• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    GAARQ: "A zatímco se Piráti na fóru přeli, co je a co není nátlak a jestli neměli jejich kolegové volit citlivější způsob, jak podpořit ženy v čele kandidátky ..." ... no, to je asi důvod, proč uzavřeli přístup veřejnosti do fóra, aby lidi neviděli, jak se dohadují :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Tohle máte někdo odemčený pls? Díky

„Dost urážlivá podpora.“ Piráti se pohádali o tom, zda musí muži na kandidátce ustoupit ženám — Deník N
    https://denikn.cz/1708485/dost-urazliva-podpora-pirati-se-pohadali-o-tom-zda-musi-muzi-na-kandidatce-ustoupit-zenam/?ref=mwat
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: přesný!

-odtržení funkcionářů od odborných týmů a členské základny
    -budování kultů osobností (slovy jednoho člena: "V první řadě jsem Bartošovec a až pak Pirát.")
    -kmotrovatění
    -přiblížení ke korporátu (i díky předchozímu vedení PO) a/nebo tradičním stranám

Jo, todle píšou všichni znova a znova. Vedení (Michálek, Hřib, Richterová, ale i Bartoš) se chovají jako banda autokratických papalášů ignorující odborníky, fakta a členskou základnu. Takže pak dělají píčovinu za píčovinou. Jedou klientelismus, machinace a kamarády. Do strany pod jejich vedením přicházejí divní lidi, rezignovalo se na pravdu, čistotu a ideály. Funguje to jak korporát, ve kterém jsou na klíčových funkcích často i placení lidi dosazení vedením, kteří Piráti nejsou a pirátské hodnoty vůbec neuznávají. Se kterejma pak skuteční Piráti nechtějí ani pracovat. A tak dále a tak dále. Prostě to chce puč a kompletní výměnu vedení, nebo se strana ještě víc po volbách roztrhne.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Můj konec u Pirátů | Jan "jackc" Korbel
    https://jackc.teptin.net/muj-konec-u-piratu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MILKMAN: dobře, od těch cigaret jsme se nepatrně posunuli, ale Šumsi pořád frčí :-) (mimochodem, nadčasový český překlad :)
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    XCHAOS: A dokonce máme i pána, který vyrábí to super "kuřátko", jen ta společnost se nejmenuje Chlorella :-). No, nic, jdu si dát cigaretu Šlučík a pak trochu Šumsi..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: tak samozřejmě.... když ho srovnáš prakticky s kýmkoliv na politické scéně (hlavně s těma z Brna), tak je sympatickej. A jediná vnitrostranická opozice nemá zásadnější nápad, než zdanění cukru, tak vlastně nevím, co tu řešíme.

Hřib navíc vytáčí zdejší id DANYSEK, takže to nemůže bejt úplně špatnej člověk :-)

Jako Piráti nejsou definovaní ani tím, jak jsou případně dobří, ale jak strašně špatné jsou všechny ostatní možnosti. Bohužel.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    STAROJDA: x nemám rád a teď mi tam blbne login...
    XCHAOS: no ok
    já jen že se blíží volby a on mi přišel docela sympatickej (i když názor na kiwi mam rozpačitej) a tak nějak je to spíš klidnější a rozumnější člověk, což o kovboji Michálkovi nemohu říci
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Vychází mi to nějak ve stylu "pokud chcete místo financování výstavby obecních bytů zdaněním cukru raději Votápku a Hlavenkův Starlink v Brně, kroužkujte v Praze Jakuba Michálka!"

Sorry, sklouzávám nějak do režimu https://social.troll.academy/ :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS: trochu víc jsem to prošel a jako nevím, no... TLDR, TLDR, WTF zdaníme cukr! Ach jo...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: staví nějakej další Starlink, ale v Brně:
    Brněnská firma buduje síť pozemních stanic pro vesmírné družice, získala peníze od Hlavenky a spol. - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/aktuality/brnenska-firma-buduje-sit-pozemnich-stanic-pro-vesmirne-druzice-ziskala-penize-od-hlavenky-a-spol/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    CHORCHE: Já ho sleduju na Xku a tam docela aktivní je.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    nevíte kam zmizel Hlavenka a jeho FB? banána nemam, profil nenajdu... jeden pirát, kterého čtu rád, nebo mi i odpovídal. to neni úplně taktický, aby vyšuměl před volbami, ne?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: jsem rád, že nejsem jediný pamětník, který tenhle brak z padesátek zná :-) To se furt všichni zaklínají Orwellem a Huxleym, a my mezitím neironicky žijeme ve světě podle Pohla :-)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    KEDRIGERN: jo, ale předtím jim nedošlo že si je vodí kvůli tomu, aby některé firmy šly kam mají. Taky jdou po Praze zkazky že do Zajíčka Hřib nikdy nepůjde.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    EL_TOPO: No Zajíček je za odchodem Pirátů z vlády... tam moc smířlivosti nebylo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: no tak jasně, dá se říct, že ta politická kariéra je to nejlepší, co se jim v životě stalo. Je pravda, že veřejnost má k tomuhle typu kariér averzi, zvlášť když poslanci nemají dost sebereflexe, aby si neustále sami nezvyšovali platy, apod. - to je absence základních instinktů v komunikaci s veřejností..

Ale obecně vzato, mít dobrou mzdy ve veřejné sféře není to, co je problém, i když třeba vzhledem k reálné kvalifikaci lze "pozvedat obočí". Problém jsou miliardové tunely. Které nevznikají průhledně a dohledatelně, že by si někdo někam poslal miliardu navíc (i když i to se občas jistě povede). Tam jde spíš o ty informace, kdy se nějaký pozemek či něco jiného vyplatí koupit či prodat... protože tam bude či naopak nebude možné provádět cosi, apod.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: kolik si vydělal Michálek? Kolik Richterová, která má snad přes 200 000 měsíčně?
    NIEKT0: jo. Propojenost špiček strany s ODS ve vládě a na magistrátu je všeobecně známá. Kdo ví kolik má teď ODS ve straně očí a uší a kdo všechno u Pirátů pro ně pracuje.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    EL_TOPO: Keby len kupit, skor ovladat, nechat si nasadit odsacke assety do strany, a nechat si ju rozdrbat zvnutra, podporovat vnutrone konflikty, a nechat si pomahat zvonku aby sa zbavili vnutornej opozicie... A teraz sa zbavia aj ich.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam