H-Systému – hrozí, že výnos z trestné činnosti propadne státu
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/interpelace-vlady-odskodneni-obeti-h-system.html
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: Tak Babiš se toho určitě chytne a argument opozice o vezení se na celosvětovém růstu už nezapůsobí, když se ČR posunuje i relativně vůči ostatním zemím.
    Nakolik je obsah té zprávy reálný a pravdivý (zda opravdu vypovídá o vyspělosti země a co to vlastně ta vyspělost je) hodnotit nebudu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JVMLOK: hm, tam jsou ale vcelku zajimave zavery... Vděčí za to zejména pokroku v oblasti potlačování chudoby, jediném ze sedmnácti cílů, které země podle OSN zcela bez výhrad splnila. Česká republika také zabodovala v oblasti ekonomického růstu a nezaměstnanosti. Meziročně se navíc v tuzemsku podařilo snížit nerovnosti ve společnosti. ...toho, az se chyti Babis, ten se bude cepyrit.
    Ale souhlasim s tim, ze kdyz se ucta neprojevuje ani v nejvyssich patrech politiky, asi tezko ji lze ocekavet od obycejnejch lidi.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DANYSEK: Ucta k pravu zacina od nejvyssich ustavnich cinitelu.
    A vzhledem k tomu ze
    Česko patří mezi nejvyspělejší země světa. Přeskočilo Norsko i Švýcarsko - Deník.cz
    https://www.denik.cz/...-v-zebricku-udrzitelneho-rozvoje-preskocilo-norsko-i-svycarsko-20190717.html

    tak tech vic "vyspelejch zemi" zas tolik neni

    VYHULENY_UFO: synek sedi, bo byl hlupy, nechal se chytit...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    helejte pirati, nechce zrusit ten blabol z nastenku, ze na danyska a me nema piratsvo reagovat?

    vypada to dost smesne, kdyz pirati nejsou schopni dodrzet svoje vlastni pravidla.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: 17+ let, kdyz se ptas :)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: Ty už jsi tady snad déle než 4 roky. :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: a tak krouzkovani poslednich na seznamu tu uz taky bylo... ja bych rizika teda nepodcenoval :)
    Podepsat muze kdochce co chce... papir toho snese :) Zadny sankce tam nejsou... prakticka vymahatelnost nulova. Krom toho, ze priste ho tam uz nenapises. No, ale ctyri roky pachat skody dotycny muze.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: vatu v kandidátce má každá strana. Pokud má třeba místní združení 5-10 členů a kandidátka v komunálkách 30 míst, tak to ani jinak nejde.
    Vždy se to ale sestavuje s ohledem na reálný počet získatelných mandátů, kterých je u 30 míst cca 5-6. Lídr a volitelné čelo je potom voleno transparentně na fóru.
    Jinak každý z kandidátů, i vata, podepisuje čestné prohlášení a "Demokratické minimum", takže se určitě nedá říct, že jsou to nějací náhodní lidé z ulice.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a to se nikdo neboji, co by se delo, kdyby ta "vata" skutecne nahodou prolezla a nedejboze se v nejake funkci i utrhla ze retezu? :) To jste dobri strelci... prej zodpovedna politika... tady to mame ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: chápeš, to je Jakub Michálek... náš "záludný Kalousek", jak se o něm vyjádřili :-) přiznání, že na kandidátkách je vata, je aspoň transparentní, takže nám nemůžeš vyčítat, že jsme to co jsme. (a vatu tam mají všichni - i já byl na kandidátce jako vata, co nadělám..)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: Konkrétně celkem 4 články v nákladu 228 tisíc výtisků, přepočtená komerční cena 1,6 milionu,... zacina dobre, zcela nepodstatnym balastem :D On tim pokracuje i dal, zejo : Kde byl Blesk, když se řešily Rittigovy pronájmy... jo to je dobrej projev toho - piste o problemech druhych, ale o nasich nepiste ;-)

    Jinak ten Blesk spekuluje podobne, jako jindy Pirati - napr. u Toka se spekulovalo o jeho vazbach na Skansku, i kdyz v ni formalne nedelal :) Proste Piraty zacina dohanet jejich vlastni retorika. Na tuhle svou retoriku Michalek uz pozapomel - tedy v momente, kdy haji jineho Pirata ;-) Vubec se v celem tom elaboratu nevyporadava s otazkou, jak se pani po otevreni obalek teda vlastne dozvedela, ze by bylo dobry tu svou puvodni nabidku navysit... ze tam neco smrdi je jasne.

    Priznani v textu, ze na kandidatku pisete lidi jen jako nejakou vatu je fakt vtipny :D Ja mel za to, ze na kandidatky se pisou lidi, kterym se nejak duveruje... a splnuji predpoklady pro (spolu)praci s Piraty. Zacina se to zajimavym zpusobem odkopavat...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: zrovna ty kouzla, co si vymyslel Blesk, bych jako problemy opravdu nepovazoval :)
    Tady se k tomu jeste vyjadril Michalek:
    https://www.facebook.com/smidak/posts/10219940204639172
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: a pak prijde ta moc, zodpovednost a realne zakopnuti... pro priklady nemusime behat daleko, i v Praze uz par problemu vybublalo, posledni co si vzpominam byly kouzla s bytama na P1 :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: no jono, to je tezky. pricemz mit a vytvaret si kontakty, je zakladni nutna schopnost pro preziti v lidske spolecnosti. kontakty potrebujes k tomu, aby sis sehnal praci, abys sehnal remeslnika, kterej te neposle do prdele, aby zjistil, kde bude probihat tajna party a tak...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: A kdo ho ma? Ja treba zadnyho pravnika specializujiciho se na trestni pravo neznam, mozna tady krome par ID na nyxu, ale jak jsou spolehlivy netusim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam