Já naopak nechápu, že má někdo problém ty bílkoviny dojíst, a dobrovolně se nalejvá ultrazpracovaným proteinovým práškem, když si může dát maso, ryby, libovou šunku, sýry, vejce, tvaroh, luštěniny, kvalitní celozrnné pečivo, kuskus... Vždycky si říkám, co lidi asi tak proboha jedí, že ten problém vůbec vzniká - bílý rohlík s máslem, ovoce a zeleninu? A k obědu smaženej květák s bramborama a tatarkou? A k večeři salát bez ničeho? Si vybavuju, jak jsem si jednou v jídelně v práci nesla na tácu zeleninovou polívku a trochu kuskusu se zeleninou, protože všechna ostatní jídla buď došla, nebo to byla absolutní demence, a paní na kase mi chválila, jaký mám hezky zdravý oběd. Bylo v tom pár gramů bílkovin v tom kuskusu, to bylo všeho všudy všechno, a porce byla dobře poloviční, než bych potřebovala (jo, taky už tam dávno nechodím, to se akorát člověk pak večer hrozně přežírá). Fascinuje mě, jak lidi vůbec nemají odhad na správné složení, sestavují si nesmyslné porce s nesmyslným poměrem maker a pak mají pocit viny, jak jsou nedisciplinovaní, když mají po nocích chutě a hlady a sežerou, na co přijdou, čistě proto, že tělo řve po sacharidech nebo bílkovinách. Chápu, že se to stane veganům, chápu, že kulturisti a vzpěrači musí dosypávat, protože to mnozství proteinu v běžné stravě neužerou, ale úplně nerozumím, proč s tím má problémy kdokoli jiný. Leda že má v tabulkách strojově nebo od nějakého blba nastavený nějaký nesmysl (např. kamarádka teď hodně ztloustla, veškerý její pohyb je chůze, žádné silové sporty nedělá a někde ji doporučili snad 2g bílkovin na kilo váhy, jakoby wtf, proboha k čemu). Pak chápu, že tyhle pitomosti bez prášku ujíst nejdou.