• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    KBN
    KBN --- ---
    HUGH_BOYLAN: kolik jsi toho vypil ?
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    HUGH_BOYLAN: Slušný.. já když jsem nastupoval do léčebnny tak podmínka byla předchozí detox na psychiatrii.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    RURYRY: Ne dojel jsem se 3,3 promile.
    RURYRY
    RURYRY --- ---
    HUGH_BOYLAN: A zvladl jsi tam dorazit strizlivy?
    FRDK
    FRDK --- ---
    Ty telefony se už nezabavují, údajně by se tím porušovaly práva pacientů (takové info zaznělo od personálu), neslyšel jsem, že by kdy někomu odebrali mobil nebo laptop. Vyjimku tvoří klienti v gamblerském programu, ti odevzdají smartfony i laptopy, ale mají dovoleno používat tlačítkové mobily bez připojení k internetu.
    Je možnost si k personálu odložit mobily na dohodnutou dobu a někteří chovanci toho i využívají třeba na dva týdny, měsíc, obvykle v začátku léčby, aby se odstřihli od venkovního světa a mohli se nerušeně věnovat terapii.
    Používání osobní elektroniky je povoleno, pochopitelně mimo program jen v osobním volnu. Jinak je penalizováno.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    RURYRY: Ano. I notebook.
    RURYRY
    RURYRY --- ---
    HUGH_BOYLAN: telefon ti nechali?
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    HONZA09: V klidu, už jsem si našel spřízněnou alkoholickou duši. Vrstevník a je tu jen o pár dní déle. A kouří. Vlastně tady skoro všichni kouří.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    HUGH_BOYLAN: Tak si dávej bacha ať Tě tam ještě nenaučej fetovat. :)
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Tak jsem tu už 5 hodin. Překvapilo mne, kolik je tu mladých skoro dětí. Většinou piko teda.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    HONZA09: pche, heroes... to jsem si takhle hrdě sumíroval první dva střízlivé roky a kolegyně z divadla to shrnula: Vidíš, a my to normálně žijem!

A k tomu kontrolovanému pití - pokud jste se někdy dostali do fáze pití problematického, tak to ani nezkoušejte. Jak se chcete s alkoholem uvolnit, když jej potřebujete kontrolovat, a to totálně? Protože jak dáte jednu přes míru, snadno spadnete dolů. Jako sice se zvednete a oklepete (snad), ale za ty výčitky a pošramocenou sebedůvěru to nestojí.

Zároveň ale, když ujedete, tak nad sebou nelámejte hůl a jeďte nanovo (zdravím offnyx Honzu, který se po relapsu rozhod "jsem hovado, tak se uchlastám" a dalo práci mu to vyvrátit, blbovi jednomu sebestřednýmu), žádná trága, ono se to panoptikum zvané život stejně netočí kolem vás
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    NAMATHUR:

Not All Heroes Wear Capes
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    OPERAHYPNO: za tři měsíce deset let od konce oken a probouzení se ve chcankách (doslova) a sračkách (obrazně)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    OPERAHYPNO: jo je to pičovina :)
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    je to taková zvláštní struktura těch formulací - závislost - můj život/jeho kvalita/možnost závisí na braní nějaké látky - tuhle vazbu zbourám, tedy zbavím se fyzické, psychické i sociální závislosti na té látce. Kdežto alkoholismus je nestandardní vztah k té látce ať podmíněn opět fyzicky/psychicky/sociálně, který se stává tendencí vedoucí k vzniku závislosti. Tedy bych asi klidně tvrdil: Zbavil jsem se závislosti na alkoholu - vazba na tu látku je vyřazena z mého života v něakém horizontu, ale predispozice vzniku tý zásvislosti zůstátá - jsem alkoholik. cituju sebe a možná je to píčovina, ale tak nějak to + - asi chápu
    VOY
    VOY --- ---
    FRDK: Rozumím tomu. Poukazuji na to že zpovídaná to nejspíš chápe, ale ne nutně ten co psal tu anotaci. Ostatně divil bych se kdyby někdo kdo několikrát byl v léčebně a jeho problémy se táhnou napříč dekadami nechápal v hrubých rysech svojí situaci.
    FRDK
    FRDK --- ---
    KBN: Hehe, pobavils.
    To je oblíbená průpovídka terapeutů, kterou často slýchám, když zvědomují probematiku alkoholismu těm, kteří si to ještě nepřiznali: Závislost není chřipka.

Zároveň jsem si vzpomněl na repliku syrového filmu imo nejlepšího současného polského režiséra Smarzowského (podle výborné novely Jerzyho Pilcha), když ústy hlavní postavy říká: „Nie piję, jestem alkoholikiem.“ To byl před lety jeden z okamžiků, které mi postupně otvíraly oči v uvědomování si, že problém může být větší, než se mi jevilo.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KBN: ne, ty jsi úplně krásná ukázka produktu, o kterém níže mluvím
    KBN
    KBN --- ---
    A když se vyléčím z chřipky tak jsem co? Pozastavený nemocný?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VOY: jasně, ale přesně takovéhle formulace pak vlastně mezi lid nepolíbený zkušeností nebo předchozí edukací vnáší nezdravě mylnou představu o fungování závislosti a jejich "léčbě", proto na to upozorňuju. Tohle je natolik výrazná vlastnost závisloti a zároveň natolik neznámá/nepochopená u spousty lidí, že je potřeba o ní informovat. A hlavně - když už někdo vyrábí podcast o zkušenostech, který může mít dobrý dosah, tak na tyhle řeči by si měl dá KURVA pozor.
    FRDK
    FRDK --- ---
    VOY: Prášek asi spíš poukazuje na to, že závislost není vyléčitelná. Pojem 'vyléčený alkoholik' je protimluv..
    Správně je abstinující alkoholik.
    VOY
    VOY --- ---
    PRAASHEK: měla už předtím za sebou nějakou epizodu s pikem a nebylo poprvé co v té léčebně byla. Takže to podle mě znamená prostě teď aktuálně na ničem nejedu, ale předtím byla 6 let dlouhá epizoda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam