Zkusil jsem zázvorovku aka pirátský grog a je to moc dobré a naprosto jednoduché i na přípravu. Asi to začnu dělat ve velkém :) Akorát se mi tam v lednici teď dělá nějaká bílá usazenina (není na závadu chuti), nevíte, co to je?
(
http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/09/divoka-zazvorovka-cili-piratsky-grog.html)
Zkusil jsem základní bílou ředkev s cibulí a něco se pokazilo. Má se ta ředkev oškrabat? Jestli ne, tak by tam přec byla hlína. Možná jsem to teda přesolil, a tím zabil, po pár dnech nebublání jsem to zkusil zředit do dvou nádob, ale stejně nic. Pak už to stálo moc dlouho, vonělo to tak nějak ne úplně nejlépe, tak jsem to raději vyhodil. A nešlo mi to teda nějak moc nadusat, dost se to vzpouzelo a pořád vynořovalo.
(
http://zkvaseno.blogspot.cz/2013/03/bila-redkev.html)
Teď jedu oves. Zatím mám základ, zfermentováné vločky, lehce nakyslé, šlemovité, moc dobré hned z kvašáku. Z kvasu zkouším kysel. Není kysel náhodou sahleb, který mívají v čajovnách? Těším se na zítřejší ovesnou kaši :D Jen podotýkám, že poměr na stránkách ZUZKAOU 1kg vloček a 3l vody musí být chybně. Dal jsem kilo vloček do pětilitrovky a byla téměř plná, byl jsem línej to nějak řešit a říkal jsem si, že přece ty vločky toho dost nacucaj. Povedlo se mi do nich nacpat necelé dva litry vody. Větší problém byl, že třetí den mi utíkaly všude po lince a revoltovali ze sklenice ven :D Příště dávám do dvou sklenic s polovičním množstvím vloček v každé.
(
http://zkvaseno.blogspot.cz/2014/10/oves.html)
Ještě teda chválím ZUZKAOU blog, super inspirace, ač kvasím už dlouho, tak zpravidla klasiku, teď jsem rozjel styl alá "co potkám, to zkvasím" a parádně to oživuje jídelníček a za málo práce, hodně muziky :)