• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout

    rozbalit záhlaví
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Pene psychicky zdavý člověče, nemáte pravdu a nelze si jí vynutit p r o h l a š o v á n í m, ( což je Vaše situace zde ), že vše bylo ( o převodu rozměrové rovnice na bezrozměrovou a bez vygumování rozměrů ) bezezbytku zde vyřešeno. Nebylo ( důkazy jsou v archívu ). Kromtoho je smutné, že tak "banální" problém pro žáky 7-8 třídy ZŠ zde nikdo neuměl správně podat a vysvětlit, dokonce ani tou vysokou ani nízkou matematikou ( ..a opět jsou na to důkazy v archívu ) .
    Bude-li tato nesmyslná debata pokračovat budu jí muset po dvou dnech opět vymazat.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: ten problem uz byl beze zbytku "vyresen". bezrozmerna rovnice nema rozmer za zadne strane, nevim, co je na tak banalni veci k diskusi.to je fakt vec cca 7-8 tridy zakladni skoly.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY: Lžete ! Na 36 příspěvcích /které byly smazány, ale jsou v archívu/ bylo cca10-12 sice drobných, přesto jedovatostí, posměšků, ironií, nepřátelských postujů, ap. proti mě ( bez omlucv ); já měl jen jednu "výbušnou" reakci a ještě jsem se omluvil.
    Kromtoho já za 8 let dostal 100x víc urážek než jsem oplatil.
    Sbohem, nechoďte sem. Pokud ano, budu to mazat.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    BLUNTED: Pro Váš stupidní mozek a průměrnou otázku nemám odpověď.
    SVANC
    SVANC --- ---
    _BENNY: On to tak zřejmě opravdu vidí. Co z toho vyplývá, je už jiná věc...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOSEFDRUHY: jste hulvat a lidem jenom nadavate
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    DOKIS reagoval 1x
    LUKEH reagoval 4x
    LEJML reagoval 2x
    BENNY reagoval 7x
    SVANS reagoval 2x
    BLUNTED reagoval 2x
    JOSEFDRUHY reagoval 16x

    Už jste si opsali-okopírovali své „slavné“ příspěvky ?

    Posledních 36 příspěvků od 13:15:16 25.9.2013 do 19:19:01 26.9.2013 jsem smazal. Víte proč ? Nevíte ?..vím, naprosto nevíte ! ! ! Naprosto se tyto netýkaly HDV…; a nikdo naprosto zájem, především o HDV, neměl. !! - !! Přišlo sem přišlo za dva a půl dne 6 přispěvatelů, s osmnácti kecama, ( opravdu jen kecama které dějiny znát nepotřebují ) a to pouze a pouze za účelem si flusnout, nebo být jedovatým, nebo si rejpnout, být jízlivým, dokonce i lhát, prostě… prostě být nepřátelským. !!!!!! Každý !! příspěvek byl nepřátelský a téměř každý !! to zdůvodňoval tím, že já prý jsem hulvát, který nadává. A jen nadává. Jenže opak je pravda ! : naprosto všichni v tomto obdobíčku dvou a půl dne, uráželi mě ( sice mírně.. ale ) a téměř všichni tvrdili, že urážel já je, nikoliv oni mě. Lež ! Mám autentické kopie. Kdo je chce zaslat ? Já těch 36 příspěvků zaarchívoval. Důkazy tam jsou o tom jak každý si trochu plivnul, a já z 16 ti svých příspěvků plivnul jen jednou a poté přišla má omluva. ( Vy že by jste se omlouvali ????, ha-ha...mě se neomluvil za 8 let nikdo ze stovek grázlů... ) Budou k dispozici v autentické podobě každému kdo si o ně napíše mejlem.( ..aby se každý přesvědčil jaká pravda byla ). V těch třiceti příspěvcích bylo mých 16. Za mou urážku jediného ( LUKEHa ) se z těchto 16 ti příspěvků dá považovat jen jedna věta :
    reakce : že prýý mám soustavu dvou fyzikálních rovnic. Krucinál-fagor hergot námol fix, proč stále uhýbáte a przníte diskusi ? proč deformujete debatu nad jednou fyzikální rovnicí kterou jste nezodpověděli a navrhujete abych si představoval dvě. Proč stále uhýbáte ? A dokonce jsem se v příštích nejméně dvou příspěvcích omlouval a vysvětlovat, že tím „zakrucifixováním“ jsem neměl v úmyslu urážet, jen to byl jakýsi „povzdech“, protože tento Lukáš za posledních 130 příspěvků mi nikdy !!!! poctivě neodpověděl ; čtenář to pozná, ví a může se o tom přesvědčit poté co mu pošlu kopii. Jiných urážek mých tam není, viz autentický dokument ! ( je fakt že jsem někoho označil za lháře, to ovšem nejí urážka, byla by kdyby dokázal že nelhal ) …LUKAS neodpověděl na mou otázku PŘESNĚ a stále kličkoval. Jsou na to důkazy. ! I ti ostatní, na nic jiného o HDV vědět nechtěli a se nezmohli, jen k autorovi nějaký ten rejpanec, ironii či flusanec. Jsou na to důkazy (!), chcete je zaslat ?…; mohu je každému zájemci na vyžádání poslat ! Adresu každý ví.

    Kdekoliv na světě vypadá vstřícný vědecký a rozumný a moudrý dialog jinak. (!)
    PS . : Poté, kdo si vyžádá kopii této části debaty a podá v zápětí velmi přísný, poctivý a naprosto pravdivý oponentní příspěvek, tak ho zveřejním.

    A ještě poznámečka : nějakej DOKIS na závěr zde drze a to naprosto drze (!), si vyžádal ode mě omluvu za jakási mnoho let stará označení jeho osoby za „niemanda a pseudovědce“ ( aniž uvedl kontext proč to ode mě dostal ; to dělá jen hulvát ) ač moc dobře ví, že v těch dobách, kdy hyeny do mě sázely takových a podobných urážek 20 denně ( on byl i mezi nimi ), mu to nevadilo, !! nevadila mu cizí bolet..(měl z toho radost ), že se účastnil této honičky na čarodejnice s cílem co nejvíce ublížit !!! a..a ublížit ! Je to neskutečné, co si dovolí lidská bytost, pan INTELIGENT, vlastně zrůda, nad týraným zvířetem, kterého se aktivně zůčastnil ...; on chce omluvu za svá vlastní označení "co" je …( a za bezzubé štěky proti němu v obraně ).
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Vážení milí čtenáři

    Nejdříve úvodem staré řecké přísloví :
    Když se tři blbci vyptávají jeden mudrc jim na to nezvládá odpovědět.

    Nyní se můžete podívat níže na debatu jednoho blbce a dvou mudrců nad jednou položenou otázkou blbce těm vystudovaným mudrcům, co ovládají vysokou matematiku.

    Tím tématem byla otázka "jak", "proč" a "k čemu" se rovnice rozměrové """"převádějí"""" na rovnice bezrozměrové. ??
    A tak čtěte a kochejte se. Mudrcové od Olympu, tedy z NYXu ve sto odpovědích na 100 otázek ( vše níže autentické ) Vám ten problém ( nesmírně obtížný ) přesně a vědecky a vysokomatematicky ozřejmili.
    Po přečtení bych uvítal vaše názory jak jste danou problematiku ( převádění rozměrové rovnice na bezrozměrovou pochopili a zda jejich vysvětlení chápete bez námitek – děkuji . )

    Já bohužel jsem jejich snahy o důkladné vědecké a usilovné vysvětlení, že

    rozměrová rovnice :

    v*t = x … čili: (metr /sekunda) * sekunda = metr

    že se převádí, podle těch mudrců - matematických expertů, do bezrozměrového tvaru následovně:

    v*t / x = 1 … čili: metr * sekunda / metr * sekunde = 1

    nepochopil.
    Vy jste určitě v tom rozsáhlém dialogu níže vyčetli ( k desítkám otázek blbce těm mudrcům ) „jak“ se to převádí. Detailně a srozumitelně. ( Určitě to tam je, viz spokojenost jejich v závěru ) , věřte mudrcům, jen já to tam neviděl.
    A neviděl jsem tam ani „proč“ se to dělá, ani „k čemu je to dobré“ takové bezrozměrové FYZIKALNÍ rovnice. Vy, vážení čtenáři to tam určitě najdete. … a stanete se vzdělanějšími.

    Závěrem bych uvítal odpovědi zda už víte přesně co to je a jak se to dělá to převádění rozměrové rovnice na bezrozměrovou rovnici aniž by jste v ní gumovaly rozměry.

    DOKIS
    DOKIS --- ---
    JOSEFDRUHY: Tim jste rozhodne nic takoveho nenaznacil. To bych sem take klidne mohl dat neco z oboru teorie databazi:
    <postal-address> ::= <name-part> <street-address> <zip-part>
    1 ::= (<name-part> <street-address> <zip-part>) / <postal-address>
    Tato uprava je totalni nesmysl. Rika nam to vsak neco o fyzice a jejim matematickem zakladu? Ne.
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    JOSEFDRUHY: Jiz jsem to jednou konkretne psal. Velmi jasna ukazka je zde odkazovane f_001.doc, kde nadpis rika, ze jde o "Stanovení konvence", avsak hned na prvni strance je sada vzorecku, u kterych neni jasny jejich vyznam (co je tc), pripadne provedene upravy (pokud tam tedy probihaji upravy, vysvetleni souvislosti jednotlivych nad sebe zapsanych vzorcu chybi)...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    DOKIS: citace :"Chybi v nich jasne definice a vymezeni pojmu"
    reakce : Já vpodstatě nebourám v ničem soudobou fyziku, já jí neoponuji !!! Pouze je mou snahou pokusit se provést substituci písmenka "m" ve věech rovnicích fyziky od Krista vymyšlené a dát místo toho "m" písmenka "x" a "t", čili chci se pokoušet ukázat, že celou fyziku lze psát ve dvouveličinové zápisové technice a a pokud ona se ukáže že platí, že tím nemičím smysl fyziky, že dvouznakové zápisy mají stejný význam a fyzikální smysl jako "tříveličinové rovnice", pak bvude i HDV správná cesta, která při vylepšení té matematiky předvede-popíše Vesmír a především tu hmotu jako stav vlnobaláčků z dimenzí ddélkových a dimenzí časových veličin. Ukažte mi kde mi chybí definice a vymezení pojmů. Snad novinky jsou tam kde jsem musel použít nové znaky. Pokud jsem je použil, vždy jsem jejich smysl velmi snaživě a pečlivě popsal a vysvětlil. Tam, tady je parketa-platforma k debatě a seznamováníá se s "začátky" HDV. Jsem pro...jenže lidi rádi kritizují a málokdo HDV čte.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    DOKIS: Jistě, ale jak ještě okatěji naznačit "co" chci říci a že to protivník má špatně.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: citace :"Take by se vam nelibilo, kdyz bych ja jen tak napsal ze HDV je svindl, ze to vidi i blb a k tomu neco o traktorech a mimozemstanech"
    reakce : takových nadávek jsem já dostal stovky ( možná i víc ) za 8 let...a horších označení "co" jsem. Ano, nelíbí se mi to a sám se trochu prohřešuji také, omlouvám se.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: Už jsem odpověděl. A tím že Vy to znáte, kat jste už zde dokázal """"převedení"""" rozměrové rovnice na bezrozměrnou ??? a tím že umíte lineární algebru a teorémy a grupy a matice, tím jste už samoosobě odpověděl na otázky : otázku "jak", "proč" a "k čemu" se rovnice rozměrové """"převádějí"""" na rovnice bezrozměrové. ??
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: pane, za jedovatý jazyk se podruhé omlouvám, ale důkazy podávám pořád, tedy argumenty podávám pořád. Důkaz neumím lepší než ukazuji. A Vy mi podáváte důkazy ? Navíc jste mi neodpověděl ja otázku "jak", "proč" a "k čemu" se rovnice rozměrové """"převádějí"""" na rovnice bezrozměrové.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH: aha, takže Vy tvrdíte, že ta "Vaše" rovnice
    h = -1/2gt^2+vt je rozměrová a poté, co udělám tuto úpravu :
    1 = (-1/2gt^2+vt ) /h
    už je berzorměrná, ano? ... tak mi tu tu už celý večer vnucujete; víte nejsem dobrý matematik, ale zde nad Vašemi argumenty žasnu...
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    DOKIS: Cimz navazuji na moji drivejsi vytku k vsem proslulym wordovskym dokumentum, na ktere zde JOSEFDRUHY rad odkazuje. Chybi v nich jasne definice a vymezeni pojmu, takze jakakoliv exaktni diskuse o nich postrada smysl, protoze to vzdy lze "ukecat" na tech nejednoznacnostech.
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    Myslim, ze by prospelo si ujasnit, co je definice bezrozmerne rovnice. Ono ve skutecnosti je totiz problem tam.
    Verze "LUKEH": bezrozmerne vyjadresni je takove, kde je vyjadrena rovnost dvou vyrazu, ktere nemaji rozmer v nejakych jednotkach (jejich rozmer je "1").
    Verze "JOSEFDRUHY": bezrozmerove vyjadreni je takove, ve kterem nejsou zadne rozmery, jen cisla.
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    JOSEFDRUHY: No vida, pomalu do toho zacinate pronikat. Tedy samozrejme az na tu chemickou cast, kdy to neni rovnice v klasickem smyslu, tudiz u ni debatovat o vlastnostech rovnic nema smysl.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUKEH:

    7 kg = 7 kg

    .-.-.

    7 kg / 7 kg = 1

    Chcete tvrdit že horní rovnice je "rozměrová" a ta druhá je bezrozměrná jen proto že se má pravá bezrozměrová strana rovnat levé ?
    ...............................................................................

    KMnO4 + HCl = KCl + MnCl2 + H2O + Cl2

    chcete říci, že rovnice

    1 = (KCl + MnCl2 + H2O + Cl2)/KMnO4 + HCl

    je bezchemická-bezrozměrová-bezhotová jen proto, že na levé straně je bezrozměrná jednička ????
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam