• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    PULNOC: jo, Karel Lucembursky. A kde je Lucemburk vime? Rudolf pak uz byl rovnou Habsburg, narozen ve Vidni.
    Rado se stalo.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    ZSIS: ty si precti neco o Karlu IV. a Rudolfovi II.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    PULNOC: bez si radsi neco precist o dejinach. pred 110 lety to tady jeste vsechno bylo rakousko-uhersko a cisar pan psal "svym narodum", takze toliko k tematu multikulti.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    JONY: jeeee, ahoj Snupalku!! jsem prave dneska kricela, "Snupalku, podava se obed!!", protoze si mi to moc hezky rika. ale jsi neprisel.

hele, Kalousek je 100% pragmatik ktery to dela for the love of the game. takovi politici kazdym coulem nemaji ve skutecnosti zadne postoje. je to neco jako kdyz hrajes Civilizaci - nekdo si zahraje treba i za padouchy.

takze jak fungovalo neco pod Kalouskem tehdy, to si myslim ze neznamena nic moc.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    a k tomu multikulturalismu - zkuste se nad tim zamyslet jako Vulkanec.

kultura je to, co vytvari kohezi, kterou nazyvame "narod". narod == kultura a kultura == narod. nejake smichani kultur je hola nemoznost, respektive tim vznikne kultura nova. soude dle USA, uspesny model to neni.

also: pokud v jednom narodnim state existuji dve kultury, jsou dve moznosti:

1. dominantni kultura + dalsi, naprosto mensinova kultura/y
    2. dve vyrovnane kultury

situace 1. je ok, funguje to treba v Indii (pred Modim), nebo treba i u nas to byli Vietnamci kteri se ale uz integruji.

situace 2. je Izrael a Palestina. nefunguje to. dokonce ani tak sobe blizke kultury jako ceska a slovenska, nebo krajiny Jugoslavie, to dlouhodobe spolu nevydrzely. a to je ok. my jsme meli stesti, ze Cesko a Slovensko meli jasne definovana uzemi, takze rozchod byl pohodovy. pokud to neni tak jednoduche, nastane situace Izrael a Palestina pripadne Srbsko/Kosovo atd.

skutecny multikulturalismus je, kdyz na svete existuje hafo kultur == krajin, a ty si muzes svobodne vybrat, ze pokud se chces stat sicariem a velebit Santa Muerte, emigrujes do Mexika. ne ze zacnes narkokartely prinaset do Ceska. to nechce nikdo.
    JONY
    JONY --- ---
    PULNOC: být tebou tak přestanu halucinovat a zjistím si, jak vypadala "sociální" politika za dob, kdy Kalouskova Top09 měla MPSV.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    byla by to strana spolecenskeho smiru a konsenzu. konsenzu na tom, ze se vsichni chcem mit dobre a ze nema smysl marnit energii na picoviny. a ja si normalne myslim, ze tohle lze lidem vysvetlit tak, ze jim svitne 💡 a ze se jim to bude libit a budou za to i hlasovat.

no a Kalousek bude delat tu realpolitiku jak Frank Underwood a sbirat hlasy volicu kterym nesvitne.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    ale slysela jsem, ze Kalousek zaklada novou stranu, tak nevim, jestli ne radsi tam. mam totiz vizi takove strany ktera je

1. liberalni v socialni politice ve smyslu "vase sexualni orientace, oblibene drogy, genderova identita atd atd jsou nam naprosto ukradene, delejte si co chcete a my vam to legislativne umoznime" aneb zij a nechej zit
    2. jede financni politiku jako remen
    3. **umi delat politiku** (*cough cough* Michalek a Gregorova, pripadne typci jako Ferjencik (sorry bro), ktery funguje na volice jako strasak v maku na zrnachtive ptacky)
    4. umi mluvit k venkovanum, babickam a dedeckum, chudym delnasum a postavit se za ne
    5. praktikuje zdravy patriotismus tzn. uvedomuje si, ze tady mame kulturu, ktera sa budovala dlouha staleti, diky ktere je zivot v CR velmi fajn a dolce vita, a ze to vubec neni samozrejmost ale vec naprosto ojedinela v globalnim meritku a tim padem rozhodne **stoji za to ji chranit** pred silenymi napady jako jsou treba multikulturalismus, pripadne odlidstene EU "governance by woke-aligned ChatGPT"

Bonus: 6. umi udelat digitalizaci, tzn. pusti na to McKinsey a ne nejake ajtaky z Horni Dolni kteri se jmenuji "ChcemeMiliarduZaStrankuVPHPku" pripadne tym 20 programatoru kteri si mysli ze Ruby on Rails je Holy Grail a ani se nepujdou na ty urady do Kotehulek zeptat, co ze to vlastne delaji za praci
    KEB
    KEB --- ---
    PULNOC: zkus to, když čtu tohle
    KAMAHL: nebo tohle
    KAMAHL: tak nevím jestli se smát nebo brečet

. už mlčím, slíbil jsem že končím....
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    ja jsem od vcera clenkou Piratu, celkem bych se na tu funkci citila, zkusim se zitra na Krajske schuzce navrhnout
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    KAMAHL: Může.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    ONDRAT: Tak může to být někdo, kdo zrovna nekandidoval. Hřib, Lněničková, Kocmanová, Šípová... Nebo někdo ze sněmovny 2017 typu KEDRIGERN :D
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    KAMAHL: V obhajobě mandátu uspěla jenom Gregorová a zastupitelé v Plzeňském kraji.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    NECROMAN: no já vám nevím, Wagenknecht mi přijde celkem schopný, ale nepřijde mi politicky strategické volit na předsedu někoho, kdo před nedávnem selhal o obhajobě mandátu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: no chápu, že pro lidi, co už dělali nějakou kariéru, to trochu omezující je, ale já si zatím nepřipadám, že zanikáme. Uvidíme samozřejmě, jak to bude s příspěvkem od státu po příštích volbách....
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: no... :) co ide hore, pojde aj dole. Ale ak uz zaniknut, tak aspon s vztycenou hlavou.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: no, někteří politici usilují o změnu společnosti. O změnu zákonů, o dosažení nějakých cílů, třeba i exekutivní cestou. Funkce mají být cesta, nikoliv cíl.

V téhle zemi nikdo moc ani nemá pojetí, co to vlastně demokracie je. Sice lepší, než ve 30.letech 20.století v Thajsku, kde když vyhlásili Ústavu, tak si lidé mysleli, že jde o jednu z králových dcer, ale ne o moc lepší. Požadavek "cokoliv je lepší než komunismus" vede akorát k tomu, že dostanete "cokoliv".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEB: prdlajs zanikne. Václav Klaus zanikne. Zůstane po něm akorát, že byl prezidentem ČR v letech od-do, posledním nepřímo voleným.A to je všechno.

Pirátská strana tady zůstane. Nevím jestli věčně, ale dalších 15 let určitě. To spíš zaniknou ta média, co o nás tohle píšou. Dojdou jim prachy. Smete je vlna sociálních sítí.
    KEB
    KEB --- ---
    XCHAOS: nic jsi nepochopil, tvoje strana zanikne.

Ale už na to kašlu, co jsem chtěl říct jsemřekl. Rady, které jsem chtěl rozdat, jsem rozdal.

Naložte s tím milý piráti Jak chcete ale hlavně se pak nedivte. Já vám to ještě jednou v parlamentních nejspíš hodím a pak už to bude podle mě jedno.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    XCHAOS: hlavne ten jedovaty sip Michaildu byl hodne nanic sip.

ze politik usiluje o funkce? rekla bych ze o tom je politika. kdyz jsem v politice a verim, ze jsem schopna neco prinest, tak se budu snazit ziskat vliv, a ziskat funkci je urcite sympatictejsi zpusob ziskavani vlivu nez se zkamaradit s Alexandrem Vondrou v zakourenem kasinu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tohle je vtipné: vlastně nikdo mu nic hrozného neřekl, ale pro Novinkou jsou to "jedovaté pirátské šípy"... hmm, si vzpomenete, jak jsem vysvětloval, že potřebujeme Mastodon :-)
    Lipavský už schytává jedovaté pirátské šípy - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-lipavsky-uz-schytava-jedovate-piratske-sipy-40491200
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam