GOGGA: Díky za odkaz, ale přijde mi to trochu předimenzované to po po kvasném procesu dávat ještě sušit. Krom toho pokud jsem to pochopila správně, tak použití soli startuje kvašení, ale když tam dáš rovnou už nějaký základ (probiotika, šťávu z kysaného zelí), půjde to taky a zřejmě rychleji, ne?
Já jsem našla tenhle návod:
Kvašené ořechy a zdraví – udržují nízkou hladinu cholesterolu a regulují krevní tlak | Rehabilitace.info
https://www.rehabilitace.info/...-zdravi-udrzuji-nizkou-hladinu-cholesterolu-a-reguluji-krevni-tlak/
ZUZKAOU: Vodní kefír bohužel nemám a plísni z ovsa bych se fakt ráda vyhnula. Kdybys měla pro takový proces vybrat mezi šťávou z kysaného zelí a probiotiky z lékárny, co bys doporučila? A šťáva z kysaného zelí musí být předpokládám z domácího, to z obchodu asi fungovat nebude, nebo ano?