• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý trolling a flamewars patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    Homepage - www.pirati.cz | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    XCHAOS: položil si mě uplně na lopatky! a teď honem - Kandelábr čeká!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OPERAHYPNO: hele, zajímavý, že kromě občasnýho kopnutí do vnitřně jistě neschopný marginální, ale původně demokraticky fungující strany na NYXu máš poměrně monotematický zájem. Škoda, že neposloucháš občas i ty texty, ono něco z toho je o tobě:
    [OPERAHYPNO @ Co právě teď posloucháte za muziku?]
    Our history, as it's portrayed
    Is just a recipe for hate
    A recipe for hate

Jestli chceš, někdo s prémiovkou sem může hodit anketu, jestli tě tady chtějí. Já admin práva mám, prémiovku si toho času neplatím, pár lidí tady má ban skutečně v pirátském duchu... demokraticky, na základě ankety, ne na základě svévole moderátora...
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    XCHAOS: dík, ale vidím že ani po týdnu tu není bolševikům kandelábr milej
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    KEDRIGERN: Vycházím jen z toho co mi říkají jiní lidi. Křídlo Ferjerichter se svou technologií moci, penězi, MO a cynickou strategií a vedle toho to křídlo kolem Komrskové, které dělá občas boty jako s tím Pekem, ale na magistrátu zas prej mělo v lecčem větší pravdu než Hřib a spol. Které se ale zas dokázalo díky MO a penězům líp prodat, v tom je Komrsková slabší. Ale nevidím zas do toho jestli to není prostě tím, že se jí dlouhodobě nedávaj zdroje, které putují k vyvoleným.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Ad P10: Nějak mě tam nepřesvědčuje žádné křídlo. A ty, co vidím, mi všichni přijdou, že budou jen ostuda...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    ODS ani ANO nevylučují koalici v Praze - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-ods-ani-ano-nevylucuji-koalici-v-praze-40559493

Třeba jim to letos už klapne.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    hele s tímhle byste měli něco dělat v parlamentu, aby Mašinka věděl že se má pakovat za Ural a neopruzovat tady

Petr Pavel (@prezidentpavel): "Ministr zahraničních věcí Petr Macinka se už delší dobu snaží ovlivnit můj postoj ke jmenování navrženého člena vlády. Ať už komunikací se mnou, mými spolupracovníky neb...
    https://xcancel.com/prezidentpavel/status/2016121105107304812
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jako různých zhoubných politických idejí, ať už autoritářských, antiautoritářských, příliš empatických, příliš anti-empatických, nesoucitných, příliš rovnostářských, příliš exkluzivních, elitářských a hierarchických, jsou mraky. Ale mezi nimi vyčnívá přístup "jsem politik, protože mě prostě všichni znají" (hlavní mor dnešní doby.. hlavně se neptat, proč mě znají, ale náhoda je ještě ta lepší možnost) a z toho vyplývající "jsem o sobě přesvědčený, že musím být politik, je to moje poslání, a tudíž je v zájmu celého světa, aby na všechny můj xicht shlížel ze všech billboardů" (což je pro mě nejschůdnější varianta, protože když se dostanu před kameru a otevřu ústa, tak hrozí, že to bude docela meh...)

Ok, pro běžného voliče není politik shlukem písmenek, ale osobou, tváří, občas i mluvící (na druhou stranu, třeba Trumpovy shluky písmenek skutečně nesou svébytnou signaturu.. tady se ještě Mikuláš má co učit a drží se v tomto ohledu trochu zpátky :-). Při všem tom nadávání na Hřiba ... tam člověk tuší aspoň nějaký směr, i když současně naprostou marnost při snaze se tím směrem vydat. Dobře, obří nová nemocnice místo obří nové úřednické čtvrti - v souboji jednoho de-facto nesmyslu s druhým, zcela zaručeným nesmyslem je jasné, na kterou stranu se postavíte. Ale tam, kde Hřib slibuje novou obří nemocnici (do které nejspíš bude jezdit metro i tramvaj a na poli za ní bude sídliště s obecními byty pro zdravotní sestry a bratry, apod.), což je osvícenská vize dejme tomu 19.století, ale pořád lepší, než Babiš, což je vize nějakého starověkého císařství, tak tam Mikuláš nabízí akorát vizi, že na tom poli bude stát obří billboard s jeho fotografií - a ne, nepřesvědčil mi, za ta léta, že nabízí něco víc.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: no, ten moment, kdy někam protlačíš 2 lidi, kteří ale spolu nebyli schopní spolupracovat, taky nebyly úplná výhra. Nicméně tohle je přímé popření principů, o které se Piráti snažili, akorát pořád můžeš doufat, že ty lidi nejsou nikým "nastrčení", ale prostě jen kopou sami za sebe a za svojí židli (a u toho mají pocit, jak vlastně všechno zachraňují, protože všichni okolo někým nastrčení jsou)

ATROPOS: Ferjenčík šel od začátku po MO, po jeho rozpočtech, vyvěšoval sám sebe na billboardy. Pokud někdo postaví svou (soukromou) kampaň do EP na tom, že když se jmenuje Mikuláš, tak je vlastně Ježíš a že to je hrozně cool a vtipný a všem tím vytře zrak, tak se směju výroku "že je Mikuláš až takhle blbej, mě teda nenapadlo.". Proboha, jak by nemohl bejt takhle blbej? Nebo takhle chytrej, na druhou stranu? Je to "Ježíš", ne? Voličů, kteří oceněj cool slovní hříčku, ale jinak se o politiku až tak moc nezajímají, je určitě víc, než těch, kteří přemýšlej o nějaké digitální suverenitě, trochu se pozastavujou nad tím, proč nahrávaj všechny svoje fotky z dovolených na korporátní servery, nebo si dokonce na svoje vyřazené PC instalovali Linux..
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    HONCKA: preto si pretlacili, ze leader urcuje kandidatku:) vitaz berie vsetko...
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    XCHAOS: Imho jinou možnost, než průběžně reportovat a vysvětlovat svou agendu přes "nějaké mimo mediální vazby" strana, za kterou nestojí oligarcha vlastnící média, nemá. Tohle je teda strašný WTF :(

Kampaň je důležitá, ale volič si taky pamatuje sérii článků o DSŘ na Novinkách.

Spousta lidí volí tak, že cíleně se politikou začnou probírat během kampaně, ta na ně tak nějak emočně zapůsobí, ale taky se ptají někoho v okolí "kdo to sleduje furt"...

...že je Mikuláš až takhle blbej, mě teda nenapadlo.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Ale teď nemají na kampaň dost peněz :D
    Ale pro sebe vlastně jo, na propagaci pěti šesti tváří strana ještě má.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: Ferjenčík kandidující v Praze je taková Nová vlna požírající sama sebe. Jenže na druhou stranu, je nutný chápat, že oni se vždycky těm snahám vytvořit si nějaké mimo-mediální vazby na voličské jádro a mít nějakou stálou agendu vysmívali, a od začátku operovali s tím, že když bude na kampaň dost peněz, můžou si cílovku v podstatě vybírat a sehnat hlasy, jaké budou chtít... už tehdy mi to přišlo poněkud cynické.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Jo, už vidím
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: je to přímá Ferjenčíkova reakce na příspěvek, který si sem dal... já to taky nevěděl
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EL_TOPO: ono zase špatný výsledky v pražským komunále můžou zahýbat Hribovou hlasovací mašinou
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    STAROJDA: To jsou přece pořád ty boje mezi Komrskovou a Hrobovým křídlem kde je Miky a Olga a Jakub. Od loňska co se Hrob chopil kormidla se čeká jak se stranickou kritikou naloží a jestli ji bude likvidovat na sílu, nebo ho osvítí duch svatý a začne dělat lepší politiku založenou na konsenzu a spojení sil. Neosvítil, pokračuje se v čistkách, takže bude další štěpení sil a mediální bordel. Jako po odchodu z vlády.

HONCKA: Jo. Akorát se teď Komrsková spojuje s Marvanovou a dalšíma, takže se dá čekat konkurence před volbami od nové pražské platformy. Taky bych připomněl že za bukem čeká Čižinský s gangem. Nasranost na Hřiba a spol. může na magistrátu zamíchat kartami.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EL_TOPO: to že budeme v opozici mi nijak extra žíly netrhá
    STAROJDA: oni po tom nepotismu Komrskový kdy si svýho frajera Beneše zaměstnala na magistrátu jako poradce to jde s nimi z kopce, navíc nebyli kámoši s Hřibem, tj na další volby byli defakto odepsaný i bez Ferdy
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    EL_TOPO: Sorry, ale tohle zní fakt podezřele. "Miki něco oznámil a já hned zdrhám." To spíš působí tak, že už měl nakročeno delší dobu a tohle je spíš záminka. Přeci není rozhodnuto. Přeci se dá bojovat za svojí pozici se silnými argumenty. Netvrdím, že si vymýšlí a jak dopadne Ferjenčík je mi šumák - ale manipulativnost z toho příspěvku dost kouká.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    HONCKA: Jako ani ne, todle letos udělá bordel před komunálními volbami v Praze. V lepším případě se jen odlomí pár lidí do nových projektů a nic z toho, s tím Miky asi počítá. V horším to může poslat Piráty na magistrátu do opozice.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam