• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    TWORBO: OK Systém hlavně stojí za hovno. Uff jenom si na něj vzpomenu, tak je mi na blití.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    XCHAOS: ja vim co rika mpsv. ale co na to rikaji pirati?.... je nejaka analyza proc ok system bere uz 20 let 500 mil rocne z jedny zakazky a tudiz z firmy o trech lidech vyrostla fabrika o 300 lidech z nichz kazdy bere prumerne 100 000/mesicne /cerpam z vyrocni zpravy ok system/
    je ta cena adekvatni? je ten system natolik komplikovanej ze se neda koupit za mensi penize zvenci? predpokladam ze kazda moderni zapadni zeme takovej system v nejaky variante uz ma...
    a pochybuju ze by na jeho udrzbu a spravu vynkladali jinde takove prostredky.

    na me to dela dojem, ze naoko je vule ok system vysoupnout, nebot jejich cena/vykon je pred verejnosti neobhajitelna, ale vyberove rizeni a tendry jsou psany tak, aby nikdo jiny nez ok system nemohl vyhravat:)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: hmm, ministerstvo informatiky... to tady uz dlouho nebylo :) Nejak jsem se ale nedocetl, ktere ministerstvo se naopak zrusi... to je porad reci o snizovani byrokracie a najednou tu mame cely novy urad :-)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Sebevědomí je základ úspěchu :)
    Piráti čekají vítězství. Vyhlašují soutěž na ministry - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/pirati-cekaji-vitezstvi-vyhlasuji-soutez-na-ministry-40295211
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TWORBO:
    Komentář Lukáše Koláříka: MPSV vyřadilo nejnižší nabídku z tendru na systém pro výplatu dávek
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/nejnizsi-nabidka-tendru-mpsv-vyrazena.html
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    HONCKA: Krásný dárek k narozeninám... za rok může EU smazat jeho hříchy a bude čistej, jak lilie.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KRAMERIUS: Nemyslím si, od Ivana Bartoše:
    Já vám to řeknu tak, jak to cítím já: Kdyby Andrej Babiš nebyl premiér, tak už patrně dávno sedí. A také se aktivně řeší další jeho kauzy (mezi které počítám i daňový únik zjevně fiktivní reklamy na farmě Čapí hnízdo za 270 milionů). Před zákonem si mají být všichni rovni. Ti nejvýše postavení mají jednat čestně.

    Pan státní zástupce Šaroch otočil o 180 stupňů. Ačkoliv případ přebíral již před několika roky, doposud prezentoval názor, že je stíhání odůvodněné.

    Teď tedy rozhodnutí leží na městském státním zastupitelství v Praze. Postup může ještě rozporovat Nejvyšší státní zástupce, který však z logiky věci nemůže nyní kauzu komentovat.
    Zdravý rozum říká: Když velká firma čerpá dotace určené pro malé podnikatele, z mého racionálního pohledu je to podvod. Obratu hodnocení pana zástupce Šarocha nerozumím, počkáme si na rozhodnutí MSZ a zveřejnění odůvodnění.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    Žalobce navrhl zastavit stíhání Babiše a dalších obviněných v kauze Čapí hnízdo - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...abis-capi-hnizdo-zastaveni-trestni-stihani-saroch.A190902_073908_domaci_cern
    Je pravděpodobná nějaká změna vztahu Pirátů k ANO a k vládě, pokud premiér už aktuálně nebude z ničeho obviněný?
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    co rikate na spolecnost ok system ktera prodala v roce nejak 1998 ministerstvu prace a socialnich veci system na vyplaceni davek a ze jeho spravu si uctuje 500 milionu rocne?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jojo, vsak o tom je rec uz dlouho, ze sami pionyri transparentnosti se dnes te transparentnosti boji :-) A ty udajne vyzkousene veci potichoucku meni, pac jim nejaky medialni guru poradil, ze jim to muze kazit idealisticky budovany image... :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: vzhledem k tomu, že ani všechny části fóra už dávno nejsou přístupné všem, zejména ne nečlenům, nepříznivcům, apod., tak to především prozrazuje, že novináři o fungování Pirátů a fóra vlastně netuší nic...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: také jsem tu diskuzi četl. Defakto se jen řeší, zda a případně jakou část funkce fóra přesunout do jiných webaplikací, zda třeba dotazy lidí těšit přes podatelnu nebo náhodná vlákna v různých sekcích na fóru. Souhlasím s tím, že fórum v současné podobě je neudržitelné.
    Článek jasný clickbait, netřeba komentovat.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    AXTHEB: pokud si dobre vzpominam, tak tam s velkou slavou vymenili cele vedeni :) A taky se uz asi zapomelo, jak vystupovali jeste pred rokem a pul samotni piratsti zastupitele, kde podle Ferjencika mel primator resit i celostatni legislativu, zejo :-)

    Aktualne koumam, ze jsou kolem Ferjencika a Piratu vubec mnohem lepsi perly :-) Nekteri panove po zisku funkci zajimavym zpusobem otaci...
    Piráti zvažují konec otevřenosti na internetu - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/pirati-zvazuji-konec-otevrenosti-na-internetu-40294935
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    AXTHEB: měl by to asi dělat jako agent Bureš, tvářit se že všechno dělá sám, všecho řeší... Sice to má na starosti člověk jak jsem prokazal napojeny na ANO, ale což piráti za to můžou...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    DANYSEK: Jako že by primátor měl managovat zalévání každého kousku zeleně, abys mohl na netu psát rozhořčené posty jak se stará o keře a ne o město?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: Profant (a myslim ze jeste jednotlive asi 2-3 dalsi poslanci) jo... ale skutecny pachatel celeho toho pruseru - piratsky zpravodaj Michalek, podle jehoz stanoviska zbytek hlasoval - nikoliv, ten se nikdy neomlouval. Nebo se pletu? :-) A beztak to usnulo, zadnej poslaneckej pozmenovak uz Pirati neiniciovali, prestoze muzou...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    LAND: je to z 2/2019, napr. Profant sa za to ako hlasoval ospravedlnil. S sietovou neutralitou to nic nema, ta je v programe.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: o dlouhodobem programu se tu s oblibou rika, ze neni zrovna na poradu dne... zvlast kdyz se z nej vytahne ta popularni pasaz k NZP :-) Tak jak to s tim dlouhodobym programem je? Opravdu se vytahuje jen kdyz se to zrovna hodi do kramu, a kdyz se pripomenou nektere problematictejsi body, tak se pripominka smete se stolu s tim, ze ve volebnim programu do PSP / komunalu to nebylo? ;-)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    LAND: Zachování síťové neutrality je v dlouhodobém programu:
    https://www.pirati.cz/program/dlouhodoby/internet/
    Ta podpora zákona, který v jednom bodě dává policii možnost jakýkoliv web nechat až na tři měsíce „vypnout“, byl opravdu fail, i když se ve výsledku jednalo o zmírnění současného stavu, kdy policie může již nyní udělat razii u provozovatele a fyzicky mu odnést servery.
    LAND
    LAND --- ---
    Jen takový malý dotázek čistě pro záznam, ty někdejší pradávné vize, sliby a teze o síťové neutralitě jsou stále ještě živé, nebo už je to passé a budeme ještě dlouho závidět Chile?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam