Tak jsem dělala tu marmeládu z mirabelek, nejlépe se mi to podařilo propasírovat přes síto na halušky. Sypala jsem do marmelády cukr od oka, nasypala jsem všechen co jsem měla a je pořád dost kyselá. Jako želírovací přípravek jsem si rozvařila zelená jablka- našla jsem ten recept v kuchařce, že se má přidat místo 1/3 ovoce. Dala jsem jí tam míň a šoupla jsem tam jeden pektogel 1:1 a marmoška je dost řídká.Kdybych na to byla sama asi bych víc experimentovala, ale koukala na mně tchýně a ne a ne odejít, tak jsem to už radši šoupla do skleniček, otočila a nechala vychladnout.Je výborná do jogurtu, z chlebu trochu teče. A zkoušela jsem to dávat do skleniček od přesnídávky, do těch bez závitu a ze 6 skleniček se 2 nepřisály. Lepší skóre než jsem čekala :) zbytek jsem dala do klasických šroubovacích.