• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    HUGH_BOYLAN: Tak my ti budem drzet palce !
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    14. 10. nastupuji zcela dobrovolně na Červený Dvůr. Ale antabus potřebovat nebudu. Je to vnitřní rozhodnutí už do konce života nepít. Akorát musím přežít detox. Na Valašsku jsem se dost rozkořalkoval a začalo mi to nedělat dobře. Hlavně po ránu. Jak jsme pak dělali střechu na Hané, tak bylo celkem normální si dát hned dopoledne pivo, aby se mi netřepaly ruce. A tak nějak jsem to dopracoval na level opilec na planetě, kam přiletí Malý Princ. Mám deprese z toho, že piju. A tak je večer dost přepíjím. Ráno je samozřejmě mám zase. Tuhle spirálu chci definitivně utnout a věnovat se sportu, hudbě a programování a vůbec nějakým lepším koníčkům, než pálit kořalku a půlku ročního výpalu vypít za rok sám. Vyšlo to celkem dobře, na konci září odevzdáváme projekt a hodím se "marod". Docela se na to těším, Danteho Božská Komedie. Peklo, Očistec, Ráj. Jsem tvrdohlavý, takže si věřím, že po skončení léčby prostě chlast budu odmítat za jakýchkoliv okolností a ne spoléhat na blbý antabus. To je pro slabochy. Když už jsem se rozhodl, tak to tak bude a basta.
    KEB
    KEB --- ---
    PRAASHEK: nooo asi dvacet 🤣
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KEB: to "nějakou dobu" znamená, že vůbec nevím, jestli to je třeba deset nebo dvacet nebo třicet let :)
    KEB
    KEB --- ---
    PRAASHEK: ok, může být, tahle historka už má pěkných pár let
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KEB: antabusová reakce se už nějakou dobu běžně nedělá. Můžeš si to ale zařídit třeba ve Vojenské nemocnici Olomouc, kde to poskytují.

Ještě si to někdo plete s "blicími hodinkami" co zná z Dobrých holubů. Tam ale nedostávali předtím antabus ale nějaká emetika.
    KEB
    KEB --- ---
    STICKYGREEN: panák, štamprle, čtvrtka...
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    KEB: Co je to kotel?
    KEB
    KEB --- ---
    PRAASHEK: znamej co byl v Kroměříži, tak říkal, že na antabus pod lékařským dohledem dostali kotel.

Předpokládám, že aby si to vyzkoušeli za zároveň, aby doktoři věděli jestli nebude mít extra reakvi
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    OPERAHYPNO: jo tak - to jo :) mimochodem údajně existují i lidé, kteří nemají žádnou antabusovou reakci na alkohol. Je to z kategorie "může se stát", statisticky to pokud vím podchycené není.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    PRAASHEK: no, ten antabus nasaděj člověku, kterej tu reakci zná a ví, že když se napije bude blejt - účinky antabusu taky po nějakým čase odezněj, takže pak se klidně může napít.

Pokud se v průběhu tý medikace nenapijde, je to reakce těla na tu samotnou látku ne? (čímž myslím i zdánlivou nereakci)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    OPERAHYPNO: a to je podle tebe co přesně?
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    PRAASHEK: pouze reakci těla na samotný antabus bez přepíjení
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    OPERAHYPNO: antabusovou reakci na alkohol. Reakcí těla myslíš co?
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    PRAASHEK: myslíš jen reakci toho těla nebo reakci těla pod antabusem na alkohol?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    OPERAHYPNO: 99,999% lidí, co bere antabus, tu reakci nikdy nezažije
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    VOY: Kocovina je nutný zlo, které člověk musí přetrpět, aby se mohl vymazat. :)
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    možná by se dal ten alkoholismus prostě nahlížet jako stav kdy člověk normalizuje abnormalitu, přijímá ji jako standard ve svém životě, a ten antabus mu má tou zdánlivě zhuštěnou reakcí prostě připomenout, že stále ještě je to abnormalita, ale sorry už moc asi sdílím vlastní přesvědčení o těch věcech
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    VOY: no jo, každej to má naskládaný uplně jinak: já bych s flaškou v ruce byl jen despotickej machista kterej chce moc. Jako abstinent bych někomu mohl (a svému starému já) připadat jako podpantoflák, ale necítím se tak, protože vlastně ty životní pozice a názory v tom střízlivým uvažování fungují daleko líp a vlastně je i ty lidi kolem přijímají mnohem raději, než když bych jim je vysvětlovat s trojkou pod kůží.
    VOY
    VOY --- ---
    OPERAHYPNO: Ze se to da pochopit v tom s tebou i se svou limitovanou zkusenosti souhlasim. Strejda se mi takhle uchlastal a byl to zcela evidentne dusledek nestastny situace, do ktery se v zivote dostal. Doma dost pod pantoflem, v sirsi rodine taky vladnul spis matriarchat kde hral druhy housle, pracovne se nejak extra nedarilo a k tomu muj tata byl evidentne vyrazne uspesnejsi. Cela tahle kombinace ho rekl bych nakonec nahnala do naruce flasky rumu a zabila ho nakonec zloutenka. Je to cely smutny, ale nedovedu si predstavit jak by jenom samotna abstinence tu jeho situaci resila.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam