• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: agentuře ses zaplarila spousta peněz...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    XCHAOS: Příště by to chtělo oslovit nějaký velký agentury a ne tyhle mini party...
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    XCHAOS: Na forum nikdo neleze, protoze nema naladu cist grafomanske vyplody Polaka a Vilety.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JONY: Mediální obor použil (údajně) 33 mega na to, aby z Pirátů udělal brand, ale zatajil všechny lidi...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    XCHAOS: Tak pardon no... :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: ty si zatím do Pirátů ještě ani nevstoupil, a už bys chtěl sedět ve vládě. Pěkně si to odmakej 12 let v opozici jako my, hele!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PRAASHEK: zkopčil jsem to odsud
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=75&t=58448
    Parodováno na pirátském Zulipu jako tzv. "slovo otce Záhory" (ale to je tajné, mladé pirátstvo se poučili, že jim na fórum lezou šmírovat konzervativní trollové a Zulip je uzavřenější :-)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    OTZ: Mam to vyplneno a cekam na overeni totuznosti. Akorat s finalnim potvrzenim jeste chvili vydrzim, abych videl, jestli se tahle parta ukaze jako spolehlivej partner, nebo jako trojskej kun.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Nikdo do opozice nejde tyvole :)
    KEB
    KEB --- ---
    Bavím se tím, jak někteří členové volají po odchodu do opozice. Takže klíč k úspěchu bude za sebou, jak malí haranti, prasknout dveřmi a po boku pitomia s Babišem štěkat, jak malý yorkšír (a se čtyřmi poslanci to tak prostě je), na vládu. To už nebudete k smíchu jako teď, ale rovnou k pláči.

    Běžte do vlády, chopte se ministerstva co dokážete vyboxovat ideálně pro Olgu MPSV, je v tom dobrá a dají se tam nasbírat voliči mimo jiné ano atd. Pokud se podaří dvě ministerstva super, pokud ne, ať zkusí kapitán urvat funkci toho šéfa unijního předsednictví. To bude v pohodě a dá se tam nasbírat body.

    No a na vašem místě bych se napasoval do role hlasitého svědomí pravicové vlády. Co bude v pohodě to hlasitě chválit a co v pohodě nebude to hlasitě kritizovat a ještě hlasitěji proto nehlasovat. Hlavně o vás musí být slyšet, protože jak zmizite z veřejného dění, tak jako strana koncite. Budou to dlouhé čtyři roky.

    Jestli máte jako strana ještě šanci se ukáže za rok v komunálních volbách...

    Good Luck!
    OTZ
    OTZ --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: praha 7, tady snad uz nejaka bunka je :)

    tou exponovanosti jsem myslel spis treba nejaky lustrovani nebo kydani spiny od novinaru apod. ale to asi clovek musi nejdriv nekam bejt zvolenej nebo kandidovat..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: no mě zajímá, ale spíš věci, co nejdou změnit a hlavně ve svý obci pracuju (prodávám internet) a ještě o tý obci schůzovat by bylo moc, navíc je tam potenciál střetu zájmů, přeci jen, takže v komunále moc nevím co s tím (kromě obecného fandění)

    doufal jsem nějaký vývoj od Pirátského institutu, ale ono to vypadá, že to bude velká profesionální věc a mě potřebovat nebudou. takže sám nevím..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    https://twitter.com/PiratIvanBartos/status/1447516377745612803
    Pokud si ceníte svobody a demokracie, jste vítáni na palubě. Přidat se k nám můžete přihláškou přes web http://nalodeni.pirati.cz, ať už se chcete ucházet o členství ve straně nebo nám pomoci jako dobrovolníci. Začíná nová kapitola.
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    XCHAOS: definuj exponovanost. POkud založí místní sdružení někde, kde ještě není, tak se velmi snadno může nakonec stát třeba... radním :)

    Asi záleží, co od toho čekáte - velká část lidí začíná nějakou "angažovaností" v komunále, aspon u nás v Praze. Tam se jde zapojit celkem snadno. Pokud tě dění ve tvým hoodu až tak nezajímá, a jsi víc třeba na.... eurověci, tak je to zapojení mimo nějaké expertní týmy celkem těžký. Ale já jsem proponent masového stranictví a přijal bych každýho, kdo se jen hezky usměje, snese být v partě s divnými exoty a je tam alespon elementární programová shoda.
    JONY
    JONY --- ---
    Jen drobná zpětná vazba od mých 70+ rodičů co volili Piráty a kroužkovali Holomčíka.

    Ten pochází ze Strážnice. Moji rodiče bydlí v Hodoníně, což je 15km od Hodonína a stejný okres. Za celou dobu volební kampaně nenarazili v Hodoníně na jediný Holomčíkův plakát. Tož tak...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OTZ: propracovat se u Pirátů abys byl exponovanej je téměř nemožný :-) to, co ale tenhle týden propadlo u voleb, byl právě ten core tým lidí, co tam byli 12 let a propracovali se až do parlamentní opozice. prostě to dělaj, protože jsou trochu známý a ví se o nich a když je někdo vyměníme, jednak bychom často museli seknout prací a dělat to na fulltime, jednak já taky nejsem zrovna byrokrat 3.úrovně a jednak prostě je to složitý.

    ale minimálně je to politika, která probíhá jinde, než na TV obrazovce. člověk se občas něco dozví, opraví svoje představy o tom, jak svět funguje... možná ty nové představy budou taky chybné, ale je to aspoň nějaký vývoj, nějaký pohyb. fakt se to hodně lidíší od Bartoše v saku na TV obrazovce... on je pouze výsledný produkt, ale proces sám o sobě byl zajímavý :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    OTZ: ty expertní týmy připravují materiály pro zastupitele, ono víceméně stačí, když se o danný obor zajímáš, ono je celkem často potřeba i laický pohled, že občas jsou odborníci odtržený od reality :)
    200 ročně
    OTZ
    OTZ --- ---
    HONCKA: na experta se asi uplne necitim :D

    ale clen musi predpokladam platit clensky pripevky..?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    OTZ: ono je dost i práce, kde je člověk absolutně neviditelný (např v krajských expertních týmech)

    BTW pokud je tu někdo Praha-východ, tak mi může rovnou napsat do pošty případně ideálně přijet na schůzi našeho místního sdružení která je každý první čvrtek v měsíci od 19:00 v Pirátském centru v Brandýse n.L.
    OTZ
    OTZ --- ---
    no a ja jsem krome prace uplne bezprizorni, takze bych mel casu i dost :) ale zas nechci bejt moc exponovanej.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PRAASHEK: předáno
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam