LUBOB:
Lubobe, já nemusím dokazovat svůj názor, návrh, své vize, ale Vy už musíte při vyvracení dokazovat proč jsou špatně. ( já navíc ! při návrhu-vizi- podal matematické předvedení pootáčení soustav ). To neděláte. Pouze děláte kecy-kecy a kecy. V prvním odstavci jste oponoval slovy
tak to proste neni. ale důkazy jste nepředložil, jen kecy. V druhém odstavci jste oponoval slovy
zase špatně ale důkazy jste nepředložil, jen kecy. Ve třetím odstavi oponujete "důkazem" terý má tvar :
vazne si myslite, ze vsichni einsteinem pocinaje to maji spatne? & vy, laik bez znalosti zakladu matematiky & fyziky dobre?, to je hospodská rétorika po sedmi pivech, nikoliv vědecký důkaz.
odstavec první, citace :"tak to prostě není. dilataci casu muze pozorovat i pozorovatel, ktery se pohyboval. proste si ti dva po navratu rakety porovnaji hodinky & oba dva uvidi dilataci casu. "
reakce : Tady je nááázorná ukázka Vaší nekorektnosti Vašich proti-argumentů. Prohlásil jste výýýýýýrok, nikoliv důkaz. Pokud by jste chtěl podat důkaz, musel by jste tu raketu opravdu vypustit, aby zrychlovala, při otočce zpomalovala, pak zase zrychlovala a při brždění u Země zase zpomalila a musel by jste vytáhnozt z rakety hodiny a porovnat je s domácími hodinami a pak ukázat, že na raketových rodinách je čas dilatovaný ; já řekl, že oboje hodiny budou mít oba stejný čas, Vy jste řekl, že nikoliv, že na raketových hodinách bude ten čas, takový dilatovaný, jak velkou maximální rychlostí ta rateka lětěla před obrátkou i po obrátce i při brždění...takže klidně může být kosmonaut starý ( podle Vás ) při příletu i o miliardy let méně, protože někde v kosmu jeho raketa letěla skoprocéééčkem. - To tu tvrdíte...a bez důkazů. Důkazy, které tu na mě už-už chystáte, tj. např. mion vletívši do atmosféry či letadlo co obletělo s hodinami svět aj., to není důkaz, protože ano dilatace platí, ale to je to pootáčení soustav, důkaz PROTI němu nemáte, já už to opakovat nehodmám. Ale při velké námaze bych to dokázal, že důvodem té dilatace je pootáčení soustav, nikoliv nějaká rychlost, kterou pozoruje sám velůitel lodi...atd. důkazem není rychlost rakety kterou mi předhazujete, to není důůůůůůůůůůůkaz
Vy tu nekorektně podáváte "důkaz", že raketa, která se vrátí z kosmu, že velitel má jiný čas na hodinkách než pozemský bratr, ale důkaz mi nepodáváte. Já také tvrdím, že fluktuace pozorované na mapě reliktního záření jsou pouze a právě jen důkazem "zvlněnosti" časoprostoru, jen pěnovou podobou křivosti časoprostoru a...a zatím bez důkazu. Důkaz později vyplyne z pootáčení soustav tedy z jevu "křivení" čp i do podob jako je čp pěna.
Opakuji vaše slova, Váš pseudodůkaz : "jednoduse neni pravda, ze po navratu na Zem budou obe dvojcata stejne stara." To jsou pouze blafy, a kecy, a žvanění. !! Proti takové
"síle důkazu" já pronesu stejnou
sílu důkazu, že : "jednoduše
je pravda, že po návratu na Zem budou obě dvojčata stejně stará". A stav boje ( nekorektního by byl 1:1 )
Takže resume : opět tu je debata-příspěvek jehož výpověď je nulová, je to velká NULA. Zbytečnost a ztráta námahy a času. (proti)důkazy neumíte.
Já prostě už nemám chuť oponovat pitomostem....zahlédl jsem další pitomost respektive nepochopení , cituji : "duvodem dilatace nemuze byt pootoceni soustav, pokud -- jak rikate -- je pootoceni soustav dusledkem pohybu. casova dilatace neni zadny 'opticky klam',"
reakce : nevím co tím uvažujete...zřejmě málo chápete můj návrh, že čp má 3+3 dimenze a že se tedy pootáčí soustava rakety jako 3+3 dimenze, tři délkové dimenze se pootáčí jako soustava a tři časové dimenze se také pootáčí jako soustava. Mají stejný "počátek - křížení tří os v "počátku", ale obě soustavy se mohou pootáčet nejednotně, každá jinak. A to dokonce i dělají : dilatace je projevem pootáčení časové soustavy jiným směrem než kontrakce intervalů délkových tj. pootáčení soustav tří dimenzí délkových. Ale jejich pootáčení ( asi ano ) musí být synchronizované podle Lorentze.
Takže : časová dilatace jistě není ´optickým klamem´jak mi tu nasazujete parohy. Velmi špatně vnímáte "slovní popis" (můj ) že o dilataci dostáváme z rakety informace pomocí fotonů. Měl by njste si uvědomit, že V E Š K E R É informace, které dostáváme už 300 let z vesmíru, jsou "pomocí fotonů-záření" ...99,99% informací o vesmíru nám sdělují fotony. Proč by jste měl cosi blábolit o "optickém klamu", že dilatace není "optický klam"... máte ještě silvestrovskou kocovinu. Abychom zjistili zda na raketě dilatoval čas, musíme o tom ( my základní pozorovatel ) dostat informace, anebo bez informací to vypočítat pomocí LT....jenže to není důkaz, to je matematický návrh