• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý trolling a flamewars patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán a účastníkům hrozí ban. Ban hrozí i za hrubé porušení netikety (výhrůžky, apod.).
    Homepage - www.pirati.cz | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Ony ty dezolátní účty které útočily na Nerudou útočí i na Piráty. Jeden pro představu tady třeba
    Koňolampa (@SSlaby31479) / X
    https://x.com/SSlaby31479
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: ok, to je asi fér, ale asi jde o to, že od Babiše všichni čekaj, že bude ten zlej a nic od něj neočekávaj. Nerudovou jsem myslím v prvním kole i volil (?) už si nepamatuju, teda...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    DOCKINEZ:
    XCHAOS: Akorát kampaň je zacílená jen proti Nerudové. Na mně to působí kromě jinýho tak, že se na ni útočí, protože je z demo strany a navíc žena. Otevřete si profil na X libovolnýho poslance z ANO, kteří Chat control schválili s plným vědomím toho pro co hlasujou, a ukažte mi kde ta banda trollů útočí na ně. Pár profilů jsem otevřel a nikde buď ani jeden, nebo pár real účtů. Na Nerudovou tam sprostě naběhli i Rusáci a fanoušci Motoristů, protože je od památný debaty s Turkem před evropskýma volba v roce 2024 na blacklistu nácků. Nemyslím že je dobrej nápad se k nim připojovat a živit hejt jen proti ní. Proti všem kdyžtak.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: Všechny strany, co jsou v EPP hlasovaly s frakcí. A to jsou v naší zemi skoro všechny trochu normální (nemáme nikoho v S&D, protože Maláčová se zbláznila a nikoho, v Renew, protože Babiš se - jaké překvapení - rozhodl demaskovat jako vůdce evropských dezolátů, pod hlavičkou své vlastní frakce Dezoláti pro Evropu).

No jasně, ostatní to udělali potichu, ale Danuše udělala svým výrokem z nás, kdo jsme proti Chat Control, v podstatě proruské trolly, což teda fakt není fér. A jako právě, že se to dalo čekat, že ruská propaganda to zneužije jako diktaturu Bruselu, ach jo.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    EL_TOPO: Vina je jednoznačně na straně navrhovatelů týhle zrůdnosti. A všech, co pro ni hlasovali.

Slušné argumenty proti chat control zjevně nefungují, tak co jinýho než eskalaci čekáš? Letákové průvody?
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    DOCKINEZ: Hele, já Nerudovou nevolím a jsem proti Chat Control, ale co tu někteří předvádějí je opravdu debilita a stádní myšlení. Demokrati se bijou mezi sebou zatímco se Rusko směje. Já jsem si její vysvětlení dohledal a přečetl, tady je.
    K hlasování v Evropském parlamentu | Danuše Nerudová
    https://www.danusenerudova.cz/aktuality/detail/k-hlasovani-v-evropskem-parlamentu/
    Jiní vysloveně hlasovali pro Chat Control a nikomu to nevadí. Všude jen Nerudová, Nerudová.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    EL_TOPO: To je jen jiná iterace přiblblýho “kdo nemá co skrývat, tomu plošné šmírování nevadí”.

Cringe.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    KEDRIGERN: Zlí jazykové ovšem tvrdí že lidi jako Blažek tradičně tlačej ochranu soukromí protože se bojí aby se k jejich konverzaci nedostala snadno policie :DD
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    No zrovna ODS nám pomohla sejmout STAN, který prosazoval chat control 2. A to je ta reálná politika. STAN je programově blíž, Olda Kužílek je členem STANu... ale přesto jako strana tlačí nechutné šmírování. A ODS má osoby jako je Zbyněk Stanjura či Filip Dvořák, ale nakonec nám pomohla přejet STAN v tomto tématu.

Blbé je, že to je samozřejmě hluboký inside. Ale je to klíčové například pro naivky, které hlásají: "opozice musí být jednotná", "opozice se musí spojit"... no ne no. Každá ta strana reprezentuje něco jiného.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: tak já bych taky přechodné oslabení soukromí, protože jsme ve válečném stavu, pochopil - ale to se musí prohlásit právě za dočasný, a nikoliv trvalý stav a musíme vědět, že to jednoho dne skončí.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: akorát my lezeme ODS všemožně kamsi a chceme koalovat a tak, zatímco zbytek opozice pirátská témata ostentativně blokuje a ještě je prohlašuje za výtvor ruské propagandy. Takhle se fakt nikam nedostaneme....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: no jo, ale to je klasický efekt, jestli když si Hitler čistil zuby, tak to znamená, že čistit si zuby je špatné...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    HONCKA: Jo, ale furt je menší zlo než strany z rusáckýho bloku.

Anyway.
    Rozložená opozice, voliči jsou zklamaní - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-neviditelna-opozice-preslapuje-na-miste-vlade-prochazi-prehmaty-310543
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EL_TOPO: to by byli rusáci úplně pitomí, když jim takhle krásně nahráli do karet
    EL_TOPO: Ne Nerudová je píča a může si za to sama
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    NIEKT0: Jenom reaguju na tu hysterii ohledně Nerudové kde se kromě jinýho i Piráti zařadili po bok ruskejch botů, členů SPD a Motoristů. Já bych si po takovým trollím náletu dočasně zamkl profil taky. To neznamená že se ji zastávám v tom jak hlasovala.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    EL_TOPO: Samozrejme, ked sa nepriatel striela do nohy, preco by si mu nepomohol. Ale to neznamena ze je to tymto ospravedlnitelne. (A ak ma byt skutocnym dovodom chatcontrolu (kontra)spionaz, tak super, mozeme o tom diskutovat, ale takto to nikde nepredavali, tlacili to lebo "ochrana deti" :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EL_TOPO: samozřemě že jsou, akorát nemají ty preference, aby byly trochu relevantní
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Jako ale jo, ruské účty na to téma hned naskočily taky. Jedou to teď proti EU jaká je v ní totalita a jak je potřeba vystoupit.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    HONCKA: To už se objevily, několik jich je. Spíš jestli budou mít výraznou kampaň.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hmm, tak za boj proti Chat control nás prý platí Rusové...
    [HWLLFFRDD @ Věci Veřejné - Fond je fond. Zjistěte si, zeptejte se právníků.]
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EL_TOPO: pokud se neobjeví jiná liberální strana ve volitelných číslech, tak si nemyslím
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam