VYHULENY_UFO:
Toto bude k tematu muj posledni prispevek.
S diskuzi na toto tema zde koncim, protoze je to stejna demagogie jako se bavit s ublizenymi levicaky/anarchisty - oni vidi jen nespravedlivy svet plny utlaku a vykoristovani. Naopak, zdejsi "ekonomove" zase vidi jen prosperujici zemi plnou blahobytu, po ulicich svisti super kary, obchody jsou narvany. Ani jedno neni objektivni zhodnoceni reality.
Jak jsem jiz formuloval drive. To kolik si muzes za svuj prijem koupit hovadin a sluzeb me nezajima, kdyz ta zakladni vec je tezce dostupna - moc se zabyvat zivotem samotnym. Netvrdim ze je prosperita nedostupna, je dostupna klidne i pro vetsinu lidi (nevim, nebudu vyrabet cisla ala XCHAOS). To o cem mluvim je, ze pro nezanedbatelnou casto populace ani se zatnutejma zubama se nejde dostat do stavu kdy to neni na krev. Ty lidi jsou kolem me a jsou to lide ze vsech casti spolecenskeho spektra. Je to kamos doktor, je to kamos obchodek-elektro (pribeh Davidka pred par tydny), je to znama postacka, je to kolega vedec, je to znama ktera dela socialni pracovnici, je to kluk co dela ucitele na VS, je to znamej co dela v tovarne, je to moje pritelkyne co dela ve farmaceuticke firmne, je to manzel zname co dela policajta, je to pani co navlika dratky do konektoru v manufakture.
Vsechno tohle jsou konkretni lide ktere osobne znam a nedosahnou na prosperitu, zijou na krev a neni to o absolutnim prijmu, nebo absolutnich vydajich. Na druhou stranu znam odhadem "stejny" pocet lidi kteri se maji uplne v pohode. V rade prpadu meli nejake startup prachy, nebo vyhodu, ale neni to uplnym pravidlem. O tom to take neni.
Na takovej ten studentskej zivot ala z vejplaty zaplatim pokoj na sharingu a zbyde mi na kalby v hospode - na ten je CR uplne super. O tom ja se ale nebavim. Bejt chudej a bejt v hajzlu je rozdil. Mit slusnej prijem a zit v prosperite je take rozdil. Je to o nastaveni systemu, o moznostech zabyvat se zivotem samotnym. HOWGH