• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Mimochodem jsem to teď dohledal, citát IB ještě z roku 2018. Škoda že se toho Piráti nedrželi...

Koncept levice a pravice je podle mě už přežitý, říká předseda Pirátů - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ivan-bartos-rozhovor-piratska-strana-mfd.A181027_435592_domaci_zaz
    "Koncept levice a pravice je podle mě už přežitý."
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    RUDOLF: Proč by někoho měl zajímat rozhovor Hollana s Paličkou?
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    btw. Matěj Holan

Tento rozhovor se nebude líbit ani Petru Fialovi, ale ani Ivanu Bartošovi.

Pro TÝDEN s Honza Palička mluvím nejen o dnes již hodně propraném selhání Fialy, který navzdory žádostí a proseb snad úplně všech ignoroval potřeby všech rodičů, jejichž děti uvázly v sítích sociálních sítí, potřeby zoufalých žen, který si prošly domácím a sexuálním násilím, ale stát jim žádnou pomoc nenabízí.

Mluvím i o naprostém selhání Ivana Bartoše osobně při řešení regulace konopí. Situace s racionálním přístupem ke konopí by byla totiž o dost radostnější, kdyby Ivan Bartoš třeba jednu minutu svého ministerského času této agendě věnoval, ale bohužel si ve svém nabitém programu za tři roky, co byl ve vládě, ani tu minutu nenašel. Poprvé, kdy Bartoš začal řešit, že by bylo dobré udělat skutečně kvalitní regulaci, bylo den po té, co byl vyhozen z vlády. Tehdy začal obvolávat mé kolegy, jestli náhodou nemají ten návrh zákona o regulaci konopí, který Jindřich Vobořil vypracoval a za nejž se při jeho vyštvání z vlády ani slovem nepostavil, že by to předložil.

Spolu s Jindřich Vobořil jsem naopak přesvědčený, že záměrem Ivana Bartoše bylo, aby zde regulovaný trh vzniknout nemohl, protože činil veškeré kroky, aby tomu házel klacky pod nohy.

Takže co se týče prevence a léčby, selhání jde jednoznačně za premiérem, konopí je ale vlajková loď Pirátů. A zde jednali proti tomu, aby se něco kloudného podařilo.

“Abych použil slova pana premiéra, který tvrdí, že se jim podařilo naplnit 93 % programového prohlášení, tak v této oblasti se 93 % naplnit nepodařilo.”

Celé zde: https://www.tyden.cz/fiala-zradil-programove-prohlaseni-vlady-prevence-zavislosti-zustava-na-dne-rika-hollan
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Btw. Slyšel jsem rozhovor s Hřibem na Insider. Půr ho chtěl přitopit kolem PRE a pak kolem dopravy v Praze. Mě ale Hřib totálně přesvědčil, protože mluví mým jazykem a mluví o řešeních. Chápu, že lidi nemají rádi jeho aroganci, ale fakt mě bavilo, jak si odpustil pláč nad spiknutím proti pirátům, co předvádí dítě Michálek. Neměl potřebuji mluvit o opozici špatně, věděl přesně, kdy má udeřit na solar (cyklopruhy při rekonstrukci silnic jsou z dob béma, ale za Hřiba se komunikace začali teprve opravovat, atd). Udělal všechno pro to, aby jeho myšlení ukázalo, že je to pragmatický človék, co má mezinárodní přehled, zná místní problémy a ví jaké systémové změny např. ve financování se mají stát, aby vznikly incentivy pro samosprávu a měli větší pravomoci, protože říká, že stát krom bezpečnostních složek v posledních dvou krizích totálně selhal. Umí popsat strukturální problémy i jak je napravit. Takhle si představuji politiku kterou potřebujeme a kterou žádná ze současných stran nemá kapacitu prezentovat. Pro mě je přesně ten Hřibův pragmatismus orientace na výsledky, jediným důvodem proč zůstat u pirátů. Pro mě je to moderní strana a nostalgie nás legalizací a tzv. pirátskýma tématy úplně zcestná strategie. Piráti mě naopak přesvědčili, že byli dobrou platformou na vznik nové politiky. Něco mají strany na okraji, měli piráti v jádru. Nemám nic proti narovnání práv a progresivismu, to by měl být základ, spíš mi zásadnéjší přijde otázka eutanázie, která má větší koule než bolístky woke. Ale ekonomický, pragmatický program podle mě může zaujmout tu bystřejší část ODS a Top09. Která nemá fundamentalistický (ideologický) přístup k chápání trhu a rozumí smyslu jak regulací, tak trhu. Myslím, že SPOLU si nasírá živnostníky, ANO jim nic nepřinese a je tu prostor pro lepší středovou politiku.
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    XCHAOS: Tos nepochopil. Mluvil jsem o členech strany, kteří jsou veřejné osobnosti a zastavají nějakou veřejnou funkci nebo se o ní aktivně ucházejí. Ne o voličích. Pirátům očividně chybí ta základní mediální výchova. Není to otázka marketingu, je to otázka základního mediálního vzdělání. Stejně jako když dáváš rozhovor tak nemáš koktat, nemáš říkat výplňová slova a máš znát obranu proti základním argumentačním faulům, tak stejně tak, když existuješ na sockách jako veřejná osoba, tak musíš dodržovat sérii základních pravidel. A chovat se tak. A tyhle pravidla jsou jednotný pro celou stranu.
    A když se ty pravidla dodržují, tak tak strana bude v algoritmu socek fungovat. A když ne, tak ne.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Asi jsem v silné menšině, ale teda Michálek mi přijde v rozhovorech dobrej. Jak v Prostoru X, tak u Bastlové. Rozhovor, kde se řeší Šlachta, jsem nečetl ještě. Richterovou a Šípovou jsem neviděl. Na to už nemám odvahu po těch komentářích. Ale Michálek za mě dobrý.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    KEDRIGERN: Změna je nutná, ale je celkem pochopitelné, že lidi podali maximum věcí ve starém režimu.

Neprosakují pomluvy, že jsou tam brutální chyby, není to propojené s registry, katastrem a právnické osoby (např. všechny obce) mají problém se přihlásit, je je bohužel fakt. Jako bývalý starosta jsem si zavolal pro přímou zkušenost s vedoucí SÚ u nás na městě a mj. si poslechl rozhovor s Janem Kaslem v Insider podcastů. JK fakt nemá důvod plivat na IB nebo Piráty a je docela brutální v těch konstatováních.

Suma sumárum z toho opravdu nevychází MMR/vláda/stát dobře.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    Piráti snad v příštích volbách do Sněmovny vůbec nechtějí... :-))
    Piráti přitvrzují v boji proti alkoholu. Ať se večer neprodává, říká Michailidu - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rozhovor-michailidu-opatreni-k-omezeni-prodeje-alkoholu-omezeni-po-22-00-pestovani-konopi.A240730_114006_domaci_kop
    PECA
    PECA --- ---
    SADY: Zrovna dnes jsem s ním slyšel rozhovor (teda doufám že jsem si ta jména nepoplet a bylo to s ním :) ). Za mě typický "klausovský odsák".
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DOCKINEZ: akorát je rozdíl dát dementní anketu, nebo rozhovor podpořený nějakými argumenty
    KEB
    KEB --- ---
    Spotify
    https://open.spotify.com/episode/1NLWPmhYAia2RdT4UBYbrR?si=R_rDLI-2QcurKxJkY0We_Q

Tady byla Gregorová u bastlove, docela povedený rozhovor. Akorát mi tentokrát přišla krvavá Marie nějaká měkká bývá drsnější a měla být.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: zatím jsem tam trendování zapnul bez jakéhokoliv výběru témat a ty hned na mě vyjedeš s c-slovem :-)

Podívej, je to sociální node politické strany. Tedy médium politické strany, která má nějaké svoje sdělení, ideu, obsah. Opravdu nemůžeš čekat, že tam nechají trendovat cokoliv náhodného - pro začátek, já se třeba virálním komerčním sdělením na své instanci bránit nebudu, pokud nebudou porušovat moje pravidla - ale dovedu si představit, že Piráti to tam nebudou chtít mít (žádná politická strana to tam nepustí).

Dále si představ, že bude trendovat třeba nějaký rozhovor s Okamurou, který se bude trefovat doi Pirátů. Mají Piráti právo tenhle článek nemít u sebe jako trendující? Inu, otázka je, proč to tam vlastně nenechat - ale je to politické rozhodnutí. Třeba v určité fázi volebního cyklu by to tam nechali jako téma k diskuzi, v jiné fázi by to trendovat nenechali.

Ale pak je obsah, který tam OPRAVDU nechceš mít. Ani ty. Natož pak politická strana...
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    HONCKA:
    bla bla legalizace konopi bla bla
    bla bla konopi blabla

co jste si myslela pojmem komunismus?
    *vysvetluje, co myslela*

aha. a co jste tedy myslela tim slovem komunismus?
    *vyvsvetluje znovu, co myslela*

a vite, ze komusimus je podle vsech mych kamaradu spatny?
    *vyvsvetluje znovu, co myslela*

vlastne skoda, vlastne se ten rozhovor vyvyji k lepsimu, jen zurnalista je cim dal tim vetsi debil. to nejsou provokativni, investigativni otazky, imho.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    MICHIGAN: Je potřeba poslouchat, co říká Lipavský a nevytvářet nějaký interpretace (a teď nejsem schopen odhadnout, jestli vlastní nebo přebraný od Pleslů a dalších idiotů)

Sám Lipavský říká, že žádný vztahy blokovat nechce, naopak je chce obnovit. Ruská diplomacie dlouhodobě kašle na tu českou jakkoliv si vlastenecká fronta myslí, že jsme pupek světa. Kdy byl naposledy Lavrov na návštěvě v ČR?

Co říká dál je, že chce jednat v kooperaci se spojencema. KONEČNĚ! Za to bych mu snad i odpustil, že neni schopnej setřít Takáče v konfrontačnim rozhovoru (ano, rozhovor tragickej - já teda nevim, co bych na opakovanou otázku řekl, ale třeba kalousek by si nepochybně Takáče namazal na chleba, pokud by se zeptal už podruhý).
    KEB
    KEB --- ---
    MEMNON666: :-D

Jsem jediný, kdo má pocit, že se jí Reportérka snažila vyvést z toho, aby stranu ještě víc nepotopila a ze sebe neudělala ještě větší tele?

Doufám, že si ostatní strany tento rozhovor schovají a vytáhnou ho před eurovolbami.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    Možná bychom byli nejsilnější stranou v opozici, říká pirátská europoslankyně • RESPEKT
    https://www.respekt.cz/rozhovor/mozna-bychom-byli-nejsilnejsi-stranou-v-opozici
    S Markétou Gregorovou o kumulování funkcí a o tom, zda má strana vstoupit do vlády
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    OTZ: Petr Kolář dělá rozhovor se Zahradilem. Opravdu to chceš číst?:)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    tady trosku rozebiraji negativni politicky dopad kandidata na ministra..

Komentář: Neočkovaný ministr zdravotnictví? Klidně ano, ale… - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-neockovany-ministr-zdravotnictvi-klidne-ano-ale-175907

- ze oznacil MeSES za bandu ichtylu jsem nevedel, ale clanek nezminuje, ze poslal predzalobni vyzvu Prymulovi (jako "prevenci diktatury"), ktera Prymulu prinutila zavest nouzovy stav, o kterem pak Dostal tvrdil ze je protiustavni..

Pripomina mi toho archetypalniho americkeho pravnika, ktery vas zazaluje ze jste mu nabourali auto, a vi ze pro vas je levnejsi zaplatit mimosoudni vyrovnani, nez se s nim soudit (a vyhrat), ze si to cele vymyslel, protoze na pravni zastoupeni date vic nez pozadovane vyrovnani.. Takovyhle pravnik je pro svou stranu cistej minus.

Bez nouzového stavu se Prymula neobejde • RESPEKT
    https://www.respekt.cz/rozhovor/bez-nouzoveho-stavu-se-prymula-neobejde
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    Kampaň jako střet Babiše s Piráty nám vyhovuje. A nanuky fungují skvěle • RESPEKT
    https://www.respekt.cz/rozhovor/kampan-jako-stret-babise-s-piraty-nam-vyhovuje-a-nanuky-funguji-skvele
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: podle mě jsme si z toho měli dělat víc legraci.. prohlásit se za cyklomarxisty, požadovat nemocenskou a možná i invalidní důchod pro "nemocné homosexualitou" a takové věci. Ivan Bartoš měl přiznat, že si do bytu sám nastěhoval uprchlíka a poskytovat o tom rozhovor apod.

nevadí mi, že kampaň nebyla tolik konfrontační, jako být mohla... to je podle mě dobře. vadí mi nudnost a nevtipnost. v zásadě i to, že některé požadavky jsou jasně levicové, ale jako takové nejsou přiznány, se dá prezentovat nějak vtipně. Jako "páprdové" sami o sobě jsou vtipní, jenže samozřejmě, horší než páprdové jsou papaláši, a to se taky mělo nějak vtipně nakousnout.

já bych si třeba nechal nakreslit volební hesla od Opráski, ve kterých bychom byli Huziti. nevím, kolik by to stálo, a jestli by do toho Opráski šly, ale zkusil to vůbec někdo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam