FIONOR: To byla nějaká úchylka namontovaná na nemasožroutství. Dělal sem s chlapem co jed samý vobilí, klíčil, cvičil a zvadal dvouma drstama takový kulatý závaží, který tak člověk nezved ani náhodou*, stavěl barák, brigádil a energie měl tři prdele a byla s nim sranda
*
Teda do chvíle, než se jeden nezodpovědný pracovník ožral jako hovado, nenasral a to závaží nevyhodil dvouma prstama voknem.
SPIRITMEDITATOR: Dokonce bych řekl, že ani v dávnejch dobách vývoje všichni sestoupivší ze stromu možná nejedli maso, buďto teda nejedící maso nepřežili
(nevim o žádný civilizaci co by nemasila, jedině snad v době modernější z ohledem na nějakou víru nebo nějakou enormní bídu, ale i v dobách kdy to bylo o hubu lidi pytlačili a kradení slepic byl jeden čas docela podnikatelskej obor) nebo je masožrouti sežrali. Asi má to maso a krev nějaký kouzlo pro všežravce všeobecně, když hodim za plot v práci Ruprechtovi kus flákoty, málem vyrazí branku.
A k rostliný potravě se vracíme všichni, hony nejsou celoroční, nevim jak kdo ale já mám řezníka na úrovni 10km, drůbež 20km a v hypermarketovejch uzeninách je ho dneska občas docela žádný. A pak ekonomická situace nevypadá taky občas u části obyvatel růžově a pořádný maso je pořádně drahý(ale co není, miluju sejry a občas si připadám jak ve zlatnictví).
Navíc dost lidí dneska dokáže totálně složit pohled na půlku prasete, krev,smrt (drsný typy městských a internetových zálesáků nevyjímaje), jsou zvyklí koupit to jako anonymní cosi v krámě, žít v iluzi že se to dělá někde ve fabrice a ženskou která by uměla zpracovat domácí zvířectvo aby dneska člověk pohledal. Ale je to všeobecný, lidi zjemněli, chlapi zženštěli, skládaj se i při odběru krve a pohled na cokoli nesluníčkovýho, třeba na nemoc a umírání lidi děsí a snažej se to zavřít někam, kde to neviděj, jatkama počínaje a hospicem konče.Kamarád prodává zvířata, a dycky upozorňuje lidi, ať počkaj u auta nebo v blízký občerstvovně, protože když si přijela rodinka měšťáků s dětičkama pro beránka tak po spatření scény fatálního střetu beránka s nožem atd. mu to tam popadalo na dvoře jak kuželky, nejhorší byl taťka, zralej skoro na sanitku a neschopnej odvézt rodinu domu.
S těma dětma je to složitý. Stejně tak by se teda nemuselo dávat jim cukry, tuky nebo třeba ovoce a zeleninu, než jim bude tolik, že se budou umět rozhodnout. Jako nutit bych jim to nenutil, taky sem jako dítě vyděšen srdcervoucíma příběhama z jatek jeden čas přestal jíst maso. Teda na chvíli, než jsem jel k dědovi, kterej dětský děsy a poruchy jako třeba koktání léčil svou prostou přítomností. Když je to ale psychicky neničí, proč jim to nedopřát. Až budou mít rozum a rozhodnou se maso nejíst, určitě jim ty roky masožroutství nebude Bůh nemasožroutů vyčítat natolik, aby je šoupl do nejhlubšího buřovýho pekla.
Ono s dětma je to vůbec složitý, protože do nich projektujem svoje postoje a pokud si člověk nedá bacha, muže do nich kecat víc a deformovat je více, než zdrávo. A nějakou fakt repre studii zavrhující maso u dětí sem nepotkal, zato o tom, že jsou fyzicky zanedbaný, žerou enormní kvanta sladkýho už sem jich čet spoustu (a teda mám prakticky zjištěno, že čučenim do monitoru a stylem života kterej dnešní děti preferujou(dobrodružné běhání a chození v PC) jsou fyzicky uplně, jak se odborně řiká, v prdeli a odpadaj mi když je vodim po prohlídce po čtyřech kilometrech a když jsem je vytáhl do osmýho patra po schodech, myslel sem že budu volat pro kyslík, my v jejich věku by jsme dědka jako já vobíhali na těch schodech pozadu)
Pomalu holt doháníme svět
Fyzička dnešních dětí je tragická. Rodiče by je předběhli, hlásí studie - iDNES.cz
http://zpravy.idnes.cz/pruzkum-kondice-deti-05c-/zahranicni.aspx?c=A131120_080938_zahranicni_ert