GRED: tempeh je jednoduchej, nejtěžší je oloupat slupky ;-)
Startér získáš z nějakého přírodního tempehu, jemuž doma propícháš dírky do folie, ve které je zabalené a necháš ho v teple dozrát, až bude celý šedý - tedy vyrazí na něm spóry. Rozmiuješ a většinu zamrazíš a část použiješ jako startér.
Ohledně inkunbátoru. Taková mezi cesta je chladící box a ohřívátko do akvárií.
http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/12/kynarna-jogurtovac-domecek-na-plisne-v.html
Na tempeh, kvásek, kefír a mléčné kvašení v nádobách to funguje pěkně, nefuguje to na koji a na natto, protože tam je moc vlhko.
Další věc, co dá nějkých těch 40 stupňů je žárovička v troubě - tempeh, koji či jiné fermenty dát na plech a na vrchní štekl do trouby, tu zavřít a jen rozsvítit žárovku.
U tempehu je potřeba průběžně kontrolovat vnitřní teplotu a kdyžtak posunout níž, aby se nepřehřál.
Ze strojů pak má smysl uvažovat o pekárně, co umí kynutí
http://eta.cz/domaci-pekarny/domaci-pekarna-duplica-vital-eta-214790000
http://www.sanapekarna.cz/
a nebo nějaké multicookery.