NIEKT0: no, každopádně průzkunů, strategie zaměřená na lákání voličů ANO skrz poněkud demagogickou kampaň strejně nefunguje. Ti se podle průzkumů přelévají spíš k Okamurovi, než k nám...
Tohle je těžký: čistě statisticky, členů, jejichž ambice nemohly být na platformě Pirátů naplněny, bylo hodně. Nemohli se tam vejít všichni. Navíc řada těch lidí prostě nezvládla, že by měli být reprezentováni těmi, kdo probublali na volitelná místa a smířit se s rolí jejich asistentů, apod.
Já bych třeba trochu vyčetl členům, kteří nějakou odbornost a insider informace maj, že selhali v jejich prezentaci, troufám si říct. Třeba id KEDRIGERN ví o peripetiích i architektuře DSŘ docela dost, ale z nějakého důvodu mi přijde, že spíš mlčí...
Je jasné, že "svět podle Hlavenky" je úplně jiný svět, než svět dobrovolníků z ulice, rozdávajících letáky. Protože jsme poměrně malá organizace (vzhledem k velikosti ambicí na velikost vlivu), tak prostě nešlo být rozkročení až takhle do šířky. Top manažeři a lidi řešící náklady na bydlení se v jedné straně dohodnou stěží...
Celý ten přístup k dobrovolníkům "děkujeme, ale odejděte, my si teď zaplatíme profíky" mi přijde tragický omyl...