• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    KRAMERIUS: Dobře, ale zahlcení znamená psát toho hodně a platit to. Čili jsme u toho, co jsem říkal prvně - zdroje. A navíc by mě zajímalo jak toto máme aplikovat třeba na krajskou práci nebo dokonce obecní… Prostě to prostředí je dosti vychýleno. Jasně asi to zní jako fnukání, ale výsledek je pak, že máme co máme.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    KEDRIGERN: Ideální je zahltit informační prostor kladnými informacemi, příspěvky a zprávami (třebas reálně vlastně bezvýznamnými). Pak se v tom i nějaká ta negativní ztratí.
    Ale pokud je většina nalezených zpráv negativních, tak je to problém ovlivňující veřejné mínění.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    SKY_MAX: Sociální sítě mohou něco udělat. Ale bez placených postů to také zas tolik nejde. Anebo se nám všichni ti magové, co to umí jen svým vtipem vyhybají… ale pak nevím proč jiné strany rvou ty peníze do těch socek.

Ale socky například nevyřeší hybrdního novináře apod. Stejně tak lobbisty vystupující proti, kterým v mediích říkají “nezávislý experti”.

Také jde o atraktivitu témat no. Otevřít školu je populární. Zavést jakoukoliv regulaci či dan už tak ne.
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    KEDRIGERN: (to mínus neni moje) V dnešní době to není tolik o prostředcích jako o vůli a chuti. Přítomnost na sockách umí udělat jeden dobrý člověk v týmu a chuť politika, aby tomu tu půl hodinu denně věnoval. Když se podíváme na babiše na sítích, na schillerovou na sítích, na Turka na sítích, tak to není nic zázračně nenapodobitelného či nezopakovatelného. To je ten nejklasičtější příklad kampaně na sockách. Socky jsem dřív dělal, takže nemluvím jen z pozice diváka, ale i z pozice tvůrce. Pár úspěšných (nepolitických) kampaní mám za sebou.
    Chápu, že piráti chtějí dělat tu skutečnou práci a kampaň je trochu sprosté slovo. Ale bohužel do politiky patří. Ideálně 50% času je ta skutečná práce pro ten náš stát a společnost a 50% je práce jen kvůli znovuzvolení. Je to krutá realita dnešní internetový doby. Moc mě mrzí, že se u pirátů toto moc neřeší.
    Neexistuje lepší příklad úspěchu z ničeho než Turek, turek jel jenom socky a pak přišel do pár debat. V dnešní době je potřeba dělat na sítích trochu show. Není na tom nic špatného, není to laciné, není to ponižující, je to součást politiky v informační době.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Teď jsem četl komentář:
    Lipavský: Je potřeba se zbavit komoušů ve straně!
    Lipavský: *opustil stranu*
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    KRAMERIUS: soon ;)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    HONCKA: Kdybych frčel na stejné vlně jako Michálek, tak bych řekl, že Nečasovu vládu potopil týpek, co pak dostal prvního českého fašouna do EP a v rámci oslovení cílovky Pirátů odvádí i jako traktorista cca 100x lepší práci, než tahle slavná PhD smečka. Náhoda?
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    JVMLOK: Jak "spolupráce"? Je od roku 2015 členem Pirátské strany, prosazuje její program, bez toho by se ministrem nikdy nestal.
    Není žádný externista, který by s nimi spolupracoval.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    KAMAHL: Naopak. Lipavského poškozuje spolupráce s Piráty.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    JVMLOK: enterprise řešení je bullshit, ty firmy v původním tendru byli neschopný. Firma která si řekne 300 mega za export dat do nového systému nemůže být partner veřejný správy. To jsou politický kšeftíky. Za těch několik let v korporátu mám představu o cenách v regulovaném businessu. Za 12mega USD se exporty nekupují. Že se něco usmlouvalo za 2 mld, není znak že to bude Enteprise, ale že si někdo mastí kapsy a po mně potopa. Z toho co vím, co Ivan dodával je současný škálovatelný a udržitelný standard, který potřebuje další rok vývoje. Protože neexistuje Business zadání, protože to každý stavební úřad dělá libovolně. Všechno se dodávala v šibeničním čase a tak klika co přišla o kšeft se postarala o ten shitstorm. Nebýt Půra, tak v médiích o tom není skoro vědět. Mluví se o tom, protože se furt pokusí schodů.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Lipavský by nějak potřeboval umravnit nebo vypadnout. Nejdřív výroky o "komouších" směřované na spolustraníky a teď podrývání Bartoše, který ho vytáhl nahoru. Ano, vím, že je to populární ministr, ale přijde mi, že je oblíbený hlavně mezi nevoliči Pirátů. Myslím, že mezi Pirátskými liblefty je nemálo lidí, kterým je proti srsti jeho mlčení k humanitárním problémům v Gaze a tím fakticky i nějaké voliče i odehnal.

V TOPce mu bude dobře a Pirátům jeho odchod v tuhle chvíli už situaci asi nezhorší.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JVMLOK: To jsem nevěděl, že Piráti byli v Nečasový vládě po který se dostali do parlamentu jak Bureš tak Pitomio
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Kopíruju odvedle, od kolegy SITHa...

JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    KEDRIGERN: Mluvíš tady za stranu, která dojebala, co se dalo, její hvězdy adorujou komunisty a která uprostřed hybridní války na tiskovkách torpéduje obranné iniciativy, nebo nově šíří retardované konspirační teorie a nakonec kvůli ublíženému egu a svou dlouhodobou neschopností otvírá dveře populistům a fašounům. Ty tady o zoufalosti a chápání širších souvislostí nikoho nepoučuj.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    BUGAS: Naopak, toto bolo pomerne jasne, odkedy pustil verejne po krajskych ze sa maju riesit "komunisti v strane". (keby pomyslal nad predsedom strany, tak sa bude naopak snazit byt prijatelny pre vacsinu clenov, tu uz je zjavne vidiet ze uz bol rozhodnuty, a hral to verejne smerom k top-ke, alebo okoliu)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KEB: hypotéka se také sama nezaplatí, a rok ministerského platu je rok ministerského platu.
    BUGAS
    BUGAS --- ---
    KEB: tak samozřejmě, spis ten odchod imho bude znamenat další odliv voličů
    KEB
    KEB --- ---
    BUGAS: a o tom jak wagenknecht podpořil muniční iniciativu což je předpokládám i lipavského dítě jsme se tu bavili taky
    KEB
    KEB --- ---
    BUGAS: já ho chápu, můžeš se snažit jak chceš, a nakonec nějaký trouba začne plácat blbosti na fóru a o ničem jiném se nemluví
    BUGAS
    BUGAS --- ---
    Každopádně slova Lipavskeho, že v případě demisi by odešel i ze strany, mě poměrně překvapila..
    KEB
    KEB --- ---
    KEDRIGERN: a když už tady jsi, co si myslíš o tomhle
    KEB:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam