Když se mi na domácím kimčchi, přineseném do lednice před několika týdny, udělaly v koutě krabičky divné bílé krupičky, které ani pod lupou nevykazují standardní plísňovou chlupatost (
https://photos.app.goo.gl/3GtgPJMwhpZsHWxR9 ) , to asi nebude neškodný křís, ušlechtilé koji nebo tak, co? :-/
QUIP: Kamarádi ve sklepě vaří pivo. (Pro jistotu, kdyby někdo byl tak nepolíbený jako já: při lahvování se přidává tabletka jakéhosi sacharidu, aby druhotně dokvasila, jinak by bylo bez bublin.) Z petek přešli na skleněné sedmičky recyklované z jiných piv, že to vypadá líp. Onehdy jsme tam byli, jeden si pak bral několik s sebou, strkal je do batohu, cinkly o sebe... a jedna v půlce rupla, střepy se rozlítly, vzalo mu to levačku z palcové i malíkové strany, všechny povrchy v okolí kropenaté krví. Naštěstí tam mají starou autolékárničku, zachoval duchapřítomnost a prakticky bez pomoci se zafačoval, trvalé následky nebudou, ale poděsilo mě to dost. (A přitom podle etiket, které si taky dělají vlastní, byla použitá jen jednou!)