• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
    http://zkvaseno.blogspot.cz/


    http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

    Spřízněné kluby
    [ Domácí pekárna ]
    [ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
    [ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
    [ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LEMS: tak kimči se tradičně dělá sezónní. Je fakt, že to nalezené není na samotné pojídání a pašuju ho spíš do vařených pokrmů, protože je fakt hodně kyselý a nekřupe.
    LEMS
    LEMS --- ---
    ZUZKAOU: zajimavy! takze kimchi nechat jet tak max pul roku aby tam nakej byl?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LEMS: to ti fakt nepovím. Hlavně proto, že si nepamatuju jak moc pálivé bylo to kimči na začátku. Ale asi tak normálně.

    OVšem třeba agent orange, co mi vydržel v lednici tak 8 měsíců pálil furt.

    Ale tady ho snižovali bacilem subtilis a to docela rychle.
    Nonpungent Capsicum fermentation b... [Appl Microbiol Biotechnol. 2008] - PubMed - NCBI
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18751694
    LEMS
    LEMS --- ---
    ZUZKAOU: po jaky dobe fermentace tak asi pracha kapsaicin?
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Prosím, máte někdo kefírová zrna k zaslání poštou?
    FITH
    FITH --- ---
    MUTHA: Už jsem naložila, prkýnko vypařila a kámen asi 15 min vyvařila. Teď 14 dní hrnec bouřlivě poprdával a teď nastal klid, jsem trochu na vážkách, zda můžu nahlédnout pod pokličku...co myslíš?
    FITH
    FITH --- ---
    MUTHA: Stačí když ho před prvním použitím řádně vypařím v horké vodě?
    FITH
    FITH --- ---
    ZUZKAOU: Díky...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FITH: no něco typu dub či olše, čemu nebude vadit voda.
    FITH
    FITH --- ---
    Mě nejde o ten kámen, kterým to má být zatížené, jde mo to to dřevo které leží na zelí pod tím kamenem...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FITH: nejlépe z pískovce... Ale asi z něčeho tvrdého, čemu nevadí voda.
    FITH
    FITH --- ---
    Mám dotaz: "Z jakého dřeva má být vyrobené prkýnko do zelňáku?"
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Našla jsem ve sklepě zapomenutou krabici loňského kimči. Žádná plíseň se k němu ani neodvážila přiblížit. Pravda, zelenina dlouhou fermentací změkla a kapsaicin někam vyprchal, ale je to chuťově naprosto výborné.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    marocké máslo z kefírové smetany. Trošku mě překvapuje, že pán neproplachuje vodou.

    How to make Smen, Moroccan fermented butter » Carl Legge
    http://www.carllegge.com/2013/03/how-to-make-smen/
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    GHOSTDOGG: Aha, tak to bohuzel ne. Ja mam vec co se pripevni na stul, toci se klickou a kotouc s platkovacem kraji zeli, ktere tam tlacis otvorem navrchu.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    LADY_CANDAR: Ještě jiné, měl jsem na mysli úplnou klasiku, toto:

    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    GHOSTDOGG: Shanis elektricke nebo takove to jako mlynek, na rucni pohon? :) To rucni tu mam a asi nevyuziju :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Vcerejsi snidane - kimči
    Dnesni snidane - kimči

    Mam ze sebe radost :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NICKIE: tak tam přidej třeba jablečný šlupky, ale hlídej anaerobnost procesu, jinak ti to zoctovatí.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    nemate nekdo zkusenost s bezinkovym vinem? Dneska mi babicka povidala, ze ho delali bez pridani kvasinek... jen cukr, voda a bezinky, ale jak se znam, tak by mi to splesnivelo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam