• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    STQ
    STQ --- ---
    DARJEEL: proti kravam a prasatum jsem mel taky vzdycky vyhrady, az jsem pred pul rokem na Aljasce (po pekelny ceste do divociny a navratu z ni) potkal mistni hamburgery se slaninou z veselejch krav (rozumej tech co zijou venku misto v kravinech a zivej se travou misto steroidama) a od ty doby verim, ze i tohle maso muze bejt dobry. ne ze bych ho od ty doby mel nebo to planoval, ale prijde mi dobry to vedet :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    STQ: díky... bílé maso mi taky nijak zvlášť nevadí, ale vepř a hovězí, to mi teda vůbec nejede... Jinak s cukrem a kofeinem (já býval čajomil :) to vidím úplně stejně, je to fakt síla...
    JUNIPETRUS: jj, právě je to docela podle Tvých příspěvků poznat, bohužel. Jinak Vinyasa Yoga, ale už to dávno není to hlavní co praktikuju, spíš taková fajn srdcovka :-)
    INK_FLO: vím, vím... :-/ a občas velmi oceňuji, na internetech má holt kde kdo plnou hubu keců, který by naživo z očí do očí nikdy neřekl...
    KAREN
    KAREN --- ---
    INK_FLO: ja bych rekla, ze si toho nejde nevsimnout - chapu to jako pokus o to, vytahnout z nej neco prinosnejsiho nez mlzny opar.)
    STQ
    STQ --- ---
    JUNIPETRUS: no dobre do kazdopadne je. akorat mi z toho vychazi, zes ani necetl jogasutry, coz je docela s podivem, kdyz pozoruju zapal se kterym tu diskutujes o necem, co je ti evidentne uplne cizi. kdyz se te pak clovek zepta na praxi, ktera by mela prakticky podpirat to, o cem mluvis tak akorat mlzis...
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    DARJEEL: praktikuje jógu handrkování v nyxáckých duchovních auditech...díky mnohaleté praxi je v tom jeden z největších mistrů, překvapuje mě, že jste si toho nevšimli a nedokážete to ocenit

btw. já se nezmůžu na víc, než pozdravy slunci, takže dále přispívat nebudu a budu raději jen číst :-)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    STQ: to je dobre
    STQ
    STQ --- ---
    JUNIPETRUS: no hlavne je to popsany v jogasutrach.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    STQ: to ano, stupne, plody podle zpusobu meditace a koncentrace existuji. Mnoho mistru dokaze definovat a popsat zpusob i proces velmi presne.

STQ
    STQ --- ---
    JUNIPETRUS: akorat ona meditace (a jeji stupne, plody a pokracovani v jednotlivejch stupnich samadhi) je stejne presne definovanej a popsanej proces jako asany a pranajama. nikde zadny misto pro tydle mysticky tajemny cviceni a mlhavy vyjadreni o tom, co vlastne clovek dela a svedky vedomi a absolutni absolutna...
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    STQ: :-)) To je prave ono. Takove cviceni samozrejme celkem snadno popises. Ja ale takove cviceni nedelam.
    Meditace? Ty ano:-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TADEAS: Pani Raková, díky, kouknu na to.

KAREN: Tlustá kniha, to je taky dobrý nápad, díky.
    KAREN
    KAREN --- ---
    STQ: jj, je to sice pevna vazba, ale na zmacknuti je to mekci a ma to vuli, nez si to finalne sedne ,D
    STQ
    STQ --- ---
    JUNIPETRUS: si nejak nedokazu predstavit co by mohlo bejt intimniho na tom (v pripade moji aktualni praxe) kdyz ti reknu ze cvicim prvni a druhou serii nebo ze kazdy rano v pet dejcham podle instrukci vydech levou-zadrz 45s+bandhy-nadech levou-zadrz45s+bandhy-vydech pravou-zadrz45s+bandhy-nadech pravou, opakovat pul hodiny. hm? nebo na popisu ruznejch fazi koncentrace, meditace...?
    STQ
    STQ --- ---
    KAREN: tak to ses tak napul hardcore :)))
    STQ
    STQ --- ---
    JUNIPETRUS: ja se te neptam kams to dotah, ale co cvicis :) to je uplne legitimni otazka, stejne jako otazka na tvyho ucitele nebo linii, nic intimniho na tom nevidim. ty jo? a proc?
    KAREN
    KAREN --- ---
    STQ: TORUVIEL: ja pouzivam Tezaurus jazyka ceskeho - nebo nakej slovnik .)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    STQ: cti pozorne moje prispevky a treba se neco dozvis.
    Tohle jsou veci, ktere jsou velmi soukrome, a neni dobre, to kde komu roztrubovat.

Jakou kdo dela jogu a kam to dotah se pozna z jeho projevu, nazoru a filosoficky postoju
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TORUVIEL: http://www.iyengar.cz/ - klikni na vyroba a prodej
    STQ
    STQ --- ---
    JUNIPETRUS: Ashtanga Vinyasa
    STQ
    STQ --- ---
    JUNIPETRUS: a jak vypada tvoje praxe dznanajogy?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam