• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HWLLFFRDD: ok, je videt, ze mam stale velke mezery :P
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    VYHULENY_UFO: ale je, dyť je to momentálně jeden z hlavních informačních zdrojů alobalových čepičkářů, třeba takový David Rath odhalil zcela zásadní spiknutí a nikdo ho necenzuroval
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JUNIPETRUS: blog na idnesu? to neni dostatecne svobodny, necenzurovany a demokraticky zdroj...
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Vyjmenovaná sprostá slova: sociální a solidární. Blog - Zbyněk Česák (blog.iDNES.cz)
    http://cesak.blog.idnes.cz/c/437761/Vyjmenovana-sprosta-slova-socialni-a-solidarni.html
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GORG: uprimne, jestli si predvadel v praci managerum ty skvele mentani vykony, ktere predvadis zde, udelal si dobre, ze si mel jeste zbytky sebezachovy a dal vypoved sam. to se ceni...


    COMODOR_FALKON: pekne barevnej prispevek, pripomina mi texty josefaII z auditka o dvouvelicinovem vesmiru :P
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: s lidmi, se kterymi se bavis mas asi neco spolecneho, ergo tvori tve okoli... byt vzdalene :-) Jinak pekne vybarveny prispevek - strucne bych zareagoval tak, ze nediskutujeme tebe coby osobu, ale tema... :-) Diskuse o tom, co kdo (ne)rekl obvykle nikam nevede.

    Zneuziti v rovine 60% jsi vzal odkud? Muzes uvest pramen sve informace? :-) A i kdyby nadpolovicni vetsina prijemcu davek v hmotne nouzi toho zneuzivala (coz je postizitelne, stejne jako kdyz budes odchazet z hypermarketu bez zaplaceni - taky jo, tak jde taky zit... a penize pak nepotrebujes), porad se (od oka) dopocteme k tomu, ze to dela... maximalne cca 8% procent lidi - trosku zasadni rozdil, nez kdyz ty penize posles 100%, tedy vsem :-) Otazku, z ceho se chce zaplatit rozdil nikdo nezodpovida. V obecne rovine obhajoba postavena na tom, ze prece se stejne krade, tak proc utracet za zamky na dverich, lepsi prestat vsude zamykat... je zabavna :-)
    Ziskat obcanstvi CR mozna jednoduche neni. Stejne tak ale neni uplne jednoduche ziskat celou radu davek a ozyvaji se hlasy, jak nedustojne to je, kdyz si te socialka proklepava :-) Jenze se klidne muze projevit totez, co treba u zamestnavani - pracovnik ve skusebni dobe bude makat jako sroub, aby kriteria slibil a jakmile bude za metou (konec zkusebky), tak polevi. Libovolne prisna kriteria u procesu zadani o obcanstvi nezamezi tomu, aby po jejich splneny dotycny zewlem byl.

    Premistovani do danovych raju ze s tim nesouvisi? Vzdyt chces penize vybrane do statni kasy utracet na vyplatu NZP, tedy zjednodusene jen prozirat zisk a neinvestovat. Opet jsme u toho, ze z neceho se to musi zaplatit. Kdyz ti tu firmy prestanou platit dane, nedejboze zamestnavat lidi... protoze danove prostredi bude natolik nevyhodne, ze se ti na nej vykaslou... z ceho budes NZP vyplacet? :-) Budes vic a vic oskubavat ty, kteri tu zustanou? :-)
    4000 na dospeleho neni nijak zavratna castka. Tva zkusenost je mozna zajimava, ale urcite neni generalne aplikovatelna (kdyby byla, proc teda na mnohe prace placene na hranici minimalniho prijmu nejde Cech, ale potkas tam spise Ukrajince, zatimco Cesi nocuji v parku na lavicce...? Kdys minimalni mzda v CR v kombinaci s prispevkem na bydleni by ten tvuj "luxus v garsonce" poskytlo? :-) ). Navic, stoupne-li poptavka po podobnych drobnych ubytovacich kapacitach tak, ze jich bude nedostatek, je zde riziko rustu cen... a ejhle, najednou 4000 na preziti stacit nemusi. Navic nevim, jak stara je tvoje zkusenost - hodnota penez se v case meni, stejne tak se meni ceny...

    To je porad vyrazne jednodussi postupne snizit danove zatizeni prace (vsechny odvody za zamestnance) a prestat pracovnim pravem krecovite branit flakace (tedy nechranit nejen zamestnance, ale i trosku vic i zamestnavatele), coz samo o sobe spise povede ke znevyhodneni ilegalniho zamestnavani a problem taky muze resit. Zamestnavatele nejsou jen ty nadnarodni nenazrane korporace, ale spousta lokalnich drobnych firem a zivnostniku (kteri tez byvaji zamestnavatelem)... a pro ne ty podminky legalniho zamestnavani jsou pomerne... tvrde :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XCHAOS: Tak zjištění je potřebný-není potřebný nemyslim ze svého pohledu. Myslim že osoby, který stojej s napřaženou pazourou, která je způsobilá k práci, ovšem oni se rozhodli, že živit je má někdo jinej, případně lidi co kradou a podobně, fakt nikdo nepotřebuje. Ono ve společnosti v jaký žijem, se to zamaskuje, případně si leckdo řekne, že se to ztratí, že náklady na jejich existenci až tak neruinujou rozpočty a podobně. Když se to ale převede na rozsah v kterym je člověk schopnej vnímat jak co vlastně vypadá (to jest do 50 lidí), až tak senza někdo, koho je nutný vydržovat, nevypadá, protože když si to promítnu do baráku, kde obchází partaje soused, hrabající lidem do talíře a používající jejich věci, leckdo by mu dal pěstí. Stejne jako by skončil s monoklem někdo, kdo by člověku začal regulovat třeba sex, požadovat po něm výkaz zlobivosti dětí (2x) ale ví bůh, třeba jsou osoby v kterejch by to navozovalo euforii..naopak leckdo by třeba uvítal souseda, kterej by organizoval vykradení bytu movitého obyvatele (takové malé znárodnění:-) případně prosazoval že ženský jsou společný (teda pokud v tom domě nebydlej šeredy).
    Jistotu, že se mezi skupinou lidí, který označuju jako nepotřebný, to docela mám. Ať by se stalo cokoliv, jsem schopnej projevovat snahu se uživit sám bez nápadů jak se přiživit (a tim myslim i třeba nápad začít něco, za plat regulovat a podobný pokleslý způsoby existence, což je asi chyba), zatim mi to dycky stačilo, protože snahou něco se situací dělat jsem se lišil, když jsem si hrál asi tak 2 dny na nezaměstnanýho, od zbytku...napsal bych pracáku, ale tam jsem ani nešel. A upřimně, kdybych se stal jenom příjemcem či "parazitem"(kterýmžto termínem označuji lidi, který se "nepostradatelně" přicucávaj na proces trhu přesvědčujíce jak jsou nutní viz třeba zmíněný regulátoři etc.), aspoň bych si to uměl přiznat. Tady ještě mi přišel na mysl Samuelson s jeho myšlenkou, že problém není v absenci regulace, ale v tom že regulátoři nejsou chytřejší než regulovaní :-)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: sve socialni okoli mame kazdy jiny... :) A je prirozene, ze se lidi spolu bavi - a to ze lidi ve tvem okoli (sic!) se v systemu neorientuji rozhodne neimplikuje, ze tomu tak je obecne...

    A na základě čeho (chybně) předpokládáš, že lidé, se kterými se o tom bavím, pocházejí výhradně z mého sociálního okolí...???

    O ruseni DPFO tu psal JUNIPETRUS - tedy jeden z tech, co NZP obhajuje.
    Myslíš toho samého Junipetruse, jenž je patrně mým zdejším nejaktivnějším oponentem ???

    Ale i na strankach Piratu se pise...
    Je mi srdečně jedno, co mají na stránkách Piráti, nejsem jejich volič...

    jsem o rušení DPFO nikde nepsal. Ani o zvyšování DPH.
    Takže mi nic z toho nepodsouvej a drž se toho, co jsem skutečně napsal.

    Obecna implikace, ze socialni system obcas nekdo zneuzije
    Vyškrtneš-li důchodce s nízkým důchodem (a proč ho mají asi tak malý, he..??), tak nějakých 60% vyplácených dávek hmotné nouze spadá do kategorie "zneužití systému"... To zdaleka není "občas"...


    pokud ten "raj na zemi" s NZP bude jen v CR, co se asi stane?
    Získat České státní občanství není úplně jednoduché (nejde se k němu prozewlit) a vždy jde ten proces ještě trochu zpřísnit...
    ...a vůbec NIJAK to nesouvisí s přemisťováním firem do daňových rájů...

    Priciny, proc existuje cerny pracovni trh jde spatrovat i v existujici legislative spojene s pracovne-pravnimi vztahy
    Souhlas

    NZP to muze plosne jeste zhorsit - lidi budou mit neco jisty, k tomu dostanou par nezdanenych kacek "na ruku"...
    Nesmysl - přesně takhle to funguje teď... Chlápek si načerno vydělá 10k a pak si jde pro dalších cca 7-11k na dávkách hmotné nouze...
    Kdyby měl dostat 10k čistého legálně, tak už dávky nedostane protože jsou podmíněny příjmem... Propadl by se na půlku příjmu a důchod někde v dáli ho nezajímá... (a i pak by byl zisk v budoucnu nižší, než aktuální ztráta)

    V případě NZP je zájem na utajení především u zaměstnavatele - zaměstnance to nezajímá, ten NZP dostane vždycky - naopak, v případě dynamické složky ho práce načerno poškozuje.

    Rozhodne to nejde generalizovat tak, ze by by prijemce davky v hmotne nouzi mel prachy na ruce, spokojene si nacerno privydelaval a nehrozila mu zadna rizika postihu.
    Velmi naivní blud...
    Inspektorát práce koná obvykle s cca půlročním zpožděním...
    ...což je třeba v případě chlápka, co - z lešení opravované fasády - zdraví svoji referentku hmotné nouze (Oficiální zdůvodnění: "Jen jsem držel kamarádovi kbelík s maltou"), poněkud pozdě...
    ...podobně jako v případě paní, která donesla orazítkovaný papír z Žabky, že tam své kamarádce "občas" (skoro každý den) z dlouhého kamarádství zadarmo vypomáhá, když někdo nemůže (a jezdí do Prahy 6 z Roztok, nejspíše stopem, protože údajně nemá na jídlo)

    i kdyby byl NZP na tech 11 tisicich(sic!), tak nejde o nejake zavratne castky (sic!) pro zivot
    Psal jsem že za optimální výši NZP považuji 4.000,- Kč pro dospělého + 20% z čistého příjmu, max. 2.000,- Kč za SPO a v případě dětí + 2.000,- Kč za dítě.

    (mozna tak pro mlada ucha zijici na mama-hotelu a utracejici svuj plat jen za zabavu)
    Jak jsem již uvedl dříve, mám praktickou, celkem roční zkušenost, že se dá přežít i s 4.000,- Kč měsíčně, byť s velmi nízkým komfortem...
    11k už by bylo na komfortní život v nějaké útulné garsonce...
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    DANYSEK: k tomu ruseni DPFO, jsem te asi uvedl v omyl. NZP neni podminene, ani zavisle na ruseni nebo neruseni nejake dane.
    Pravda je takova, ze existuje vice (finacnich) modelu, spojene s ruznymi zreteli a zmenami
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: sve socialni okoli mame kazdy jiny... :) A je prirozene, ze se lidi spolu bavi - a to ze lidi ve tvem okoli se v systemu neorientuji rozhodne neimplikuje, ze tomu tak je obecne... Uprimne, to ze jednotlivec tu a tam zneuzije system povazuju za mensi problem, nez zadelani si na problem, ktery bude mit globalni dopad. NZP ovlivni celou ekonomiku podstatne vic, nez system socialnich davek, ktere tu a tam nekdo zneuzije (zvlast, kdyz jde o vykrik, jehoz ekonomicke dopady ani nejsou propocitane).
    O ruseni DPFO tu psal JUNIPETRUS - tedy jeden z tech, co NZP obhajuje. Odkud si tu informaci vycucal on netusim. Ale i na strankach Piratu se pise... prozmenu o pomerne enormnim navysovani DPH. Pokud narazis na zahlcovani informacemi - k tomu obecne dochazi pri publikovani jakekoliv teorie (a NZP je spise teorii) ;-)

    Obecna implikace, ze socialni system obcas nekdo zneuzije a proto je lepsi prachy rozdavat plosne je kravina. I ten argument s prichozimi kvuli davkam v hmotne nouzi - pokud ten "raj na zemi" s NZP bude jen v CR, co se asi stane? Zacne to sem lakat dalsi a dalsi lidi... takze zase vznikne nejaky jiny problem :-) Prirovnal bych k to k ucelovemu presidlovani firem do danovych raju... jev, se kterym jsme konfrontovani jiz dnes... jasne, nevime si s nim rady, tak budeme experimentovat jeste vic... :-)

    Priciny, proc existuje cerny pracovni trh jde spatrovat i v existujici legislative spojene s pracovne-pravnimi vztahy. NZP to muze plosne jeste zhorsit - lidi budou mit neco jisty, k tomu dostanou par nezdanenych kacek "na ruku"... proc by si obe strany (zamestnavatel i zamestnanec) komplikovali zivot nejakym legalnim zamestnavanim - a ono, i kdyby byl NZP na tech 11 tisicich, tak nejde o nejake zavratne castky pro zivot (mozna tak pro mlada ucha zijici na mama-hotelu a utracejici svuj plat jen za zabavu). Predstava hmotne nouze dnes doplnene o cerny prijem az tak ruzova neni - jses ve stejne pozici jako zlodej, co neco ukradnou... bud te chyti nebo ne. Rozhodne to nejde generalizovat tak, ze by by prijemce davky v hmotne nouzi mel prachy na ruce, spokojene si nacerno privydelaval a nehrozila mu zadna rizika postihu.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: Protože se o tom s lidmi bavím... A zjišťuji, že o tom nemají tušení často ani lidé ze sociální sféry, kteří s těmi lidmi pracují...
    (Vím že to zní divně, ale nejčastější přístup poskytovatelů sociálních služeb je takový, že prostě řeší aktuální problém, ale už ne to, nakolik je tento problém reálný...

    Příklad: Paní tuším z ukrajiny, azylantka, s těžce autistickým ("uuuaaaááá, eeaauááá!") synem na vozíku. Nikdy nepracovala a pracovat nebude. Jen využívá zdejší systém... Neoficiálně ji dost podporuje i rodina, oficiálně má jen hmotnou nouzi a příspěvek na péči - dohromady to je něco okolo 20 tisíc.
    Přesto jí pravidelně dává dar i charita Dobrý Anděl... Oficiálně je jejich cílem "navýšit měsíční příjem rodin s dětmi, které přivedla těžká nemoc do finanční tísně, v průměru o 20 %", jenže v omhle případě rozhodně nestojí za finanční tísní autismus dítěte...

    Jo a ještě jedna věc - dotyčná se asi 2 týdny zpět už asi počtvrté vdávala... Jako obvykle šlo o fingovaný sňatek - její manžel tu teď získá pobyt... O tom nejspíš v Dobrém Andělu ani neví...

    Co teprve běžní lidé, co nemají čas se probírat haldami informací...?

    Když nevíš, kolik to bude reálně stát, těžko můžeš plánovat, z čeho to zaplatit...
    Když nevíš, jakou to bude mít strukturu, nemůžeš zjistit, kolik to bude stát...

    Opravdu ma nekdo pocit, ze vetsinu lidi v teto zemi trapi to, ze jim ze statni kasy nepristane par tisicovek na ucte?
    Asi ne, protože NETUŠÍ, že jako nemakačenka by si mohli na dávkách za válení u televize přijít až na cca 11k měsíčně (jako jednotlivci. Pro 4-člennou rodinu to je skoro 30k)
    ZP je nástrojem pro obnovení sociální nespravedlnosti vyplývající z neochoty humanistické ideologie nechat zewly umřít hlady, která nakonec zmutovala do podoby, že je práce méně výhodná, než zewlování...

    "o ruseni DPFO" tu píšeš AFAIK jenom Ty a skoro mi přijde, že je to strašák, kterého jsi si vytvořil, aby jsi se do něj mohl strefovat jako do zřejmého nesmyslu.

    "Samotne podpory (zvlast ta hmotna nouze) v rozpoctu az takovou diru narozdil od zameru vyplaceni NZP nedelaji"
    ZATÍM - jak už jsem napsal, nárůst je o procenta, někdy i desítky procent, měsíčně... Představa Hmotné nouze 7-11k + 10-15k černého příjmu je totiž velmi lákavá...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: Proc myslis ze nemaji tuseni? Lidi bych nepodcenoval. Jasne, kazdy se 100% nevyzna ve vsem (jako se nejde orientovat v zakonech - neni v silach jednotlivce, aby je znal), ale kdyz dojde na lamani chleba, ve svem socialnim okoli vzdycky najdes nekoho, kdo ti pomuze se zorientovat - kdyz to potrebujes.

    Premysleni nad tim, z ceho se to zaplati je nemene dulezite uz nyni (ne "az pak") - at uz by ta podoba byla jakakoliv. I relativne "hloupy" volic je dnes a denne konfrontovan s tim, ze zdroje mel, ma a vzdy bude mit omezene a musi svym vydajum stanovit priority. I tento stat ma spoustu dalsich priorit, pokud jde o vydaje a bavime se o investicnich vecech (nikoliv jen o spotrebe). Pokud nekde lidi cekaji desitky let na obchvat - pak je asi nenadchne, kdyz stat bude utracet za nejaky NZP, zatimco kamiony jim nadale budou jezdit pod okny - kdyz na obchvat uz jaksi nezbudou prachy...

    Opravdu ma nekdo pocit, ze vetsinu lidi v teto zemi trapi to, ze jim ze statni kasy nepristane par tisicovek na ucte? :-) Kdy ve finale jim to stat treba beztak vytahne zpet na neprimych danich (zejmena DPH; o jejimz zvysovani se v souvislosti s NZP spekuluje; o ruseni DPFO - likvidace jednoho ne zrovna zanedbatelneho prijmu nemluve). Retorika "podvadi se s podporami, tak je lepsi podpory zrusit" je usmevna :-) Samotne podpory (zvlast ta hmotna nouze) v rozpoctu az takovou diru narozdil od zameru vyplaceni NZP nedelaji, lidi myslim urcitou solidarnost chapou.
    GORG
    GORG --- ---
    SHEALA: Řešil jsem to. Nepomohlo. Dal jsem výpověď.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: Jenže právě přesvědčení voličů je problém - respektive spousta lidí nemá ANI NEJMENŠÍ TUŠENÍ jak sociální systém funguje a stačí jim ukázat někoho ve špatné situaci (často vlastní vinou) a říct: "Takhle se má 200 tisíc lidí, jestli se to prosadí, jejich krev je na vašich rukou!"
    Většina lidí tomu vážně uvěří - už Goebbels věděl, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou a v dnešní době se to sté opakování odehraje v rámci přebírání informací do 2 hodin...

    A zvláště v situaci, kdy je problém najít společnou představu, jak by to mohlo vypadat, tak těžko s tím může někdo jít na politický trh - byl by smeten nejen odpůrci NZP, ale i příznivci NZP v jiné podobě...

    A těch komplikací je tam spousta - zmínil jsi třeba důchodce, u těch by byl problém, jak přistupovat k jejich důchodům...? Připočíst jim celou NZP..? Připočíst jim NZP do vyměřovacího základu...?
    A v souvislosti s tím souvisí i výpočet nových důchodů (starobních a "dospěle invalidních" - zda je počítat z celého příjmu, nebo jen z příjmu po odečtení NZP...

    A má být ZP jen jednosložkový, nebo dvousložkový..? (jen fixní, nebo kompozit fixní a dynamické části - zvýhodnění pracujících)

    A co všechno ZP vstřebá...? (krom stávající "pseudo ZP" v podobě dávek hmotné nouze a daňových bonusů, které různými způsoby plní roli ZP již dnes.)

    Teprve až by bylo tohle nějak dořešené a mělo to podporu napříč příznivci ZP, pak teprve má smysl začít řešit balancování finanční stránky a připrvavovat PR pro laiky...
    ...a teprve po jejich vyřešení s tím jít do voleb...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GORG: Jasná věc. Ale tohle byste měli skusit řešit s kolegama, úpravu pracoviště tak abyste dosahovali výkonů... ale chápu že je snadnější si stěžovat na nyxu jak je svět zlej (ANO, fakt je, protože pokud nebudeš schopnej tuhle myšlenku probrat s kolegama, tak aby si nemysleli, že prudíš zbytečně, tak budeš za prudila co prudí zbytečbně. Ale... většina IT lidí tohle zná, imho nebude težký to s kolegama nejen probrat, ale je dost možný, že budou stát za tebou. A to by mě osobně za tu námahu a risk stálo... sem dělala i riskantější věci)
    GORG
    GORG --- ---
    oprava.. to byl ten týpek v NASA
    GORG
    GORG --- ---
    Homelessness: Cutting out the middle men | The Economist
    http://www.economist.com/node/17420321

    "The most efficient way to spend money on the homeless might be to give it to them"

    None wanted their money spent on drink, drugs or bets.

    Free money might be the best way to end poverty - The Washington Post
    http://www.washingtonpost.com/...-poverty/2013/12/29/679c8344-5ec8-11e3-95c2-13623eb2b0e1_story.html

    That spring, a local charity decided to make the street veterans — sometimes called rough sleepers — the beneficiaries of an innovative social experiment. No more food stamps, food-kitchen dinners or sporadic shelter stays. The 13 would get a drastic bailout, financed by taxpayers. Each would receive 3,000 pounds (about $4,500), in cash, with no strings attached. The men were free to decide what to spend it on.

    The cost? About 50,000 pounds, including the wages of the aid workers. In addition to giving 11 individuals another shot at life, the project had saved money by a factor of multiples.

    //Result? Dát lidem peníze bez podmínek způsobilo, že stát naopak peníze ušetřil. Tuhle studii zmiňoval ten TED týpek, kterýho jsem tu linkoval.
    GORG
    GORG --- ---
    oprava.. 15 minut ne půl hodiny
    GORG
    GORG --- ---
    Jsou přímo měřená vědecká data o tom, že kupříkladu vyrušit programátora znamená, že ho zpomalíš o půl hodiny (průměrně), než on se dostane zpět do koncentrace, co dělal předtím. Manageři tohle ale nějak jakoby nevědí nebo se tím neřídí. (Přitom to je jejich práce vést..a nechci ji tím snižovat, ale z mých zkušeností mi přišlo, že v tom byli dost mimo...aplikující koncepty, co zde popisujete,ale nemyslím, že fungují...i co do sledování docházky... a to jak zakázali některým lidem se mnou bavit, že je odvádím od práce prý :D..chápete, že si někdo pozve zaměstnance na kobereček, že nechce vás dva spolu moc vidět?jesus.. divím se, že jsem nedal už tehdá výpověď.apak dělaj team building, aby utužovali vztahy)

    http://heeris.id.au/2013/this-is-why-you-shouldnt-interrupt-a-programmer/

    a tady je sumace těch studií http://blog.ninlabs.com/2013/01/programmer-interrupted/
    GORG
    GORG --- ---
    PHAILO: A? Tím si vystudoval psychologii a sociologii? Takhle se to nedělá většinou.
    Dost lidí v práci prokrastinuje (a jak jsem poznamenal - nejvíc se tu debatuje v pracovní době :)) ale čím to je?
    Tohle měl řešit openspace . obrovský kancly, kde manageři vidí lidem na monitor - výsledek... lidi prokrastinují ještě víc. Myslím, že manageři problému nerozumí. Vědecká data říkají totiž, že openspace vede k ještě většímu flákání a stresu, snížení produktivity, protože lidé mají problém se soustředit (90% lidí to vypovědělo ve výzkumu)

    Nezapomenu, jak kódím, na uších sluchátka..jedu si tam svůj jazzíček, a jde kolem producent, poklepem mi na rameno a vysmátej se mě ptá "Jak to jde?"...já na něj nasraně vyštěkl "Nejde!!! Furt někdo ruší, chodí kolem ..tady se nedá se soustředit!" začal se chlámat spolu s celým stolem.Jemu rozhodně openspace problém nedělá.. no spadá do těch 10%, protože pro něj je práce jednání s lidma, ale ti co skutečně něco dělaj to vnímají jinak.

    Ono je skutečně srandovní, když si tihle manageři hrají s pistolkama (doslova :)), takže ti lítá kolem hlavy nějaká gumová kulička, a ty máš něco u toho dělat,protože si někdo myslí, že produktivitu zvyšuje, když jsou všichni prohromadě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam