• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: těch 7 pravidel je zde (nutno rozkliknout):
    About - Pirátský Mastodon - Sharing is caring
    https://mastodon.pirati.cz/about
    opravdu nevím, co ti na nich přijde jako "nejdrsnější", ve skuitečnosti si myslím, že platí i na NYXu a jestli je nechceš respektovat, nemáš co pohledávat ani tady (a nebo bys to měl formulovat "jak je možné, že Piráti mají stejně drsná pravidla, jako hustokrutopřísný NYX")

    Samozřejmě, i v diskuzi s lidmi, kteří tato pravidla dodržují, mohou vznikat neshody. To bude častější v případě, že jde o lidi, kteří mají nějaký zájem a diskutují směrem k jeho prosazení. Tomu se říká politika.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MAKROUSEK: Mastodon (presnejsie fediverse) je decentralizovany, a kazdy server si nastavuje svoje pravidla. Ked s nimi nesuhlasis, mozes o server vedla, kvoli decentralizacii mas uplnu slobodu. Co sa potom deje, tak rozne servery maju rozne blocklisty na ine servery, v tom je zatial taky "divoky zapad". Pointa je v tom, ze ty si informacie "cenzurovat" mozes, ale cezurujes si ich PRE SEBA (inak sa v dnesnej dobre funguje dost blbo, mame tu zahltenie informaciami, aj ko**tmi:). Nikomu inemu ale nezakazujes, ze sa nemoze vyjadrovat, a ini ludia ho pocuvat, ale inde. V kontraste na centralizovanej sluzbe typu twitter ked velky imperator rozhodne ze xyz bude blokovany, tak bude blokovany, a hotovo.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: Presne tak. Mne to prijde strasne legracni, ze strana, ktera byla zalozena jako ze bojuje za svobodu, ma ty nejdrsnejsi pravidla, co vsechno se nesmi. A tak je to se vsim.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: zatím jsem tam trendování zapnul bez jakéhokoliv výběru témat a ty hned na mě vyjedeš s c-slovem :-)

    Podívej, je to sociální node politické strany. Tedy médium politické strany, která má nějaké svoje sdělení, ideu, obsah. Opravdu nemůžeš čekat, že tam nechají trendovat cokoliv náhodného - pro začátek, já se třeba virálním komerčním sdělením na své instanci bránit nebudu, pokud nebudou porušovat moje pravidla - ale dovedu si představit, že Piráti to tam nebudou chtít mít (žádná politická strana to tam nepustí).

    Dále si představ, že bude trendovat třeba nějaký rozhovor s Okamurou, který se bude trefovat doi Pirátů. Mají Piráti právo tenhle článek nemít u sebe jako trendující? Inu, otázka je, proč to tam vlastně nenechat - ale je to politické rozhodnutí. Třeba v určité fázi volebního cyklu by to tam nechali jako téma k diskuzi, v jiné fázi by to trendovat nenechali.

    Ale pak je obsah, který tam OPRAVDU nechceš mít. Ani ty. Natož pak politická strana...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: Chapu to tedy spravne, ze prvni vec, kterou Pirati na svem svobodnem serveru zavedou je cenzura?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Pokud uvažujete o nepirátském a ne přímo politickém Mastodon účtu, můžete zkusit jít ke mě soukromě: https://f.cz/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Získal jsem moderátorská práva k mastodon.pirati.cz, nemám ale čas moderovat jakýkoliv příspěvek, který se tam šustne.

    Nicméně zapnul jsem trendování příspěvků, hashtagů a odkazů - a pokud tedy v této sekci zahlédnete něco, co by tam být nemělo, určitě mi neváhejte kontaktovat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Celá EU se opět sešla v Praze: „Provádíme dnes EU křovím,“ říká Gregorová
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/cosac.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Piráti (@Pirati@mastodon.pirati.cz) - Pirátský Mastodon - Sharing is caring
    https://mastodon.pirati.cz/@Pirati
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    ŘEDITEL/KA DIGITÁLNÍ A INFORMAČNÍ AGENTURY - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=572&p=826239#p826239
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    Bartoš pod palbou kvůli videu pro Metu. Poškodil jméno Pirátů, říká zakladatel strany - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-bartos-pod-palbou-kvuli-videu-pro-metu-poskodil-jmeno-piratu-rika-zakladatel-strany-40413904
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    HYNEK: wtf?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Piráti neuplatní pozměňovací návrh, který by zavedl daň z mimořádných zisků už pro letošní rok | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/pirati-pozmenovaci-zakon-dan-z-neocekavanych-zisku_2210251814_kro
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    ZSIS: Problem je, ze hovori o "vladnej spolupraci". Na urovni EU nech si riesi co chce, aspon sa odkope, ale ako cela krajina by som do toho bol zatiahnuty dost nerad.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    NIEKT0: tak, ona gratuluje a chvali si spolupraci cela evropa. za me diplomaticky standard po volbach. jak moc se vsichni budou mit radi u stolu ukazou az pristi tydny.
    problem spolecne evropske strany ma lecktera evropska konzervativa. vyhodily ted uz toho orbana?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NIEKT0: Ale zase máte hezkou vizitku, že jste v takový vládě.
    EMBI
    EMBI --- ---
    MIKEE: https://archiv.hn.cz/c7-66925970-14ctld-ff5c1042b821dae
    Tak jaky je duvod proc se to v CR temer nepouziva narozdil treba od US?

    Zaměstnanec proto akcie za předem dohodnutou částku nakoupí. Rozdíl proti aktuální ceně ale musí zdanit. Protože jde o příjmy ze zaměstnání, musí navíc odvést také sociální a zdravotní pojištění. Povinnost se týká také firmy, která mu akcie prodá. Problém je v tom, že pracovník v té chvíli podíly nakoupil, a nemá z nich tedy ještě žádný příjem.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    EMBI: Btw jaka je teda predstava toho jak to ma "spravne" fungovat? Pokud bude zdaneni nizsi nez jako non-monetary income, co brani tomu platit jen v akciich (kdy si to zamestnanec okamzite prevede na cash)? Podotykam, ze jsem clovek co je z cca poloviny placen v RSUs, takze bych na jakekoliv zmene zrejme vydelal, nicmene ve vysledku ne uplne chapu kde je vlastne dneska problem a jak by se mel resit ;)

    "Ve chvíli, kdy zaměstnanec výhodně tyto akcie nakoupí, musí rozdíl proti aktuální ceně zdanit. A to včetně odvodů na sociální a zdravotní pojištění. Povinnost platí také pro firmu, která mu akcie prodá. Když se zaměstnanec rozhodne po čase podíl v podniku prodat, musí příjem zdanit znovu, tentokrát jako příjem z kapitálu. Tomuto zdanění se vyhne jen v případě, že podíl drží alespoň tři roky. "

    Tohle je napsane jako, ze je tam neco spatne, ale pritom to funguje tak jak bych cekal. Pri prevedeni akcii z firmy na tebe zaplatis dane jako kdyby to byl prijem v hodnote fair market value te akcie (pripadne je to opce, pak tedy rozdil mezi nakupni a FMV, jako je to efektivne napr. u ESPP). Od te chvile uz se to chova jako kdybys ji ten den za tu cenu nakoupil, tedy pri prodeji to (v pripade zisku) pak zdanis jako kterykoliv jiny capital gain. Co je na tomhle systemu spatne nebo nefer?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam