• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý trolling a flamewars patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    Homepage - www.pirati.cz | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: eh, teď nevím... tím vyzýval ke spolupráci s ANO? :-)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Tvářili jsme se jako jediní svatí ve vykřičeném domě a zůstali jako kůl v plotě, říká Hřibův vyzyvatel Witosz - Echo24.cz
    https://www.echo24.cz/a/HUCSM/david-witosz-zdenek-hrib-pirati-ceska-piratska-strana-predseda-prachatice-volby-richterova-bartos
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Něco řeknu a úderka na mně vletí, nenene.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: omg, s tebou se bavit, to se člověk zase něco dozví.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: ano, takže ten výsledek je signálem, že lidem ten styl nevyhovuje. I amatérsky vystupující idealista by byl přijatelnější, pro řadu z nás. Nedopadlo to špatně.

Můžu se zeptat: ty jsi v Prachaticích, nebo ne?
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: To věděj všichni přece roky, že Hřib působí na lidi ve straně i mimo ní arogantně. Doslova odpuzuje část voličů a podílí se na umrtvování dobrovolníků.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Existuje PA, progresivní alternativa, a pořád zvažuju se sebrat a jet za nimi brzy ráno v neděli autobusem, pozvánku a adresu hospody mám. Ale pokud nebudu mít jasný mandát dalších členů, za které tam ještě jsem jako pozorovatel, kašlu na to.

Myslím nejviditelnější osobností PA je Markéta Gregorová. Zajímavé na tom je, že pro spoustu takových těch k populismu a dezinfu tíhnoucích voličů je právě ona nejnestravitelnější osobností za Piráty. Takže otázka je, jestli to tlačit tímhle směrem, k té polarizaci... a nebo se snažit nikoho neurazit různými bezobsažnými frázemi.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: já hlasoval pro Witosze i když vlastně Hřib je viditelně lepší, zkušenější řečník a mluví víc k lidem. Ale nebezpečný je neřízený Hřib, za kterým by stála drtivá většina, Hřib, ke kterému by neexistovala alternativa. Můj synovec, který uvažuje o studiu politologie, mi jednoznačně potvrdil, že lidem připadá Hřibovo vystupování arogantní. Takže jakýkoliv hlas proti němu byl hlavně signálem: on teď moc dobře chápe, že musí změnit styl, celkově, nejen vystupování. Jeho osobnost poutá směs pocitové a možná i oprávněné kritiky. Tu oprávněnou měli jeho oponenti lépe prošetřit (odměny, dozorčí rady, blabla). Na té pocitové složce on teď nejspíš začne pracovat.

Witosz měl můj hlas protože se jasně vyslovil ke katastrofálním nákladům na zisk jednoho hlasu ve volbách, která je neudržitelný. Ano, má to důvody, za Babišem a jeho nohsledy stojí oligarchická média, miliardové rozpočty v celostátním měřítku, nonstop mediální masáž, ne jen drobné výdaje za formální kampaň.

Velkou neznámou je 500 "spících" členů, které volba předsedy nezajímá. Nejen, že jsme pidistrana, ale půlka členů je navíc neaktivních!

Jinak pro mě je určitou neznámou moje nechuť se CF účastnit. Fakticky je to trapné, ale nechtělo se mi řešit ubytování v Prachaticích, když to zpětně analyzuju. Varianta s obytným autem mě naštvala, když se mi neozval žádný spolupasažér.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Takže dvě třetiny tohle dál chtějí a třetina nechce.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Zdeněk Hřib 469
    David Witosz 257

to ale není zlé... je to velmi výrazný signál
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ein volk, ein Hřib. Proč jsme ale nedokázali vygenerovat lepšího Witosze?
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    „Neschvaluju to.“ Hřibova válka proti všem už vadí i v pirátském klubu - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-neschvaluju-to-hribova-valka-proti-vsem-uz-vadi-i-v-piratskem-klubu-293080
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Kvalita přenosu je asi na úrovni, jako kdyby zvukaře dělal nějakej chatbot...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: Ty význam "vlny" strašně nadhodnocuješ... vlny přichází a odchází, tohle nebyla žádná tsunami, jen někteří se lekli a evakuovali předčasně. Spíš se ptej, proč třeba před 10 lety mi zrovna Tvůj přístup ke Pirátům nepřišel jako vhodný pro založení nějaké "frakce".

Proč bylo tak málo kandidátů pro předsedu a ostatně i na místopředsedy? Proč v těch volbách nehrajeme obvyklou hru, kdy kandidát, který vypadne a nepostoupí do dalšího kola, nepodpoří některého z těch postupujících kandidátů a nezaváže ho tím přijmout za své podstatné body svého programu?

Je potřeba mít pozitivní program ve smyslu "co chceme". To je základ, jinak budeme hlasovat vždy jen o tom, jestli se raději nerozpustit.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Proč jsme data nahradili show a marketingem a armádu zapálených odborníků a datařů jsme nahradili průzkumy a armádou placených marketingových a jiných zaměstnanců bez vztahu k Pirátům?
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: To je ještě povolené, streamovat to ven? Vlna nějak špatně pracuje.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (vysvětlení: na otázku zda je "více dětinské" A nebo B velmi diplomaticky přiznala "ano, je to dětinské" :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    "To byla standardní odpověď politika". ČR hledá ministerskou předsedkyni 2029 :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Zvuk se najednou vyřešil. Byl blbě i v medailoncích, takže to nebylo mikrofonem.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DOCKINEZ: mohli by ho stáhnout, ale hlavně neumí na mikrofon mluvit a stím nikdo nic nenadělá
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam