• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
    http://zkvaseno.blogspot.cz/


    http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

    Spřízněné kluby
    [ Domácí pekárna ]
    [ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
    [ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
    [ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG: buď si Markovi napiš o semínka a nebo je vezmi z gengelu

    Kukuřice - Gengel o.p.s.
    http://gengel.cz/3323-kukurice
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    To bych mohl zkusit, místa mám hromadu… jen sehnat tu sadbu. U kukuřice je blbé že má velký spon, takže je třeba obdělávat velkou plochu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    No v ČR v tom jdou permakulturalisti a pěstujou si na to vlastní kukuřici.

    Malované hory: Odrůda s příběhem, který stále pokračuje | potravinovezahrady.cz
    http://www.potravinovezahrady.cz/malovane-hory-odruda-s-pribehem-ktery-stale-pokracuje/
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    ZUZKAOU: jj, nemelo by jit o moderni sladke kukurice, proto asi v HBK doporucuji treba tu krmnou (pry zkouseli i pocornovou, to me taky pobavilo - ne, nereba zkouset znovu]... i tady http://www.lonestartaconyc.com/2013/02/how-to-make-corn-tortillas.php jsou nejaky zajimavy tipy.

    Jeste v jedne souvislosti jsem o doporuceni prave tech starsich/nesladkych/krmnych variet cetla, ale uz nevim, o jaky recept nebo pokrm slo. a rikala jsem si tehdy, whats the big deal - ze asi mame vlastne stesti, v cr/sk se vetsinou cca 10 let zpatky ani jina uloupit/nabrat u pribuznych nedala, kdyz nepocitam mrazenou v saccich:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG: imho bude háček ve složení škrobů a bílkovin.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ZUZKAOU: Podle mě v tom není háček, jen se to prodražuje. Raději bych desetikilový pytel sušené :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOIDBERG: tak to jsem zvědavá na výsledky.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ZOIDBERG: Vyřešeno, viděl jsem mrazenou cukrovou kukuřici normálně v samoobsluze, posuším a pak už by se s tím mělo dát oracovat.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    NOLONGERTHERE: Krmnou už sežraly slépky…
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    ZOIDBERG:
    ZUZKAOU:
    V HotBread kitchen, kde si vse delaji od zacatku, doporucuji prave krmnou (akorat pozor na zbytky pesticidu a podobne), jestli se nemylim. Asi predevcirem jsem si ni listovala v knihovne a zaujalo me to.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    XCIDER: chuť a ochota změknout v celku a složení škrobů/bílkovin, aby se po nixtamalizaci z toho daly dělat placky. Stejně tak jako z krmné pšenice neupečeš dobrej chleba.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    ZOIDBERG: co je na krmne jineho?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VIKY_K: jasně že jo, zítra to vyjde - na popeleční středu.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Nemáte někdo tip, kde sehnat pár kilo kukuřičných zrn, vhodných na experimenty s nixtamalizací? V okolí se pěstuje jen krmná, takže zásoby nanosené pro slepice nepřipadají v úvahu.
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    Zuzko, budeš pokračovat v symbiotickém seriálu? Od neděle koukám na stránku a furt nic.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kimči bramborový salát je ultimátní dobro. Ještě to pak rozmažu na blogu, ale je fakt super.

    A naprosto jednoduchej. Kimči nasekat, přidat ještě jarní cibulku, protože těch není nikdy dost, smíchat s jogurtem/zakysanou smetanou a lžící majloky a kečupu. (milovníci ostrého přidají sirrachu), přidat horké nakrájené uvřené brambory a nechat vychladnout či rozležet.

    Nad kečupem neohrnujte nos, docela pěkně to osladí. Recept je z http://cooking.nytimes.com/recipes/1017403-spicy-kimchi-potato-salad
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: Díky, mezitím jsem už to taky zjistila, kupodivu na stáhnutí hořkosti stačil jeden den, to se to možná spíš nějak rozleželo, než aby už tam byly pomnožené bakterie, co myslíš? Ty paprikové vločky mám v mrazáku od začátku, nakládám kimchi na základě informací z tvého blogu podle Maangchi, ta to zmiňuje v instruktážním videu. Jen tedy česneku dávám výrazně méně než ona, nejspíš mají v Koreji čínský česnek...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    a pytel chilli vloček je ideální nechávat v mrazáku, pak nehořkne.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: jo, zrovna hořkost žerou bakterie jako první.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Dala jsem do easy-to-make kimchi podle Maangchi (http://www.maangchi.com/recipe/easy-kimchi) dala korejské paprikové vločky na horní hranici množství a možná i omylem trochu víc a kimchi je teď díky paprice lehce nahořklé. Dá se očekávat, že se hořkost během kvašení omezí,nebo mám dokrájet víc zeleniny? Ptám se, protože do krájení se mi moc nechce...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    XCIDER: koupíš naložený v alkoholu v korejských krámech a nebo tenké sušené kořníky u grešíka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam