• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    HONZA09: Jenže tak se dělá kampaň. Tu fakt neuděláš tréma inzeratama a postem na fb
    PLECH
    PLECH --- ---
    HONZA09: Tak ty billboardy tam budou tak jako tak, protože je tam dává jejich provozovatel, takže pak jde už jen o to, co na nich je, ne?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONZA09: no nebojím se, že by Piráti měli peníze na billboardy "na každém rohu". To si pokryje Babiš a SPOLU. Ale ty plakátnice být musí. Už teď u nás na městě visí každá strana. Tam je spamming potřeba.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    STAROJDA: V kampani hlavně chci, aby byli billboardy a plakáty v každé vesnici.

Není tohle náhodou spam?

...

Chápu, že to má každej jinak, ale mě třeba billboardy na každým rohu obtezujou nehledě na to, co na nich je.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    CHORCHE: No a z Votápka taky. Však já vím. Jsem to zmínil i při tom hovoru, že z NYXu mám druhý pohled xD
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    STAROJDA: s tímhle: - Líbí se mi nové vedení, podporuju. - si tady nejspíš unikát, ostatní z toho nového vedení spíše zvrací
    -
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Tak právě mě Piráti mrtě potěšili. Zavolala mi M. Moricová jakožto pravidelnému dárci (posílám něco málo měsíčně). Poděkování, žádost o zpětnou vazbu a výzva k extra příspěvku na volby. Za mě je to super věc. Posílám peníze na víc míst a zatím mi takhle volali jen Lékaři bez hranic. A přijde mi to jako super "odměna" pro pravidelné dárce.

No a teda zeptala se mě na můj názor na Piráty, kampaň atd. Tak to jsem jdu napsat, co jsem řekl ;)
    - Líbí se mi nové vedení, podporuju.
    - Nevadí mi p. Votápek. Téma KSČ mi přijde vyčpělé. Podobně jako u prezidenta.
    - V kampani hlavně chci, aby byli billboardy a plakáty v každé vesnici. To je za ukázka voličům, že strana je relevantní, je vidět.

Zmínila, že plakáty zatím ještě nebyli (resp. jsou až teď), protože se měnila kreativní agentura. Nebyla spokojenost. Tak to je takové menší insider info ;)

PS extra příspěvek na volby jsem poslal. Zaslouží si to :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    CHORCHE: a IB to ještě potáh

Ivan Bartos
    ·
    Že tam byl za ministra Stanjuru už před lety Ondřej Kedrigern Profant? Já si ho matně pamatuju, jak přišel i na MMR jako “výsadek ODS”, než došlo k převzetí IT ministerstva panem Trpkošem a Tekies. Tak za koho teda kopal při 30 hodinovém otevírání bitcoinové peněženky? IMHO za Zbyňka Stanjuru. Na jakou smlouvu je poměrně jedno, protože ten advokát je taky z “modrého týmu”.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    Ondřej Kedrigern Profant
    ·
    Bitcoiny? Znalec, který nenašel bitcoiny za devět miliard?

Chvíli jsem si musel rozpomínat, ale říkal jsem si, že jsem jméno Jiří Berger již slyšel. Co slyšel! Dokonce jsem se s ním setkal.

Když jsme v prvním roce ve vládě zakládali Digitální informační agenturu (DIA), tak jsme celou věc řešili se Zdeňkem Zajíčkem. Spousta věcí ohledně agentury byla dokonce jeho nápad. Velmi nerad to přiznává, ale je to tak.

Když už bylo vše předjednáno, tak se najednou jakoby probral i pan ministr financí Zbyněk Stanjura. Nejdřív to pro něj bylo nepřijatelné. Bylo však složité z něj dostat jakýkoliv konkrétní argument či stanovisko k naší argumentaci. Po naléhání za námi poslal pana Radoslava Bulíře z MF a právě pana znalce Jiřího Bergera. Jenže to jsme se přiliš neposunuli! Opět jsme slyšeli obecné, většinou jasně vyvrácené, argumenty, ale nic s čím by šlo rozumně pracovat. Postupně tak nějak vyplynulo, že takové argumenty prostě ani nemají, ale že mají za úkol jen zdržovat. Naštěstí jsme kvůli tomu nikdy nezastavili práce.

Je to stále stejné. Máte lidi, kteří se snaží něco pozitivního dělat. Posouvat agendu vpřed. A máte lidi, kteří jen slouží někomu, kdo chce hlavně nic neměnit. Současné vyhlídky tohoto státu nejsou dobré. Prostě se nehýbeme z místa, zatímco svět kolem nás běží. Ještě není pozdě, ale každým měsícem ztrácíme pozici. Dokud jsme v nějakém středním proudu, tak to není tak zlé - úspěchy ostatních nás táhnout dál. Ale jak budeme ztrácet víc, tak nebudeme zajímaví pro ty úspěšné. Pak už budeme přiliš drazí na montovnu a mozkovnu mít nebudeme.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    HAR4NT: hehe no já moc zapálených škodovkářů neznám a dítě má s antivaxerkou/kadeřnicí - málem se za covidu rozešli
    tak včera povídal, že to ještě nemá rozmyšlený, ale teď by upřednostnil ... STAN
    a jak vyplynulo z předchozího, byl dlouhodobej volič Pirátů
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GAARQ: Ale jasně, u takovýho Mirka Dušína tě nepříjemně překvapí i to, když jednou řekne něco ostřejšího než „jdi mi k šípku“, zatímco Štětináč může na Rozdělovací třídě třeba jako piko prodávat strychnin a u toho hajlovat a nijak tě to nešokuje, protože „to je prostě Štětináč“.

Na to další co píšeš se podívám, je to zajímavý. Díky za podnět!
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    CHORCHE: "má nadprůměr plat, ovci, dítě" - kdyby mel to dite s tou ovci, tak by moh bejt minimalne mistopredseda takovejch tech danskejch venkovskejch fasounu, "Synove Juttlandu" nebo jak se to jmenuje :))
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    DOCKINEZ: to je právě omyl, za tím tvrzením si stojím. musíme rozlišovat mezi vnímáním něčeho a skutečným jednáním. celý dunnignův-krugerův efekt je založen na tom, že máme oddělené vnímání jevů a jejich reflexi ve vědomí a samotné jednání a rozhodování. evolučně je to užitečné, ale jen do určité míry, pak je to nebezpečné.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GAARQ: slušňáky nemá nikdo rád

Spíš nikdo nemá rád pokrytce a papaláše.

Ale jinak jo, nejsme ve sporu. A je mi jasný, že před volbama se hodí každičká pseudokauzička, cokoliv, co jen trochu vyvolá dojem, že ušpinění jsou vlastně všichni, tak co už, Máňo, hodíme to zas panu Babišovi, že jo?
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    DOCKINEZ: čím se někdo chová slušněji, a staví na tom svůj obraz, tím hůř dopadají na jeho pověst i takové pidikauzičky. slušňáky nemá nikdo rád a lidi jsou nadržení řvát - dyť sou stejný lotři, i když kauzy budou nesouměřitelné. lidi raději lumpovi odpustí lumpárnu, neboť sami si sem tam zalumpačí, než slušňákovi slušnost, protože mu tím podrazí ten morální stupínek na kterém nad nimi stál. u mnoha stran jsou lidi zvyklí na leccos a jak vidíme na trumpovi, všichni ochotně uvěří jeho kecům o tom, jak brání ameriku, i když u toho porušuje zákon, kde jen může, a de facto zemi rozkládá. totéž dělá fico, orbán, babiš, xi, putin ... name them, have them.

jo, až si začnou strany místo marketérů najímat skutečné psychology, možná to bude onačejší šrumec.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Za mě je třeba předem zdůraznit, že ofc v porovnání s Dozimetrem nebo Blažkovým bitcoinem je to tzv. nekauza. I proto jsem to uvedl jako Kávovar 2.0.

Nikdo neumřel, nestalo se nic nelegálního.

A přesto je to takový nešťastný a vychází z toho blbě nejen jeden konkrétní papaláš, ale i partaj.

- od data based strany bych čekal, že jako první bude odolávat pokušení získávat laciný politický body vytvářením pravidel, který pak sama nedodržuje, ale – jak uvedl kolega níže – prohlásí něco jako „hele, business fakt není nic extra, proti tomu bychom snad nemuseli brojit a zakazovat to“.

- od papaláše bych zas čekal, že když už nedodržuje pravidla vlastní strany a nechá se u toho nachytat, tak se v rámci damage control nebude vykrucovat, že jako chudinka malej musí na zastupitelstvo a musí se přece vyhajinkat, ale bude mít koule prohlásit něco jako „OK, ukázalo se, že pravidla pro letenky nejsou nastavena optimálně, budu na CF iniciovat změnu“.

A bylo by to OK. Protože k politickýmu procesu patří i reflexe a případná korekce. Není hanba prohlásit, že už máme teda přesnější data, a v jejich světle se ukazuje, že dříve přijatá pravidla nejsou dobře nastavená.

No nic, stalo se. Škoda promarněný příležitosti ukázat vyšší politickou kulturu a uměřenost, ale i coby strana „pro vás máme pravidla, pro sebe výjimky“* jsou Piráti furt řádově míň zkurvení než STAN nebo ODS.

*děkujeme kolegovi, že to vedle takhle pregnantně formuloval.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ZAHRADKAR:
    DOCKINEZ: no ano, samozřejmě v porovnání se skutečným rozkrádáním je to zanedbatelná kapka v moři, ale jde o to, jak si politici za Piráty budují image "jsme lidi jako vy, bydlíme v paneláku, jezdíme MHD, apod.". Existuje několik typů populismu, ten postavený na image "jsme lidi jako vy a ne snobi" je důležitý, tuším na tohle dojeli politici ČSSD a Paroubek a tak, že ten populismus dělali špatně. Jiný typ populismu (spíš pravicového) je "jsme sice miliardáři, ale jsme už dost bohatí a nepotřebujeme vás dál okrádat a rozumíme vašim zájmům".

Problém je prostě hlavně rétorický, Piráti nastavili veřejnou debatu směrem, že Babiš je "papaláš" (ostatní lidi v ANO ale spíš budou "řadoví zaměstnanci") a teď jim to prostě někdo zkouší vrátit. No, tak konšel je konšel, a problém samozřejmě spočívá v tom, na jakou voličskou skupinu se která strana snaží cílit a co jsou předpoklady nutné pro to, aby volič měl pocit, že je "zastupován" někým, apod. :)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    EL_TOPO: protože blesk má největší mediální dosah z klasiky. pro populisty skvělý kanál. každá pseudokauza dobrá, s piráty nešlo jednat podle jejich (populistických) pravidel. ale třeba je boletus z neue welle větší pragmatik, ale třeba mu také křivdím.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    DOCKINEZ: to je jako co za problém? Chce se vyspat aby rovnou mohl jít pracovat na zastupitelstvo. Proč to je v Blesku?

Piráti už zase jen 5,5% v průzkumu. Rezignuje konečně celé slavné vedení po volbách pokud to dopadne nějak takhle? Za to jak Piráty během několika let úplně potopili? Takhle se do sněmovny ani celá ta trojka Hřib, Michálek a Richterová nedostane.
    Do Sněmovny by proniklo šest uskupení, klesla ochota jít k volbám - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/volby-do-poslanecke-snemovny-pruzkum-volby-by-vyhralo-ano-40525404
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    DOCKINEZ: Business neni zadny luxus - to je first class. Business je v korporatnim prostredi od manazerske urovne uplne bezna vec. Na dlouhe lety je to fakt lepsi, protoze se vyspis. Setrit na tomto je nesmysl a Piratum se to vraci jako bumerang. Pripomina mi to dil Economy Drive (Uspory maji zelenou? Operace asketa?) serialu Yes Minister ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: no ano, tohle je z řady důvodů problematická a západní levice Palestinu používá jako ingredienci do obvyklé antikoloniální bramboračky viz [TADEAS @ Klimaticka zmena / Destroying the Future Is the Most Cost-Effective] .. do toho pak výkřiky, jak za to může trochu možná Netanjahu, ale hlavně Biden (sic! Biden je i poté, co odstoupil z volby a onemocněl, stále trvalým a nadčasovým viníkem všeho, i AI je na to natrénovaná a zatím ji není důvod přetrénovat, resp. už na to asi nikdo nedá prachy :) bylo by to k smíchu, ale reálné lidé umírají, postoj ČR je trochu schíza,

Já bych se asi soustředil na to, že stále existuje část Izraelské veřejnosti, která si tuto formu vojenského zásahu nepřeje, i když teda samozřejmě, po zásahu Hamásu je tam podpora veřejnosti směrem k úplné likvidaci Gazy obrovská (a právě PROTO, ne přesto, Hamás ten útok provedl)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: jestli za tím nebude český latentní rasismus + tohle tomu taky určitě nepomáhá
    V Bruselu si přehráli útok Hamásu jako oslavnou show - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/brusel-hamas-show-utok-izrael-festival-samidoun.A250610_195437_zahranicni_vals
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam