• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: Kroužky můžou bejt, v Pze bych mu to i věřil, ale má je i v pardubicích? Uvidíme.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: je to trochu začarovanej kruh, ty známý tváře z médií se prostě vyplatí zrecyklovat, Nejde vyloučit, že jeho vedení kandidátky klidně získá jednoho poslance navíc, no. To je jak s preferenčníma hlasama pro Ferjenčíka: můžeme na to nadávat, ale ty jejich fanoušci jsou prokazatelný, skrz ty kroužky. Já jim to rozhodování nezávidím... někteří když zjistili, že voltelných míst prostě pro všechny není dost, tak ze strany odešli, já si tohle dilema prodělal už někdo v roce 2017, kdy jsem si uvědomil, že prostě tolik fanoušků jako Ivan nebo Mikuláš nikdy mít nebudu a že vlastně ani nevím, jestli by to mělo být mým cílem....
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: To je jasný, klidně může být i ten zip, ale je nutné to odsouhlasit před volbou, vstupovat do toho v průběhu volby je nesmysl a je to loose-loose. Celkem se bavím učastí Ivana na tomhle marastu, kdyby se na poslední chvíli nerozhodl, že bude kandidovat v sčk, tak máme lídrini a nemáme totálně rozesraný kraj, který opustilo 20% členů, ale holt korýtko je korýtko a v Ústí by ho pravděpodobně nedostal
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: já jsem navrhoval jako alternativu k povinnému "genderovanému tapetování" (v podstatě segregace) možnost, že by se přímo institucionálně v případě nepoměru mezi ženami a muži na pozicích krajských lídrů vylosoval nějaký počet krajů, ve kterým na první místo postoupí žena s nejlepším výsledkem v primárkách, tedy nejvýše na kandidátce. A protože by to sám o sobě byl předpis, tak by to nebylo "proti předpisům" - prostě primárky by zůstaly zachované, nebyla by tam segregace neboli porcování kandidátky půl napůl, ale prostě na závěr by se udělal zásah, že by ženy na náhodně vybrané části kandidátek "probublaly", což by samozřejmě vedlo k tomu, že v primárkách by některé kraje více myslely na to, že když bude na prvním místě žena, mají větší šanci, že jim do toho algoritmus nezasáhne a nechá to tak, jak si to odhlasovali. Celkově samozřejmě byl dobrý posun od osobností k programu, ale že jo... to už se zkoušelo a osobnosti to přestalo bavit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: svým způsobem, dá se to pojmout, že je to jejich strana, oni si ji s kámoši založili, a nějací divní ajťáci se svými nápady jako svoboda internetu, open source, soukromí a identita jedince v digitální éře se jim do toho nasáčkovali, jako jo, bylo to dobrý, pár voličů na to skočilo, asi náhodou ale vocamcaď pocamcaď, zas tak moc JINAK ty věci dělat nechtějí, oni si chtěj prostě užít svojí success story jako úspěšných kariérních politiků a ne se celý život dohadovat s polovičními autisty :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DOCKINEZ: Na tomhle je legrační, že Patrck Zandl tam pak dal přepis nahrávky té schůzky, za což byl celkem ohejtován, kde vůbec nezaznělo, že Sam Volpe řekl, že svoje místo pustí, navíc nic takového jako puštění místa pirátské předpisy neznají a pokud už byl zvolen, tak jediná věc by byla odstoupit z celé volby čela tj by nemohl být vůbec na čele (2.-6. místo)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Tohle máte někdo odemčený pls? Díky

„Dost urážlivá podpora.“ Piráti se pohádali o tom, zda musí muži na kandidátce ustoupit ženám — Deník N
    https://denikn.cz/1708485/dost-urazliva-podpora-pirati-se-pohadali-o-tom-zda-musi-muzi-na-kandidatce-ustoupit-zenam/?ref=mwat
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: přesný!

-odtržení funkcionářů od odborných týmů a členské základny
    -budování kultů osobností (slovy jednoho člena: "V první řadě jsem Bartošovec a až pak Pirát.")
    -kmotrovatění
    -přiblížení ke korporátu (i díky předchozímu vedení PO) a/nebo tradičním stranám

Jo, todle píšou všichni znova a znova. Vedení (Michálek, Hřib, Richterová, ale i Bartoš) se chovají jako banda autokratických papalášů ignorující odborníky, fakta a členskou základnu. Takže pak dělají píčovinu za píčovinou. Jedou klientelismus, machinace a kamarády. Do strany pod jejich vedením přicházejí divní lidi, rezignovalo se na pravdu, čistotu a ideály. Funguje to jak korporát, ve kterém jsou na klíčových funkcích často i placení lidi dosazení vedením, kteří Piráti nejsou a pirátské hodnoty vůbec neuznávají. Se kterejma pak skuteční Piráti nechtějí ani pracovat. A tak dále a tak dále. Prostě to chce puč a kompletní výměnu vedení, nebo se strana ještě víc po volbách roztrhne.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Můj konec u Pirátů | Jan "jackc" Korbel
    https://jackc.teptin.net/muj-konec-u-piratu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MILKMAN: dobře, od těch cigaret jsme se nepatrně posunuli, ale Šumsi pořád frčí :-) (mimochodem, nadčasový český překlad :)
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    XCHAOS: A dokonce máme i pána, který vyrábí to super "kuřátko", jen ta společnost se nejmenuje Chlorella :-). No, nic, jdu si dát cigaretu Šlučík a pak trochu Šumsi..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: tak samozřejmě.... když ho srovnáš prakticky s kýmkoliv na politické scéně (hlavně s těma z Brna), tak je sympatickej. A jediná vnitrostranická opozice nemá zásadnější nápad, než zdanění cukru, tak vlastně nevím, co tu řešíme.

Hřib navíc vytáčí zdejší id DANYSEK, takže to nemůže bejt úplně špatnej člověk :-)

Jako Piráti nejsou definovaní ani tím, jak jsou případně dobří, ale jak strašně špatné jsou všechny ostatní možnosti. Bohužel.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    STAROJDA: x nemám rád a teď mi tam blbne login...
    XCHAOS: no ok
    já jen že se blíží volby a on mi přišel docela sympatickej (i když názor na kiwi mam rozpačitej) a tak nějak je to spíš klidnější a rozumnější člověk, což o kovboji Michálkovi nemohu říci
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Vychází mi to nějak ve stylu "pokud chcete místo financování výstavby obecních bytů zdaněním cukru raději Votápku a Hlavenkův Starlink v Brně, kroužkujte v Praze Jakuba Michálka!"

Sorry, sklouzávám nějak do režimu https://social.troll.academy/ :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS: trochu víc jsem to prošel a jako nevím, no... TLDR, TLDR, WTF zdaníme cukr! Ach jo...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: staví nějakej další Starlink, ale v Brně:
    Brněnská firma buduje síť pozemních stanic pro vesmírné družice, získala peníze od Hlavenky a spol. - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/aktuality/brnenska-firma-buduje-sit-pozemnich-stanic-pro-vesmirne-druzice-ziskala-penize-od-hlavenky-a-spol/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    CHORCHE: Já ho sleduju na Xku a tam docela aktivní je.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    nevíte kam zmizel Hlavenka a jeho FB? banána nemam, profil nenajdu... jeden pirát, kterého čtu rád, nebo mi i odpovídal. to neni úplně taktický, aby vyšuměl před volbami, ne?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: jsem rád, že nejsem jediný pamětník, který tenhle brak z padesátek zná :-) To se furt všichni zaklínají Orwellem a Huxleym, a my mezitím neironicky žijeme ve světě podle Pohla :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam