LAURA_P: To je ještě mnohem horší! To co sem napsal je BZ OBALU to stejný co si napsala ty! Upozorňuju tě na to, že se mi nelíbí tvoje chování, je uplně to stejný, jako nechovej se tak jak já nechcim nebo bude problém. Jaká by podle tebe byla reakce na něco takovýho? Ten člověk, podle toho co udělal samozřejmně udělal něco co on sám chtěl a teď vedle něj stojí někdo, kdo mu řiká že nemá dělat to co chce. Logicky se začne bránit. Tohle je příšernej systém, kterym se slabší povaha nechá dotlačit do rohu ze kterýho neni uniku. A že tohle znám sakra ze zkušenosti, v poslední fázi toho šílenství sem musel poulici chodit se sklopenou hlavou, protože koukáním před sebe, sem očumoval jiný holky a to přece mojí parnerce ubližovalo.
To že někoho miluju znamená neuvěřitelný uznání, respekt a toleranci. Když někoho miluju, chci aby BYL ŠŤASTNEJ. Pokud systém toho, co ho děká šťastnym nekoresponduje s tím co mám já, musím hledat dál. Nemůžu a nemám právo někoho usměrňovat jen proto, že ho miluju. Někoho může dělat šťastnám to, že třeba souloží s více lidmi (příklad). Pokud s tím já jako partner takového člověka nesohlasím a nijak to nenaplňuje mojí životní filozofii, půjdu si přeci najít jiného partnera. Proč budu předělávat hotového člověka? Jakým právem? Právem lásky? Al to je iracionální jednání, který vystihuje jen to "svět se točí kolem mě". Ve vztahu vás nikdo nedrží a každýmu chutná něco jinýho. Já na tomhle všem naprosto nechápu, proč si hledám nekompatibilní partnery a snažím se je přetvoři k obrazu svému. Když přemontuješ motor z 380voltů na 220, taky nebude šlapat tak, tak ho vyrobili.
Neni pravda, že s nikým nevydržíš. Musíš hledat partnera, který se k tobě hodí a ke kterému se hodíš ty. Není to tak těžké. Je to hodně lenost a ukvapenost - lidi si hledají partnery z nudy, z nedostatku vyžití a hlavně proto, že je to normální a moderní. Jsme tak moc hnaný tím, že musíme mít partnera a sex, že nás ani nenapadá možnost žít sami se sebou. (To je leckdy to nejtěžší na tom všem).
Je možné, že mám kole sebe jen extrémní případy, to nepopírám...