• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: Ten billboard se tady resil dost vyrazne, zadny oficialni nazor piratu tady nezaznel, takze mi prijde relevantni follow-up, ze Pirati nejsou schopni na jednoduchou otazku odpovedet ani kdyz se jich clovek primo zepta na miste, ktere si k tomu sami urcili a ktere propaguji. Ale samozejme chapu, trollovat se musi...
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    REDGUY: Ano, ja taky obchazim online fora vsech stran a oznamuju jim ze jsem je nevolil. ;)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Kdyby to nekoho zajimalo, ohlede toho pravdepodobne ilegalne vyvesenyho billboardu jsem minulej tejden volal na tu piratskou infolinku, jak to teda s nim bylo. "Nevime, napiste na nas informacni email". Napsal jsem, zadna odpoved. Znovu volam v utery: "Nevime, zjistime". Nic. Stojim pred volebni mistnosti, znovu volam. "Nevime". No, hadejte ktery demokraticky koalici jsem to nakonec hodil 8) Chapu, ze pro nektere pritomne to bude dukaz moji bezpaternosti, ale holt kdyz jsou dve moznosti, obe ne sice "mensi zlo", ale stejne malo dobry, tak rozhodujou malickosti. Skvela prace Pirateskeho PR oddeleni, SPOLU vam dekuje 8)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    PETER_PAN: Bankovní identitu stát akceptuje jako jeden z cca 7 způsobů autentizace - není to žádná jediná možnost.
    Koukni na https://www.eidentita.cz/Home -> Přihlásit
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    KEDRIGERN: Zcela mimo tema voleb. Tj. klidne odpovez az po volbach.
    Nebojis se bezpecnostnich rizik co se tyce bankovni indentity? Ne jen zcizeni identity at uz ze security duvodu, nebo natlakem (babicka a zli vnouckove). Nebo v pripade ze bankovni identita bude v budoucnu jediny zpusob identifikace - moznost odstaveni cloveka z duvodu nepohodlnosti (treba to co dela v USA obcas treba VISA smerem k institucim co "nehodla podporovat")
    JONY
    JONY --- ---
    Také jsem to vylučovací metodou hodil Pirátům. Kroužkováním jsem podpořil Richterovou, Profanta, Zábranského a Balcarovou.
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    PRASECI_SOIREE: sněmovna se teď úplně celá vymete a přijde tam 200 lidí z těchto voleb.
    Z toho každý kraj pošle nějaký předem daný počet. V ústeckém kraji je to 13.

    Těch 13 mist se rozdělí mezi strany, které mají nad 5% v pomeru poctu hlasů v daném kraji (tady trochu zjednodušuju).

    Pokud by pirát&Stan měli 35%, dostanou tedy treba 5 míst.
    Tak a teď kdo konkrétně je dostane.

    Vezme se původní kandidátní listina. Všichni v ní, koho krouzkovalo aspoň 5% z voličů dané strany/koalice, se posunou nahoru ( seřazení podle počtu hlasů), za ně se dají všichni ti, kdo dost kroužků neměli (v původním pořadí). No a z tohohle nově seřazeného seznamu se vezme prvních 5.

    Kdo je kde leader, kdo už ve sněmovně byl a kdo na kandidátce je ze které koalice, to už do vyhodnocování nevstupuje, jenom hlasy a kroužky
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    tak neomarxisti, i když jsem původně nechtěl, kvůli vaší koale se Starosty - máte to tam sedmnáctko, užijte si to ve zdraví :-)
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    KEDRIGERN: S velkým odporem vás volím. Neznám nikoho,kdo by měl z vašich kandidátů na ministry nebo z vašeho předsedy dobrý pocit. Nejmenší zlo, jako obvykle.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: Pokud se neprohlásíš za Ondřejku Profantovou, nemáš šanci, chci více žen v politice! :-)

    (ale ne, dělám si srandu a neofiko tě myslím od nás z firmy bude kroužkovat víc Linuxáků... jestli to k něčemu bude, to nevím.... musíš se za nás pak bít, no! :-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    PRASECI_SOIREE: Podla kraju z ktoreho si mas na kandidatnej listne roznych kandidatov. Bartos tento rok (rovnako ako Babis) kandiduje za Ustecky kraj, kvoli volebnej matematike pri prepocte na poslancov v snemovni, takze ho na prazskej kandidatke nenajdes (ale inak nikto nejde do snemovny automaticky:)

    Ked niekoho zakruzkujes a on/ona ziska viac nez 5% hlasov, tak sa v ramci spolocnej kandidatky posuva hore, a niekto iny podla poradia sa zase nedostane.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Tak si jednou dovolím promo. Pokusil jsem se sepsat, co jsem za 4 roky dokázal, aby bylo vidět, že to má smysl:
    Volby jsou tu! Pojďme vrátit ČR její budoucnost | Profant
    https://www.profant.eu/2021/volby2021.html
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    PRASECI_SOIREE: ti kandidáti, kteří dostanou více než 5% kroužkováním jakoby přeskočí všechny nepreferované. Může se stát že takových kandidátů díky kroužkům přeskočí víc a pak mandáty připadnou těm nejsilnějším z nich.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PRASECI_SOIREE: ze STANu to imho dostane na Vysočině Karolína Koubová, nechápu co primátorka Jihlavy dělá na 12. místě
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PRASECI_SOIREE: no to právě ne... ten kroužek se pak prostě jen nepočítá. Proto aspoň jeden kroužek bych rezervoval pro někoho na těch pozicích, co jsou samy o sobě volitelný... to je pravda. Možná i dva. To záleží na míře identifikace s konkrétní stranou a ne koalicí jako celkem...
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    PRASECI_SOIREE: nikdo nejde automaticky, stavajici (ze sve kandidatky dle kraje) muzes podporit stejne jako novacky - krouzkem :) asi zalezi, zdy jsi byl s jejich praci spokojen - prazska jednicka imho jasny krouzek zcela zaslouzene
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    PRASECI_SOIREE: pokud budeš kroužkovat a líbí se ti lídr/lídryně kandidátky, zakroužkuj i jeho/jí
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MEMNON666: no ale kolik taky vybíráte poslanců, že jo.. pět a půl? (tady byl nárrh počet volebních krajů snížit, aby ty souboje v malých krajích tolik nenarušovaly poměrné zastoupení...)
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    XCHAOS: jestli jsem dobře koukal, tak na LBC kandidatce jsou dohromady 4 ženy...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MEMNON666: já budu kroužkovat Balcarovou, protože jako poslankyně má za sebou nějaké výsledky a pak dvě kandidátky, které osobně znám (je to možná trapné, ale prostě je to taky jedno z kritérií v demokracii)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam