• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: no, tak voliče v zásadě štve jakákoliv vláda, že jo. Jako jo, pokud někomu přijde Babiš jako menší zlo, než don Pablo, tak se mu v jistém smyslu nejde divit. Je samozřejmě humorné, jak si ODS myslí, že odvede pozornost od problému tím, že to jakože hodí na neschopnost Pirátů a vše vyřeší tím, že se "nenáviděných Pirátů" zbaví a voliči je zase budou milovat.

Nicméně, případnou koalici ODS a ANO po příštích volbách vidím jako dost peklo (a že oni by na spoustě věcech nakonec našli shodu... nakonec jediný rozdíl mezi ECR a proruskými populisty je, že ECR nejsou proruští...)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    XCHAOS: za současné preference AB děkujeme již neexistující 5koalici. pirátům včetně
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: já jsem to slovo googlil, před časem, jen ze zvědavosti (stejně jako jsem kdysi na Altavistě hledal "cyberhippie" a našel kolegu, kterého se snad už 30 let poté ne a ne zbavit...). A to slovo znamená něco jiného, než si myslíš. Orbán a všichni, kdo se s ním paktují, tedy wannabe diktátoři z wishe jako Babiš, si říkají spíš "illiberální". Prostě stará dobré dobré autoritářství a diktatura.

Jak říkám, já to rád dopřeju každému, kdo se toho bude dožadovat. Míst, kde můžu někoho zabanovat, není tak málo, že jo :-)
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    koukam ze "postliberální" se celkem uchytilo :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: Dobře, ale to je vlastně úplně jedno, z čeho to kdo vyvozuje. Ano, jsou tady i jiné věci k diskuzi. Současná koalice vyšponovala státní dluh ještě více, než Babišova administrativa... ok, Babiš měl covid, Fiala válku na Ukrajině. Dálnice se za Babiše stavěly nepatrně levněji, než dnes, ale to může být jen shoda náhod (jeho ministr dopravy měl štěstí na úseky s méně mosty, nebo tak něco... u Hradce to byla fakt rovina)

Přesto, nemůžu si pomoct, ale už jen nová afinita Babišova hnutí v EP je u mě no go. Je teda pravda, že ECR říkají v bledě modrém to samé, co krajní populisti, ale stejně. To, že ČR má dvě největší strany v ECR a Patriotech pro Evropu, to je prostě tragédie. Asi nejsem dost "postliberální", na toto.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PHOBOS99: hele ale jakmile vstoupil do politiky minář, tak mu ty témata ale honem rychle sebrali
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: dobře, ale to že nehrozila, to bylo čistě daný poměrem hlasů Orbána, kterej má už dávno ústavní většinu, a Babiše, kterej pořád ještě musel smlouvat a politikařit. Současné preference ANO jsou popravdě děsivé...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: Tak všichni to vyvozují z toho, že Babiš už jednou vyhrál.. jenže byl nucen vládnout v koalici a byl pod určitou kontrolou. Nejsem si jistý, že by jeho druhé období skončilo znovuzavedením EET a nazdar...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Nominant Markéty Gregorové se dostal do TOP3 kandidátů na Sacharovovu cenu
    https://www.pirati.cz/jak-pirati-pracuji/nominant-markety-gregorove-se-dostal-do-top3-kandidatu-na-sacharovovu-cenu/
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    orbanizace Babise je fantas a docela se divim takovym myslenkam. Babis je pragmatik ideove zcela prazdny. Pokud by mu Prchal poseptal do ucha ze ma podporit LGBT tak podpori LGBT.

Orban je z jineho testa. Asi je taky zkorumpovana pijavice ale na nem vidite ze opravdu veri te sve ideologii. IMO so Orban vnitrne povazuje za bojovnika za krestansky svet a vubec civilizaci. a tahle ideologicka nepruznost hraje velkou roli v tom, ze jeho spanila jizda uz jaksi nejde dohromady s evropskou politikou, a vubec ekonomickou politikou atd. a Madarsko upada a ted btw tam vznikla velmi zajimava nova strana ktera Orbana sesadi, jedine ze by se chtel stat diktatorem, o cemz pochybuji.

Kdyz Babis vyhraje a prevezme to tady, nebude se dit dohromady nic krome mozna nejakych bombastickych cintu.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: V roce 2021 se o žádnou „orbanizaci Babiše“ vůbec nehrálo. Ono se rádo zapomíná, že v tý době Babiš kroutil 8. rok ve vládě se socanama a že to byla sice vláda nic moc, ale taky nic vyloženě přes čáru. Jasně, antivaxeři se mohli posrat, že si Babiš dovolil vyžadovat tady nebo tamhle povinný očkování, ale jinak to žádná „diktatura“ nebyla: Babiš si v klidu kradl, Rudej svetr občas vystrčil druhou bradu, se Zemanem v zádech to bylo tupý, nechutný a tak nějak po česku upocený a malý, ale žádná orbanizace imho nehrozila a spíš než o záchranu demokracie nebo dokonce ho nějaký hodnoty a ideály šlo na podzim 2021 o to, aby se kucí z ODS a topky skoro po 10 letech zase dostali k lizu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PHOBOS99: v rámci snahy zabránit úplné Orbanizaci Babiše? No, minimálně bych o tom uvažoval. Druhá možnost by byla emigrace, ale takovou radost Babišovým voličům neudělám...
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    XCHAOS: tohle je ale hroznej alibismus, kdyby milion chvilek řekl, že máš skočit z okna, tak skočíš?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ZAPPO: mít stranu je mimochodem jeden ze způsobů, jak získat financování pro think tank.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: on si to popravdě poručil Milion chvilek: vyhlásil, že když nevzniknou nejvýše dvě Antibabiš koalice demokratických stran, tak že vstoupěj do politiky sami. No a STAN na nás tak nějak zbylu, že jo...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: jo, to.je slušně vychcaný! Já se zase zajímal o Zelený, zamlada, jenže oni maj celkově hodně generálů a málo pěšaků...
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    XCHAOS: vlezla kvuil 8%, komu se chce zacinat od nuly ze jo
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    GAARQ: vzpomněl jsem si na svoji předvolební prognózu, která vyšla (bohužel) do puntíku

GAARQ
    GAARQ --- ---
    jako voliče pirátů by mě volit STAN nikdy ani nenapadlo. koalici jsem bral politicky účelově, stejně jako výslednou pětikoalici, zkrátka jsem (naivně) doufal, že to moc nepodělají. no, mýlil jsme se. SPOLU + STAN jsou pořád klasické české politické mafie, proxy pro kšeftaře a to, co dělají "navíc" ke službě svým pánům, to podělají svou neschopností/nenažraností. nu, a piráti si naběhli na vidle své (zoufalé) politické nezkušenosti. pořád věřím, že se piráti poučí a někam se posunou směrem k politické praktičnosti (záměrně neříkám pragmatičnosti) tak, aby si s nimi v budoucnu ostatní jen vytírali. i kdyby to znamenalo načas se stáhnout a znovu nabrat sílu. protože jinak, já se nechci na stará kolena stěhovat z nějaké populisticko-pseudokonzervativní rezervace.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    HONCKA: tak proč by měl volič volit je a ne třeba STAN?

Přesně tahle otázka je tu od roku 2021, resp. od pirstanu. Sami Piráti tenkrát vysílali signály, že jako „pokud vám Ivan přijde divnej a vadí vám legalizace trávy, tak to fklidu hoďte tudle STAN a.k.a. malýmu ANO, hlavně že zastavíme Babiše“.

No a voliči ty signály vyslyšeli.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    HONCKA: Protože STAN nejsou Piráti B, jenom bez transparence, ale úplně jiná strana? :) A jak se tak některým voličům vyjasnilo, strana problematická?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam